婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

+

大宅

d 99痴線架,乜都質比bb食,痴銀線,佢剩係想自己開心,唔會唸下d bb食唔食得之類,正變態

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你俾得佢湊就預咗要受氣架啦!!如果你全職湊就唔同講法啫!
好多99湊b同新抱有分歧都係因為時代唔同!係~佢哋湊得大自己d仔女,但係湊得大唔代表湊得好!我嬸嬸早我5年生d方法已經唔同哂,何況係幾十件前??
有d嘢係一定要出聲架!好似佢咁樣餵法有牙都唔掂啦!大吉利是哽親點算呀,我覺得你99唔識處理囉!你見到有唔妥就婉轉d同佢講,e.g.bb仲細未識食,到佢大d再帶佢嚟食呀!"唔好激起佢把火!有d 99好變態架,佢唔妥你就特登搵個bb出氣!
俾心機啦!我全職湊女,我99都日日有說話我聽,不過我唔理佢之嘛!佢講咪由佢講囉!我聽完"哦哦哦",用返自己方法湊,佢都吹我唔脹~

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 hinhofion 於 08-5-24 10:50 發表
d 99痴線架,乜都質比bb食,痴銀線,佢剩係想自己開心,唔會唸下d bb食唔食得之類,正變態

咪就係囉!!要餵人地阿媽自己會餵,,,洗咩佢理姐,,,

子爵府

好媽媽勳章

+

子爵府

好媽媽勳章

+

大宅

有時自己湊,隻99死都要痴埋黎,煩到爆!!
我e胎未出世,隻99已經候住晒 ,我彩佢都有味,唔好話比佢湊,連帶出街一陣都唔比呀,只可以間中飲荼見面而已
大仔個時都係咁架,佢成日借d易話帶返佢屋企玩,我從來冇批准過,連c6開到聲我都唔比,我只要講一句:"我一秒都唔可以見唔到個仔",企到硬一硬,佢耐得我咩野何

[ 本文章最後由 hinhofion 於 08-5-24 11:41 編輯 ]

複式洋房

宜家好少有好99啦.........

子爵府

好媽媽勳章

+

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 samau 於 08-5-24 11:39 發表
宜家好少有好99啦.........

唔知我第日會唔會都係衰99呢,,,,,

大宅

菜肉包 好似好肥膩, 點解你唔話佢, 萬一bb食完肚啊咪又係賴你

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 myrali 於 08-5-24 12:29 發表
菜肉包 好似好肥膩, 點解你唔話佢, 萬一bb食完肚啊咪又係賴你

我當時唔在場嫁,,, 如果唔係我實會話!
佢都唔知我d fd同我講左,,
我又費事話番佢///..

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 YUKIYAN 於 08-5-24 11:16 發表

我之前都有同佢講過時代唔同,但佢總係認為自己方法冇錯!

佢可能因為之前見到我餵過我女食,,但我淨係比包,,所以佢有樣學樣,好似唔餵過唔心息甘,,,仲要甘陰深唔比我知~你話佢咩心態喇?!

哈,,,我而家都係用呢個方法 ...

你有無試過擺醫生出嚟?同佢講"醫生話架!",好多時都會無聲出!同埋我99無點讀過書,我會特登講得pro d,佢唔識應就會收聲!!

佢擺明唔忿氣,你做過佢又要跟住做!!我99都係咁架,成日想霸住我個女,但係囡囡唔係好跟佢,佢就睇我同c6點同bb玩,有樣學樣!!我好唔鍾意架!copycat!!!不過囡囡好叻,玩多兩玩發現唔妥就即刻嗌~~99無佢辦法,都係要俾返我湊!!

我都等緊搬出去呀!一齊努力對抗啦~~~

大宅

原文章由 KoyeBaby 於 08-5-24 14:26 發表

你有無試過擺醫生出嚟?同佢講"醫生話架!",好多時都會無聲出!同埋我99無點讀過書,我會特登講得pro d,佢唔識應就會收聲!!

佢擺明唔忿氣,你做過佢又要跟住做!!我99都係咁架,成日想霸住我個女,但係囡囡唔係好跟佢,佢 ...

我好明白樓主的感受,因為我都是這樣,我已經是全職mama,但都改變不到我奶奶死都要阿B食她指定的食物=.=
我阿B得3個月大,我都激到想

試過擺醫生出嚟,但佢竟然可以話「醫生都唔識架!」
聽完真係無奈,但又沒有辦法,和她同住

子爵府

好媽媽勳章

+

子爵府

好媽媽勳章

+

大宅

我99仲痴呀,呀仔出世幾日,有肚風成日喊,隻99竟然同c6講,叫c6拎d花生油擦下個肚就冇事ga la,仲話係祕方,唔好話比人聽tim 呀,c6真係走去叫我同呀仔擦花生油,即時比我插到佢飛起,一d常識都冇,信99d野一成都死呀,老點自己個女,食多d5香肉丁唔會肥woo,咪食到成隻豬咁lor,又老點我c6用熱水浸香港腳,咪攪到仲嚴重左lor,乜q都話係祕方,痴痴地

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 hinhofion 於 08-5-24 18:42 發表
我99仲痴呀,呀仔出世幾日,有肚風成日喊,隻99竟然同c6講,叫c6拎d花生油擦下個肚就冇事ga la,仲話係祕方,唔好話比人聽tim 呀,c6真係走去叫我同呀仔擦花生油,即時比我插到佢飛起,一d常識都冇,信99d野一成都死呀,老點自 ...

哈哈~你呢個方法我媽咪佢地都有教過我,,
話用D麻油或者花生油搽係BB肚臍會防止d風走入佢個肚,,
佢叫我沖涼之前搽~不過我記得健康院教過話唔好甘做,.,
所以我都唔敢做~
你99係咪特登靠害?!真係咪鬼信佢地d秘方~仲要講到甘秘密添!

大宅

原文章由 YUKIYAN 於 08-5-24 18:57 發表

哈哈~你呢個方法我媽咪佢地都有教過我,,
話用D麻油或者花生油搽係BB肚臍會防止d風走入佢個肚,,
佢叫我沖涼之前搽~不過我記得健康院教過話唔好甘做,.,
所以我都唔敢做~
你99係咪特登靠害?!真係咪鬼信佢地d ...

我相信佢又未至於想害我地ga,只係佢成日扮晒專家,up得出就up,講到天花龍鳳咁,扮到佢識ga野仲多過d博士咁,點知全部都老點居多,衰左就剩係識笑笑口扮傻

首頁

尾頁

跳至