夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

人地個老婆生完冇乜胃口, 驚湊bb湊得唔好, c6就話人地可能係產後抑鬱; 我生完bb坐月時日日喊, 唔開心, 又唔見你擔心我有抑鬱? 仲要同我鬧交, 又話我係惡新抱! 嬲你呀衰佬:;pppp:

我都唔想人地有咩事, 只係諗諗下, 係咪好多老公都會緊張身邊的人多過自己老婆呢?

呢幾日唯有"串"佢: 「我唔死你都當我冇事架啦!」以洩心頭之憤

大宅

唔係喎~ 我坐月果時, 唔知仲咩成日係屋企"呢埋"偷偷喊 [可能第一次做人阿媽, 又唔識揍, 又無人幫]... 果時我又係咩都唔食... 嚇到c6死死下, 果時佢勁驚呀, 所有家務做晒, 又照顧阿囡 & 天台兩隻狗... 叫我淨係瞓到食乜都唔好做架!! 果時我真係好開心架, 因為c6由細到大都係"大爺", 乜都洗做+唔識做, 竟然擔心我"產後抑鬱"而做晒所有野... 不過而家咪又打回完形 =.=" 晒氣!! 雖則係咁, c6都好錫我同阿囡既, 而家我仲陀第2個添[啱啱3個月喇, 未知仔定女?!?!]... 我阿囡就9個月大囉...

原文章由 方麗娟 於 08-5-25 12:29 發表
人地個老婆生完冇乜胃口, 驚湊bb湊得唔好, c6就話人地可能係產後抑鬱; 我生完bb坐月時日日喊, 唔開心, 又唔見你擔心我有抑鬱? 仲要同我鬧交, 又話我係惡新抱! 嬲你呀衰佬:;pppp:

我都唔想人地有咩事, 只係諗諗下, ...
兩個寶貝囡~ 每日更新blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!

珍珠宮

原文章由 joeyjoey711 於 08-5-25 13:17 發表
唔係喎~ 我坐月果時, 唔知仲咩成日係屋企"呢埋"偷偷喊 [可能第一次做人阿媽, 又唔識揍, 又無人幫]... 果時我又係咩都唔食... 嚇到c6死死下, 果時佢勁驚呀, 所有家務做晒, 又照顧阿囡 & 天台兩隻狗... 叫我淨 ...

你咪兩年抱兩(唔知有冇計錯數呢)? 恭喜恭喜!!!
咁我c6都算鍚我同bb, 但唔知係咪佢成日覺得我點都會撐得住, 所以有時會以為我冇嘢.
講緊張, 佢都算幾緊我, 不過女人梗係多心d, 最好再緊d啦. 唔好成日緊張人地老婆多過自己老婆至得架.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我坐月又係呀,c6只係話你辛苦既就比呀99湊,係咁多ja

大宅

C6係咁, 有得依賴就依賴.
原文章由 joeyjoey711 於 08-5-25 13:17 發表
唔係喎~ 我坐月果時, 唔知仲咩成日係屋企"呢埋"偷偷喊 [可能第一次做人阿媽, 又唔識揍, 又無人幫]... 果時我又係咩都唔食... 嚇到c6死死下, 果時佢勁驚呀, 所有家務做晒, 又照顧阿囡 & 天台兩隻狗... 叫我淨 ...

大宅

呀娟妹, 你平時要表現得楚楚可憐, 弱不禁風咁, 等你老公知道你唔使superwoman先得o架! 你仲有冇餵人奶呀, 成日唔開心影響奶量o架.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

別墅

見你地個個都算叫做有老公錫丫, 我老公, 成日都叫我生第二個, 但係我唔會囉, 因為而家呢個, 佢只係幫左 5% 手, 就當自己做左好多野咁, 對我?? 我感覺唔佢仲係錫緊我囉!

別墅

見你地個個都算叫做有老公錫丫, 我老公, 成日都叫我生第二個, 但係我唔會囉, 因為而家呢個, 佢只係幫左 5% 手, 就當自己做左好多野咁, 對我?? 我感覺唔佢仲係錫緊我囉!

珍珠宮

原文章由 十月變形記 於 08-5-26 00:09 發表
呀娟妹, 你平時要表現得楚楚可憐, 弱不禁風咁, 等你老公知道你唔使superwoman先得o架! 你仲有冇餵人奶呀, 成日唔開心影響奶量o架.

係呀, 我終於忍唔住問佢, 係咪覺得好多嘢我都可以自己搞得掂, 所以唔擔心我, 佢話係!

但做咗人阿媽唔通仲下下要人幫咩, 最衰係佢一直想bb比佢阿媽湊, 所以當我一呻辛苦佢就會乘機食住上, 好似kellyly個c6咁!

我仲有餵人奶, 多謝關心和提醒^^

翡翠宮

你個句講得好好, 我諗大多數自己既男人都抱有呢種心態
原文章由 方麗娟 於 08-5-25 12:29 發表

我都唔想人地有咩事, 只係諗諗下, ...

伯爵府

當 d 野有人可以處理得好好既時候
男人一定唔會出手架
等你應付唔黎喇
佢先會死死氣咁做小小野
男人總係鐘意充當批評既角式
但唔會主動搵人幫手囉

伯爵府

當 d 野有人可以處理得好好既時候
男人一定唔會出手架
等你應付唔黎喇
佢先會死死氣咁做小小野
男人總係鐘意充當批評既角式
但唔會主動搵人幫手囉

大宅

從日本時裝雜誌WITH 6月號quote出嚟: "超強戀愛"動詞2 ~~ 撒嬌

為何另人無法招架女人的撒嬌? "被撒嬌就是被依賴, 因為被撒嬌的話, 男人就會自以為 ~ 這個女人很需要我!

但是, 實際上將撒嬌和耍任性搞錯的女人也很多.

例如"來接我" 指是準備利用人, 這就是任性. 撒嬌的話是"没有你的幫助我就甚麼都不行了" 要像這樣包含了依賴的感覺才行.

例如:
我想去啊 ~~ 只是傳達了希望, 没有傳達出"想約會"的心情所以NG!!

一起去吧 ~~ 這樣男人也會說OK, 但是提案者是女人, 所以男人會猶豫該誰處理才好.

帶我去啊 ~~ 活動的主辦者變成男方, 就能瞬間點醒男人腦. 經常要以仰賴的發言為主.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

大宅

同意,同意! 我c6又係"矮"我生多個,我啋佢都有味 佢係好愛好愛我同囡囡,但講就天下無敵。叫佢幫下手,佢係第一時間應你,不過個人仲係梳化度,隻眼就繼續望住電視呢:;pppp:
原文章由 beckytamhk 於 08-5-26 11:26 發表
見你地個個都算叫做有老公錫丫, 我老公, 成日都叫我生第二個, 但係我唔會囉, 因為而家呢個, 佢只係幫左 5% 手, 就當自己做左好多野咁, 對我?? 我感覺唔佢仲係錫緊我囉! ...

複式洋房

事实就系甘,我C6都可以关心出面D女人多过我啦,不过又可以点?你唔想吵又净系可以放系心里面,本新可能产后真系有D抑郁,距地甘样对我地可能无抑郁都变左有,你要多D稳人倾诉吓啊。

首頁

尾頁

跳至