烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

我d hair越少越薄 (頂部)
有冇湯水及食物可以幫助生長?
謝謝!

[ 本文章最後由 bobo721 於 08-5-25 14:22 編輯 ]

男爵府

唔好用護髮素....我剪頭髮的師傅話. 因為會塞住D頭髮毛孔

子爵府

畀面勳章

原文章由 bigbigsnake 於 08-5-25 15:03 發表
唔好用護髮素....我剪頭髮的師傅話. 因為會塞住D頭髮毛孔

唔好用護髮素?? 淨用洗頭水?
請介紹咩牌子洗頭水好d?(我係曲hair)
thanks

男爵府

我都係曲髮... 勁長...平時每日都只係用洗頭水..冬天一個月約用1至2次護髮素於髮腳,夏天唔用...

2合1都唔好...仲甩得勁.

若你有Gel 頭千其唔好Gel到髮根.因會塞毛孔..我用D好普通的洗頭水 "中南"....中性.. 其實甩頭髮好多原因. 壓力太大, 遺傳....都可能有關...

希望幫倒你...

大宅

原文章由 bobo721 於 08-5-25 14:19 發表
我d hair越少越薄 (頂部)
有冇湯水及食物可以幫助生長?
謝謝!

妳係甩頭髮定係點先? 要搵左原因先喎! 甩頭髮中醫認為係腎虛。如果腎虛可以多飲桑寄生/黃精哩 d 對腎好的野囉。妳可睇醫生先。因為缺乏某種東西都可能會架

大宅

Hi bobo721,

I remember the hair expertise gave a radio program long time ago, she say we need to apply the shampoo for at least 5 minutes to remove the residual hair conditioner, styling cream from last time. By the way, I always applys conditioner only on the tip and centre of the hair but no on the skin directly which will blot the tissue.

原文章由 bobo721 於 08-5-25 17:22 發表

唔好用護髮素?? 淨用洗頭水?
請介紹咩牌子洗頭水好d?(我係曲hair)
thanks

首頁

尾頁

跳至