想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今朝好開心, 驗左d仔, 有條淺線呀, 我老公第一時間攞部相機出黎影底佢 hehe..
其實我喺今年1月先開始做人, 但發現2個月都未黎m未去睇醫生law (我一向都唔準), 醫生發現我係多囊性卵巢, 當時我無咩唔開心wor, 因為我終於知道自己有咩問題可以對正下藥
咁就開始左食排卵藥, 食左5日, 第12日就差唔多隔日就去照陰超, 睇住個卵囊既生長速度, 終於有1粒17mm大, 咁因為我想生個鼠b咪決定第一個cycle 都用iui law, 估唔到第一次就ok左, 我明天返去睇醫生confirm多次

但有個問題有無人可以解答我?
1) 聽講有多囊性卵巢唔容易hold 住個bb, 有無咩意見比我? 醫生會唔會要打安胎針?

大宅

who is your doctor ?

大宅

原文章由 Sosiusiu 於 08-5-25 09:45 發表
今朝好開心, 驗左d仔, 有條淺線呀, 我老公第一時間攞部相機出黎影底佢 hehe..
其實我喺今年1月先開始做人, 但發現2個月都未黎m未去睇醫生law (我一向都唔準), 醫生發現我係多囊性卵巢, 當時我無咩唔開心wor, 因為我 ...

我都係多囊性卵巢...初時醫生驗到有咗都有同我打安胎針,不過真係最緊要你好好休息,唔好咁粗勞囉,仲要記得戒口呀

大宅

原文章由 tm218 於 08-5-25 14:42 發表
who is your doctor ?

Dr. Clement Chan, at Central

佢都收得頗貴, 但勝在唔洗等好左

大宅

原文章由 gg2000 於 08-5-25 14:47 發表

我都係多囊性卵巢...初時醫生驗到有咗都有同我打安胎針,不過真係最緊要你好好休息,唔好咁粗勞囉,仲要記得戒口呀

咁你依家幾多週ar? 打完安胎針, 幾時要再返去覆疹?

首頁

尾頁

跳至