跳至

首頁

尾頁

大宅

阿囡屬於細碼b,去健康院磅得18磅,不過姑娘話跟番條生長線就冇問題,最緊要就係健康,可能佢瘦冇肉,啲人就覺得佢好細粒.有咩方法可以令佢吸收啲呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

我囡囡都係超細碼b,,
佢都係跟自己條生長線嫁,,
出世得2.01kg,,36週零3日出世,,
1歲後因突然嚴重便秘,而家睇緊政府,
但未知咩事,,只係估可能都係飲食問題,
但因為咁另到我囡囡食唔落野,,好麻煩,,
我囡囡得17磅咋 3號又要返醫院覆診,,
我有兩隻大小魔怪""

大宅

小露比,

我個囡自食粥(加咗碎肉)開始,就發覺佢有便秘問題,但醫生又話冇關係,嗰時成日去到流血,去親大便都大喊,有時3日至去1次,健康院醫生話佢啲腸郁得比較慢,仲話一日要飲多啲水,我夠知飲多啲水好啦,但佢肯飲就唔洗咁煩啦.

但我發覺而家大咗會好少少,佢成日周圍行,運動量多咗,啲腸可能會郁得多啲,再加上比以前飲多咗少少水,便秘問題冇以前咁嚴重,但有時都要2日去1次.

原文章由 小露比* 於 08-5-25 19:25 發表
我囡囡都係超細碼b,,
佢都係跟自己條生長線嫁,,
出世得2.01kg,,36週零3日出世,,
1歲後因突然嚴重便秘,而家睇緊政府,
但未知咩事,,只係估可能都係飲食問題,
但因為咁另到我囡囡食唔落野,,好麻煩,,
我囡囡得17磅咋:pit ...

別墅

唔肯飲水,俾佢飲果汁得唔得呀?

原文章由 巴比倫 於 08-5-25 22:57 發表
小露比,

我個囡自食粥(加咗碎肉)開始,就發覺佢有便秘問題,但醫生又話冇關係,嗰時成日去到流血,去親大便都大喊,有時3日至去1次,健康院醫生話佢啲腸郁得比較慢,仲話一日要飲多啲水,我夠知飲多啲水好啦,但佢肯飲就唔洗 ...

大宅

有飲果汁呀,但醫生話最好飲水喎.

原文章由 cactuschan 於 08-5-25 23:25 發表
唔肯飲水,俾佢飲果汁得唔得呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 巴比倫 於 08-5-25 22:57 發表
小露比,

我個囡自食粥(加咗碎肉)開始,就發覺佢有便秘問題,但醫生又話冇關係,嗰時成日去到流血,去親大便都大喊,有時3日至去1次,健康院醫生話佢啲腸郁得比較慢,仲話一日要飲多啲水,我夠知飲多啲水好啦,但佢肯飲就唔洗 ...

瑤瑤就唔係,,1歲前好好嫁,,日日有得痾,,
1歲後無啦啦嚴重便秘,,4-5日先去1次,,仲要勁辛苦,,
呢半年入面都無1次痾到舒服唔會扭計,,
我呢排都谷佢飲好多水呀,,希望佢快d好返啦,,
而家醫院又仲未答到我咩事喎!都係估佢係飲食問題,
叫我俾多d菜果d佢食,,我夠想佢食啦,,
佢谷住哂d便便係腸度,,根本都食唔落野,,
我有兩隻大小魔怪""

別墅

肯飲既就緊係飲水好d...
不過唔肯飲水,就唯有俾佢飲果汁啦...好過佢便秘丫~
你有冇試下用唔同既杯佢飲水呀,例如用d得意d既杯,可唔可以吸引佢飲呀...

原文章由 巴比倫 於 08-5-25 23:27 發表
有飲果汁呀,但醫生話最好飲水喎.

複式洋房

My son birth at 3.7kg = 8.14磅 現在都係20磅咋
睇住佢由肥B變瘦B 佢食野OK但訓得少10-11hours!
姑琅建議比多D穀物: 麵/麵包/米飯等,飲少D奶喎.
另外,不用擔心.因為父母都係細粒人,所以基因都關係架
都係個句,,,健康,精靈至緊要
我的小天使 ~ Howard 仔仔 於2006年11月13日出世啦!

男爵府

醒目開學勳章

我個囡都係啦....出世5磅幾, 諗住佢食得多都可以追得返d磅數, 點知. . .唉 . . .

點解我地呢堆咁多bb都輕飄飄既~

原文章由 howard1113 於 08-6-10 11:07 發表
My son birth at 3.7kg = 8.14磅 現在都係20磅咋
睇住佢由肥B變瘦B 佢食野OK但訓得少10-11hours!
姑琅建議比多D穀物: 麵/麵包/米飯等,飲少D奶喎.
另外,不用擔心.因為父母都係細粒人,所以基因都關係 ...

首頁

尾頁

跳至