婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

我上年9月做微創手術割咗一個, 早兩星期去煦ultrasound又照到兩個, 一個3.8cm另一個好細大概2cm. 之前都無痛無盛, 醫生仲話細果個過咗period就會自己收返, 但period已經過咗2星期, 個細瘤由唔痛變痛, 而家兩個瘤間唔鐘都嗱住嗱住痛, 但又無上次痛得咁勁, 因為上次係穿咗, 但肯定比兩星期前痛咗, 本身醫生話問題唔大, 叫我過兩三個月再返去照, 咁我而家點好? 其實呢d瘤如果無穿無盛係咪唔應該痛咖? 我朋友果個佢話完全唔覺得佢存在咖
我唔想再做手術喇, 好擔心
點解我不停生呢d瘤咖

別墅

卵巢瘤

pls check PM.

別墅

原文章由 Libran 於 08-5-24 13:22 發表
我上年9月做微創手術割咗一個, 早兩星期去煦ultrasound又照到兩個, 一個3.8cm另一個好細大概2cm. 之前都無痛無盛, 醫生仲話細果個過咗period就會自己收返, 但period已經過咗2星期, 個細瘤由唔痛變痛, 而家兩個瘤間唔 ...

你生既係咪水瘤?

複式洋房

吾好太擔心啦!我都明架,我剛做完手術,sickleave 中.但係如果你痛,就會影嚮你生活,如果你想睇多個醫生取意見,可pm我,我醫生真係幾有經驗.每次連ultrasound$700,在尖沙咀

別墅

我都唔知, 但上次係囉

原文章由 KT二少奶 於 08-5-24 23:37 發表

你生既係咪水瘤?

別墅

但已經第2次喇, 好唔開心

子爵府

Libran ,

唔好咁down啦!情緒会影响你的健康ga. 保持冷靜,建議你揾多個醫生睇下,睇佢點講,几年前睇公司婦科(唔使$),個醫生照ultrasound話我子宮有個瘤耍開刀,我揾左個名醫---周永(好貴呀),話我子宮冇瘤,到而家都冇事.

原文章由 Libran 於 08-5-24 13:22 發表
我上年9月做微創手術割咗一個, 早兩星期去煦ultrasound又照到兩個, 一個3.8cm另一個好細大概2cm. 之前都無痛無盛, 醫生仲話細果個過咗period就會自己收返, 但period已經過咗2星期, 個細瘤由唔痛變痛, 而家兩個瘤間唔 ...

別墅

我知個瘤一定係度, 因為佢痛
呢個醫生都唔錯, 我上次都係佢幫我做手術. 係st.paul的 dr.fong

我之前都睇開一個都幾多人睇嘅女醫生, 話說我上次生瘤, 早在年幾前已經覺得間鍾有痛, 我次次同個女醫生講佢都話只係神經痛, 話無野, 亦從來無幫我檢查過, 因為呢個醫生都幾多人睇, 次次佢睇都好趕咁, 最後先知痛嘅地方就係個瘤。有時我會唸如果早d發現咁就可能唔洗捱果一刀!

原文章由 grawong 於 08-5-25 13:44 發表
Libran ,

唔好咁down啦!情緒会影响你的健康ga. 保持冷靜,建議你揾多個醫生睇下,睇佢點講,几年前睇公司婦科(唔使$),個醫生照ultrasound話我子宮有個瘤耍開刀,我揾左個名醫---周永(好貴呀),話我子宮冇瘤,到而家都冇事.

...

別墅

這麼容易生瘤, 我建議你想想是否同食物有關! 我曾經看過一此網上電郵, 說多吃雞翼/豆類食物都可能會如此. 你花小小時間, 查下有沒有關係.

Take care and hope you get well soon

別墅

我鐘意食豆腐, 但又唔會日日食
好少食雞翼
我有個好奇怪嘅想法, 我日日都掛住個手提喺頸, 一坐底就啱啱對住個肚, 唔知手提d輻射有無影響呢?
唔好笑我

大宅

人地話生瘤唔好食燕窩/花膠喎!
你多唔多食架?

首頁

尾頁

跳至