自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地比唔比個工人扮成咁款? 我發覺而家越o黎越多印印扮成咁! 睇到都把火!

作為僱主的你又容唔容許?

大宅

畀面勳章 陪月勳章

一定唔得, 我會勒令佢立刻改, 同時會考慮轉個工人, 因為佢本性唔安穩, 對我家庭來說, 誇張點... 彷如計時炸彈!!

珊瑚宮

好媽媽勳章

一定唔得 la , 佢係都要咁做嘅話我會叫佢返鄉下 , 做嘢咪做嘢 law , 古靈精怪做乜 :;pppp:

[ 本文章最後由 manicheung 於 08-5-25 23:13 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 cylmama 於 08-5-25 23:00 發表
你地比唔比個工人扮成咁款? 我發覺而家越o黎越多印印扮成咁! 睇到都把火!

依家係超多呀. 仲周街又攬又咀添(男&女,女&女)

別墅

讚成~

原文章由 eleueleu 於 08-5-25 23:04 發表
一定唔得, 我會勒令佢立刻改, 同時會考慮轉個工人, 因為佢本性唔安穩, 對我家庭來說, 誇張點... 彷如計時炸彈!!

別墅

回覆 #1 FA8866 的文章

其實講真係人都睇唔順眼, 但係點解D僱主容讓佢地去染金毛, 梳到個頭咁o既死款, 睇到眼火爆!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 cylmama 於 08-5-25 23:00 發表

如工作表現ok的話,金毛ok, 賴屎褲放假ok,
但唇環就無可能 , 因為會好容易發炎.

禁止訪問

大宅

原文章由 FA8866 於 08-5-25 23:10 發表

依家係超多呀. 仲周街又攬又咀添(男&女,女&女)

係呀係呀,真係周街都係,
我有時心諗:點解D僱主可容許到嘅呢?
比我真係接受唔到工人扮成咁囉?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

賴屎褲放假ok, 金毛, 唇環絕對唔得

水晶宮

畀面勳章

染髮、低腰/賴C褲都OK!只要唔好染7彩!穿唇穿耳都得,帶環就唔得!工作時要求工人衣著簡便,放假就唔到僱主話事lor 有D工人放假出咗街先至換件yeah衫,神不知鬼不覺!

公爵府

原文章由 cylmama 於 08-5-25 23:14 發表
其實講真係人都睇唔順眼, 但係點解D僱主容讓佢地去染金毛, 梳到個頭咁o既死款, 睇到眼火爆!

我估咋.
1係個僱主本身都係un仔,唔敢出聲,1係個僱主成日唔係HK,個工人係主力睇屋,所以僱主都唔知.

穿環就可能一放假出左去先帶環.金毛就真係...

公爵府

原文章由 苯小孩 於 08-5-25 23:17 發表
叫佢返得成....頭家唔啱佢..

不如叫佢返火星啦,地球唔啱佢.

別墅

回覆 #3 701003 的文章

就係因為D僱主無所謂, d印印咪越o黎越多扮成咁款, 我就保守D, 呢D係儀容問題, 就算係打工有d公司都會有d規矩要遵守, 你o黎打住家工之o麻, 要唔要將個頭染成咁? 其實扮成咁款o個D好多都係攪"基", 好人好姐要唔要扮成咁? 金毛賴屎褲果d 多數係扮 "公", 隔離隻金毛"乸"就多數著背心, 成日響大街大巷又攬又鍚, 影響巿容! 討厭!

我想問各位, 如果你揀工人果時, 見到個工人扮成咁款, 你仲會唔會請佢o黎做野?

[ 本文章最後由 cylmama 於 08-5-25 23:54 編輯 ]

民房

一定唔得la

大宅

嘩, 見到都唔開謂 , 一定無得留底.

今日我都見我個屋苑樓下有幾個印印圍埋食煙, 我好想影低佢擺喺屋苑個forum 度俾人認吓係咪自己屋企嗰個, 不過當時無位偷影, 又唔敢明目張膽喺佢地面前影.

男爵府

我最怕見到D兩個女,成日响到攬攬錫錫,坐大脾

男爵府

響工作時間一定唔比囉,放假都管唔到啦!
如果請佢果陣已經知佢咩料子,就一定唔會請!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

佢要咁都唔理得咁多亦都管唔到....我都好驚請到個咁既工人...依家成日係街見到d賓賓.印印...係咁好恐怖...我上次仲係我99樓下見到一對情侶(女女)實係到吵0野...個男(女)係咁鏈住個女朋友條頸..個女又喊晒....如果我屋企個人咁都唔知點好..點知幾時會搞出人命呀

洋房

唔得

首頁

尾頁

跳至