自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

姊姊們~你地既屋企人(自己屋企)入便有無D邊個覺得好難頂嫁....
我以前就覺得亞媽好難頂..而家亞媽老左純良左..反而覺得細佬好難頂..成日似住自己讀書係家中最叻又係長子...咩都管住哂...成日都好勞氣咁周圍鬧人..好黑人憎~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我係覺得個工人最難頂囉!

禁止訪問

男爵府

原文章由 卉卉 於 08-5-24 13:57 發表
姊姊們~你地既屋企人(自己屋企)入便有無D邊個覺得好難頂嫁....
我以前就覺得亞媽好難頂..而家亞媽老左純良左..反而覺得細佬好難頂..成日似住自己讀書係家中最叻又係長子...咩都管住哂...成日都好勞氣咁周圍鬧人..好 ...

我個細佬都係好似你細佬咁, 成日係度同我個囝講, 似舅父好呀, 似舅父咁大學畢業讀咁多書就叻喇, (咁我地3個家姐 + 姐夫都冇個讀得成書), 但佢已經起碼係家族飯局時講左4,5次呢番說話, 我地3個家姐 + 姐夫聽完都冇出聲, 只覺得佢好自大。

其實當年我會考分數是可繼續讀中六的, 只因媽媽話要出來做野養細佬妹才冇得讀, 我們3個犧牲造就佢讀啫。

伯爵府

以前就會多拗撬, 但自從有小朋友之後相處融洽咗
相見好同住難
加上自己屋企人真係要好好珍惜, 至少自己屋企人唔會係笑面虎先啦 :;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 陪月勳章

我老豆最難頂,成日講粗口,由細到大我同佢狗咬狗骨,水火不容,而且佢唔值得我尊敬,因為佢x獸都不如

男爵府

62最難相處因為佢好鬼固執又大脾氣,通常有佢講冇第二個可以出聲,唔理邊個(包括99同姑奶)佢都冇面俾照反檯,至中意大庭廣眾鬧人冇腦

禁止訪問

大宅

我都覺得呀"最難相處既咪我個仔個老豆"可以話係有愛有恨,因大男人一名,吾可以話。:;pppp:
原文章由 彤b^^ 於 08-5-24 16:39 發表
最難相處既咪我個仔個老豆囉,
乜野都話cheap,其實自己最cheap!

大宅

畀面勳章

最難相處果個係細細佬......因為佢脾氣大.....自己話人/笑人就得....掉轉人地話佢/笑佢......就係死罪.....好彩大左d......好左少少....不過有時真係幾難頂.....

水晶宮

我自己

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

伯爵府

原文章由 20070101 於 08-5-24 14:33 發表
係唔知邊個親戚娶返黎的大陸人

me too , 呢 d 娶翻0黎0既大 6 人, 又唔鐘意做嘢, 但係又十分鐘意錢, 鐘意生細路仔, 又唔鐘意湊同教, 唔諗吓佢自已咩都唔識又懶, 真係想等個天趺錢落0黎.:;pppp:

[ 本文章最後由 88328mama 於 08-5-24 17:52 編輯 ]

男爵府

我同細佬細個果陣唔係咁嫁..而家大個左重衰~已經唔係一齊住嫁啦~佢小小野就嘈嘈閉...上次就叫我開個戶口比佢抽股票...咁又唔係好識呢D野咪事但開LOR..佢又話你唔識就聽人講啦呢樣果樣..點知你想點咩.自己份工已經無佢果D工咁鬼得閒...幫佢重要比佢鬧埋....煩死...上年話我報稅報錯浪費金錢..話出年唔好我攪..佢幫我填..今日又打黎鬧我咩都唔理...唔怪得佢到而家都無女朋友啦~

水晶宮

熱血金章

我同 99 & 姑仔一齊住,
我覺得姑仔最難頂,
屋企厠所得一個, 五個人用,
但佢一個人可以獨佔厠所最少兩粒鐘,
日頭又係, 夜晚又係咁, 平日又係咁, 放假天係咁, 唉....................

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

未結婚時覺得對落個細妹最難頂!

水晶宮

老豆最難頂, 因為佢勁污糟又鍾意執野番屋企, 攪到屋企好似垃圾站

別墅

原文章由 焯楠仔 於 08-5-24 15:38 發表
62最難相處因為佢好鬼固執又大脾氣,通常有佢講冇第二個可以出聲,唔理邊個(包括99同姑奶)佢都冇面俾照反檯,至中意大庭廣眾鬧人冇腦

係呀~~係呀~~完全同意,日日見到佢真係想死(不過係佢死)

珍珠宮

成家最難頂.....佢地話......米係你囉~ [me]??

別墅

我諗係我自己.

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

我細佬老婆最難頂,整日持住自己有個幾千萬身家既家姊,覺得我地屋企d人全部要佢養咁,其實無係我屋企洗過一豪子,包括我細老.

首頁

尾頁

跳至