自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

呢d 叫有「力」出「力」??....

【 本 報 訊 】 「 災 民 情 況 好 苦 , 我 捐 少 少 錢 , 略 盡 綿 力 ! 」 大 地 震 全 民 賑 災 , 在 長 沙 灣 唐 樓 當 鳳 姐 的 Zoey 亦 捐 出 4,000 多 元 肉 金 , 她 說 去 年 5 月 曾 遊 覽 四 川 成 都 , 想 到 一 場 天 災 摧 毀 一 切 美 麗 風 景 , 感 到 人 很 渺 小 , 「 原 來 香 港 人 好 幸 福 ! 」

被 罵 「 博 出 位 」義 氣 鳳 姐 Zoey 昨 接 受 訪 問 時 稱 自 己 是 地 道 「 陀 地 妹 」 , 她 稱 自 己 捐 的 不 多 , 「 我 有 個 客 一 次 捐 成 10 萬 元 」 , 對 於 捐 肉 金 救 災 義 行 , 她 不 願 多 談 , 只 因 背 後 曾 惹 來 一 場 風 波 。
她 說 地 震 翌 日 已 捐 了 1,500 元 , 但 因 災 情 嚴 重 , 決 定 於 本 月 19 日 起 扣 除 房 租 捐 出 一 連 三 日 的 肉 金 , 並 將 留 言 貼 於 一 個 色 情 網 站 討 論 區 , 可 是 留 言 剛 貼 上 即 引 來 同 業 姊 妹 圍 攻 , 罵 她 「 博 出 位 」 。 她 氣 得 想 過 取 消 捐 助 , 但 念 及 災 民 苦 況 , 又 怕 招 口 舌 , 決 定 只 捐 當 日 的 3,000 元 肉 金 , 她 感 慨 說 捐 款 只 願 說 明 煙 花 風 月 地 , 也 見 人 間 有 情 天 。

[ 本文章最後由 麟媽媽 於 08-5-24 11:23 編輯 ]

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 麟媽媽 於 08-5-24 11:21 發表
呢d 叫有「力」出「力」??....

【 本 報 訊 】 「 災 民 情 況 好 苦 , 我 捐 少 少 錢 , 略 盡 綿 力 ! 」 大 地 震 全 民 賑 災 , 在 長 沙 ...

都係一份心意 ~~
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

咁d男人咪好大推動力去幫襯?
叫雞仲可以賑災!

伯爵府

深水埔區做色情事業0既都唔會搵得好多, 佢都攞出0黎捐俾災民, 佢就真係出心囉.

大宅

佢錯起邊呀?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我諗佢錯在係d色情網站討論區咁講囉,
我地個個都有捐錢,但唔會係BK 公開咁講,
比如話自己捐左兩日人工,
又或者食少左一餐Buffet 之類....
佢係色情網站公開講點都有d 宣傳作用,
自不然引起佢既「同行」不滿,
始終做善事,唔使強調錢係點搵番黎囉。

原文章由 hodoyoudo 於 08-5-24 11:45 發表
佢錯起邊呀?

[ 本文章最後由 麟媽媽 於 08-5-24 12:08 編輯 ]

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大宅

原文章由 麟媽媽 於 08-5-24 12:06 發表
我諗佢錯在係d色情網站討論區咁講囉,
我地個個都有捐錢,但唔會係BK 公開咁講,
比如話自己捐左兩日人工,
又或者食少左一餐Buffet 之類....
佢係色情網站公開講點都有d 宣傳作用,
自不然引起佢既「同行」不滿,
始終做善事,唔 ...

IC.

可能我太天真地相信她的一句 ~

只 願 說 明 煙 花 風 月 地 , 也 見 人 間 有 情 天 。

禁止訪問

禁止訪問

別墅

洋房

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

等兔都要日行一善
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

禁止訪問

伯爵府

其實佢都係一份心意姐!絕對係好榜樣!

伯爵府

其實佢都係一份心意姐!絕對係好榜樣!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

等待驗證會員

雖然都係一片善心...但我...始終接受唔到「義賣」....對不起,可能係我歧視呢個行業啦....

[ 本文章最後由 claudialuk 於 08-5-25 00:39 編輯 ]

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 臭八婆 於 08-5-25 12:24 AM 發表

日行一善去富豪酒店食三佰
酒店捐六佰,唔好再比藉口自已la

出錢又出力,

何樂而不為。
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 sonic04 於 08-5-25 12:42 AM 發表

出錢又出力,

何樂而不為。

剪咗佢睇你點出錢又出力

首頁

尾頁

跳至