夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我非常生氣, 雖然我不是當事人, 但是我仍然感到非常生氣!!! 那個男的已經搬裏家裏, 他說他非常嚮往過那種自由自在的生活, 想去大陸劈酒就劈酒, 去大陸通頂就通頂, 不用對誰交代, 而且把所有責任都歸咎女方, 竟然說是我的朋友迫他變成那樣, 到我的朋友說她不會原諒那個"死八婆"時, 他居然說我的朋友變了, 以前的XX不是這個樣子的, 那是甚麼道理?

大佬, 那對狗男女都是老師, 你們不是應該有道德操守的嗎? 一邊對小朋友說要誠實, 一邊卻對自己的老婆不忠, 說一套, 做一套, 我覺得非常可恥!!

大宅

我條氣好唔順, 我個fd是那些好好人, 甚麼事都先為人著想, 最後才想到自己的人, 我話同個frd一起上去學校找個女的晦氣, 她竟然擔心影響個死賤佬分工, 不肯! 個死賤佬一味採取逃避政策, send sms給他, 一味不回覆, 終於話上學校啦, 他才發神經般舖頭, 同我個fd吵大鍋 仲係鬧人個隻!!!!

大宅

我個fd 話佢依家仲等緊個死賤佬返黎, 我真是比佢激死, 死賤佬一無是處, 要樣無樣, 要人格沒人格, 脾氣又暴躁, 但個fd就是唔捨得, :;pppp: ! 性格決定命運, 咁樣比個死賤佬食住!!

王國長老

王國長老

離婚啦, 死纏爛打又有咩用?

遇到咁既男人, 走為上策, 嬲無補於事。

大宅

我地已經幫她找律師, 但她仍然希望等個死賤佬返黎, 個死賤佬, 又反反覆覆, 一時回來幾個小時"tum"個老婆, 一時又死左出去, 不見人.

你地話, 真是"產"上佢學校, 搞大佢, 好不好?

王國長老

王國長老

如果係妳朋友自己唔捨得, 妳都唔好咁上心啦, 人地兩公婆既事, 由得佢地啦。

[ 本文章最後由 可樂魚 於 08-5-24 13:18 編輯 ]

大宅

最慘的是個死佬搞到我個fd好自責, 成日怪罪自己, 是不是對他不好, 是不是錯過了挽救的黃金時期, 更成日問我們自己有甚麼不如那個狐狸精的地方, 我看見她個種自虐的慘況, 我就無名火起啦!!

大宅

原文章由 潑辣美人 於 08-5-24 13:15 發表
我地已經幫她找律師, 但她仍然希望等個死賤佬返黎, 個死賤佬, 又反反覆覆, 一時回來幾個小時"tum"個老婆, 一時又死左出去, 不見人.

...

產"上佢學校, 搞大佢,對你fd有乜好處?為啖氣?

禁止訪問

大宅

當然唔好啦, 咁做對你個fd都唔好, 我又唔信個賤佬學校無人知佢同個女賤人一齊, 無需要自己上去話比人知自己老公同人有路. 佢兩個在學校實有媚來眼去就一定有其他人估到架.
若果你個fd覺得自己有做錯的地方令賤佬要出去找第二個女人, 咁你去學校嘈咪比個賤佬成機同你個fd反面

大宅

原文章由 潑辣美人 於 08-5-24 13:15 發表

...

我都覺得唔好, "產"上去對大家一o的好處都冇, 個男o既會以為唔理你個 fd, 冇得番轉頭 ga 喇!

而你同佢去 or 叫佢去都好啦, 第日佢後悔o既時間會埋怨你, fd 都冇得做. 佢自己話去同你叫佢去係 2 件事.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

如果你真係想幫朋友,不如先解決佢情緒上的問題吧,同佢睇下心理醫生,使她不要過份自責,因為這樣下去怕佢承受不來,你可知心病還需心藥醫,佢太執著這份感情,結果只會害到自己,只要佢放下執著,很多事情都可以解決,你去學校嘈,只會增加佢自責的感覺,而且嘈完只會另佢地關係更惡化,對成件事沒有幫助。

子爵府

勸你個fd早d離開個賤佬!吾好再嘥任何氣力去為一個傷害自己嘅人!狗男女等天收佢啦!

洋房

你FRIEND個C6是否間名校DBx個帶籃球老師??

複式洋房

男人變左心, 做乜都冇用架啦。 面對現實, 對自己會好D架

洋房

原文章由 reginetsui 於 08-5-24 21:47 發表
你FRIEND個C6是否間名校DB咩個帶籃球呀SIR??

條賤人腫SIR都係令我個FRIEND好傷心, 結左婚仲成日攪D女同事, 借D依就罵我個FRIEND, 我個FRIEND日日CRY到嘔, 本來都想個仔入呢間, 依家.. 唔想個仔比呢D腫

禁止訪問

水晶宮

原文章由 reginetsui 於 08-5-24 21:57 發表

條賤人腫瘤SIR都係令我個FRIEND好傷心, 結左婚仲成日攪D女同事, 借D依就罵我個FRIEND, 我個FRIEND日日CRY到嘔, 本來都想個仔入呢間, 依家.. 唔想個仔比呢D腫瘤教 ...

天空之城, 快樂之地

禁止訪問

大宅

原文章由 purplewan 於 08-5-24 22:51 發表

樓主都未必係呢個case, 好多老師都未必有好既道德標準, 這樣的男人天下多的是啦

咁你朋友點呀, 由得佢玩呀?

sms極都不覆機, 玩失蹤, 直接打電話上去學校找他, 才找得到
, 我個fd就黎神經衰弱了, 自己一個人對住四"bone" 牆, 想埋曬D古靈精怪的藉口, 想盡辦法連絡個四賤佬, 個四賤佬都一樣失蹤, 隱形:;pppp:

個四賤佬不是DB?的老師, 不過也是在天主教學校教, 真是不抵得個對狗男女可以風流快活, 我個fd就痛苦得想死. 勸又勸不聽, 佢好像患了"強迫症"一樣, 成日對住/拿住手提電話在sms, 我真是好痛心, 你們說有甚麼方法可以令壞人有惡報?

首頁

尾頁

跳至