跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽咪讀緊浸信會的幼稚園呢?
有無外藉老師?
由於上其網頁資料介紹不多,如讀緊可否比多d資料?

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

榮光=沒有外藉老師,只有一位在加拿大畢業回來,對住小朋友只說英文嘅老師!

原文章由 yan321 於 08-5-23 23:32 發表
有無媽咪讀緊浸信會的幼稚園呢?
有無外藉老師?
由於上其網頁資料介紹不多,如讀緊可否比多d資料?

大宅

咁係未由佢固定教小朋友英語呢?如一星期幾多次?

原文章由 carolyktong 於 08-5-25 01:14 發表
榮光=沒有外藉老師,只有一位在加拿大畢業回來,對住小朋友只說英文嘅老師!

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

check PM!

原文章由 yan321 於 08-5-25 13:39 發表
咁係未由佢固定教小朋友英語呢?如一星期幾多次?

子爵府

原文章由 carolyktong 於 08-5-25 01:14 發表

我個仔兩年前讀兩歲班, 那時一星期有兩至三堂英語課, 而一星期有一堂係有外藉老師, 但因為外藉老師是幾間學校shared的, 試過有時趕不到來, 那個星期就會無外藉老師. 不過聽聞高班d的小朋友係多點英語課的, 唔知會唔會多點外藉老師時間呢?

伯爵府

哦?之前有外藉老師嗎?今年沒有了!

原文章由 Venuscheng 於 08-5-27 16:29 發表

我個仔兩年前讀兩歲班, 那時一星期有兩至三堂英語課, 而一星期有一堂係有外藉老師, 但因為外藉老師是幾間學校shared的, 試過有時趕不到來, 那個星期就會無外藉老師. 不過聽聞高班d的小朋友係多點英語課的, 唔知會唔 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

浸信會的幼稚園無外籍老師喎,佢地係用專科老師教英文 & 普通話

大宅

原文章由 Cathy_Chung 於 08-5-28 09:48 發表
浸信會的幼稚園無外籍老師喎,佢地係用專科老師教英文 & 普通話

咁唔知你有無朋友係度讀緊呢?有無多D資料呢?THX!!!

子爵府

我女係碧濤讀, 有外籍老師及普通話專科老師。不過普通話及英文堂不是每天上堂的。

大宅

原文章由 yan321 於 08-5-28 23:14 發表

咁唔知你有無朋友係度讀緊呢?有無多D資料呢?THX!!!

無...sorry

我只係同女女報名時問過你想知的問題,我答你個d都係個時老師答我既答案

大宅

原文章由 MrsFung 於 08-5-29 17:53 發表
我女係碧濤讀, 有外籍老師及普通話專科老師。不過普通話及英文堂不是每天上堂的。

碧濤有外籍老師

我個時問咗翠華同新城巿既浸信會,佢地都只係答我有英文同普通話既專科老師,點解會有d有有d無咁奇怪既

子爵府

我覺得真理浸信會的學校來講, 攪得最好係碧濤分校。我去過恩典幼稚園,我就接受唔到學校課室環境,因為完全唔似一間學校。

複式洋房

原文章由 MrsFung 於 08-6-1 20:39 發表
我覺得真理浸信會的學校來講, 攪得最好係碧濤分校。我去過恩典幼稚園,我就接受唔到學校課室環境,因為完全唔似一間學校。

換左校長+好多老師後
碧濤水準差左好多
好彩就快讀埋K3走人
如果唔係就要轉校到似

大宅

my girl will change to Pictorial Garden in coming Sept. can u share why u said they are worse after changing principal and teachers? thank you. i know chinese typing. sorry ]原文章由 cityone 於 08-6-8 07:48 發表

換左校長+好多老師後
碧濤水準差左好多
好彩就快讀埋K3走人
如果唔係就要轉校到似 [/quote]

大宅

原文章由 MrsFung 於 08-6-1 20:39 發表

我都考慮梗呢三間學校, 我都聽過碧濤攪得最好, 咁除左外籍老師外, 大家仲有咩意見呀?

男爵府

我個女係榮光讀了2個月nursery, 預備班, 我覺得老師好nice, 同埋好照顧小朋友, 個日下大雨, 我個女對鞋濕了, 佢地就放了對鞋墊給她. 學校仲有觀察表, 裡面的生活剪影貼了小朋友在學校玩耍的相片 . 幾好呀.

原文章由 pangchaimami 於 08-6-26 15:36 發表

我都考慮梗呢三間學校, 我都聽過碧濤攪得最好, 咁除左外籍老師外, 大家仲有咩意見呀?
[

大宅

我打去問碧濤, 佢地都話得專科老師而冇外籍教師架. 咁奇怪既.

唉呀, 我都比左報名表碧濤, 依家差左好多...... 咁點好呀, 沙田重有邊間好呀, 最衰嘉德麗冇左學卷, 都唔知邊間好添.

別墅

my girl is studying in 碧濤. I have seen a male teacher who is a foreigner, and a female who speaks English. My girl said she learnt English from them. Also, they have a mandarin teacher. Up to now, I am quite satisfied to this school.

首頁

尾頁

跳至