懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

其實食唔食得GA???無得訓好慘GA??頭又痛

男爵府

畀面勳章

原文章由 fmc 於 08-5-24 08:35 發表

雖然話藥性好輕 , 但係我覺得都係睇醫生由佢開藥囉 !

子爵府

唔好自己亂食藥呀~去睇牙醫啦,要話佢知你有左~

複式洋房

只可以食最普通個隻, 其他什麼特效傷風等等功能個d就唔可以食! 我都試過係有左3-4個時候牙痛, 去睇e生, 佢比左消炎葯同必理痛我食. 最終我唔敢食消炎葯淨係食必理痛. 朋友教我早上起身用鹽水"long"口, 我用左2日就唔痛啦! 最重要係介食熱氣野!

男爵府

必利痛係食得~~但係要醫生開俾你~~
如果唔想食葯~~試吓用暖水開d鹽"long"口啦~~密d"long"
我2胎都係有牙痛~~都係用鹽水"long"口~~試過半夜痛~~半個鐘"long"一次~~一痛就"long"口同埋含一陣~~幾個鐘之後就完全唔痛~~再痛就再"long"
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang
歡迎參觀~~雪雪 & 釨鏸's Blog

[IMG]http://i278.photobucket.com/albums/kk114/babymaggieleung/BBB.jpg[/IMG]

別墅

I didn't have teech pain but i did have serious headache at the early stage and my doc said it's perfectly ok to have the 普通個隻必理痛, it's safe.

Besides he also suggested me to go to dentist to watch my teeth when i was 4-5mths cos he said it's both good for myself and baby to kill the bateria inside my mouth.

原文章由 Leonachan 於 08-5-24 16:47 發表
只可以食最普通個隻, 其他什麼特效傷風等等功能個d就唔可以食! 我都試過係有左3-4個時候牙痛, 去睇e生, 佢比左消炎葯同必理痛我食. 最終我唔敢食消炎葯淨係食必理痛. 朋友教我早上起身用鹽水"long"口, 我用左2日 ...

首頁

尾頁

跳至