想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今日day 45,岩岩用完大衛早早孕檢測試條 David Pregnancy Test 驗到明顯有2條線
即是bingo,不過有d緊張,驚結果會唔準
想問有冇姊妹試過david驗到但最後食炸糊?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 ophelialiu 於 08-5-21 21:59 發表
我今日day 45,岩岩用完大衛早早孕檢測試條 David Pregnancy Test 驗到明顯有2條線
...

你今朝有無用晨尿再驗? 如果明顯的話, 應該唔會錯

大宅

回覆 #2 miffymiffy 的文章

miffymiffy

尋晚總共驗左3次,結果都一樣
岩岩都去睇完醫生返來,真係bingo左
我真係好開心好開心
努力左2年終於都可以bingo

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 ophelialiu 於 08-5-22 17:36 發表
miffymiffy

尋晚總共驗左3次,結果都一樣
岩岩都去睇完醫生返來,真係bingo左
我真係好開心好開心
努力左2年終於都可以bingo

萬事小心呀

別墅

我上次都係用完 david 有兩條線, 返工食 lunch 即刻去萬o再支貴嘢再 test, 真係 bingo; 好可惜之後 miscarry; 下個月要開始開工了

原文章由 ophelialiu 於 08-5-21 21:59 發表
...

民房

...

恭喜哂你呀 !岩岩有,吾好操勞!不如分享一下你bingo經歷,
你day45先驗?咁你之前有冇驗?你平時m準嗎?
我今日day42,又末見m小姐.

大宅

回覆 #6 cheuklam1211 的文章

其實我平時M非常唔準,32-48到試過,我大女已經6歲,佢2歲時試過有過一次,不過唔到一個月就冇左,之後就一直想再有

平時冇咩特別,都係2個星期左右先DODO一次,不過由於我覺得個月越來越大,再唔生個細既就好似同個女隔好遠咁,我同我自己講,就算要生佢地最多只可差七年,所以就好緊張,成日倒數亞女好快就七歲。個個月都比自己好大壓力,甚至DODO果時都係因為想生B而DO,點知越緊張就越冇。

今個3月亞女岩岩過左6歲生日,我覺得中得來陀得來都一定過7年,已經遺背我自己心中既距離,加上覺得2年幾唔辟都冇BINGO,應該都係天意,有時諗諗下話哂我都已經有一個女,個天對我都唔差,於是就放低個念頭唔再強求,.....點知個天就比左個機會我

平時我係唔會咁早驗,因為DAY 45根本就唔會驗到,只係咁岩前2晚連續發夢,第一晚夢見自己生左個B (不過就唔知係男定女),第2晚就發夢自己大住個肚,訓醒覺得好怪,於是就心血來潮試下驗囉。

其實我真係覺得我地太多時比自己太大壓力,成日諗住想要就未必有,反而攪到自己同另一半好似唔知點咁,我知有時心急真係好難控制,不過姊妹們係地盡量試下放鬆自己,唔好比自己咁大壓力,仲有祝所有人都心想事成,BINGO BING

大宅

好媽媽勳章

恭喜你呀. 我都想放鬆, 但係已經係高齡, 所以好心急

複式洋房

Congratulation!

I want to know that when can I test I have baby or not!
I have six day delate!
And I had checked it three day ago!
But I can't find that I have baby!
So Sad!

原文章由 ophelialiu 於 08-5-23 23:27 發表
其實我平時M非常唔準,32-48到試過,我大女已經6歲,佢2歲時試過有過一次,不過唔到一個月就冇左,之後就一直想再有

平時冇咩特別,都係2個星期左右先DODO一次,不過由於我覺得個月越來越大,再唔生個細既就好似同個女隔好遠咁,我同 ...
My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

大宅

回覆 #9 Mrs_Lam 的文章

過多一兩日再try下啦,
maybe有好消息呢
祝你早日bingo

大宅

ophelialiu, 首先恭喜你, take care呀!

你講得好啱,有時真係比自己好大壓力,成日在排卵時段吹c6交功課,佢話佢都有d壓力,所以有時都大失水準.但係我哋每個月只有一次機會,當然好緊張啦,c6又唔明,有時攪到大家唔開心,唸深一層都唔知為咩...

原文章由 ophelialiu 於 08-5-24 00:27 發表

平時冇咩特別,都係2個星期左右先DODO一次,不過由於我覺得個月越來越大,再唔生個細既就好似同個女隔好遠咁,我同 ...

大宅

hahhaa, 我琴晚都發夢生o左個男b 呀!!! 唔知我有冇機o尼?~~ 我o尼o家只係day23, 重有成個星期至派彩呀~ 希望可以同你一樣la~~

原文章由 ophelialiu 於 08-5-23 23:27 發表

大宅

回覆 #11 6669 的文章

係架,有時自己太緊張冇理到老公感受反而傷害到大家感情,所以我覺得千其唔好為左生B 而DODO

希望你都可以早日BINGO啦

大宅

ophelialiu, 你都講得好啱,但係做起上來又唔係咁易.Anyway, 多謝你的回覆,比我係到”申”吓都好好架啦. 

原文章由 ophelialiu 於 08-5-26 00:30 發表

係架,有時自己太緊張冇理到老公感受反而傷害到大家感情,所以我覺得千其唔好為左生B 而DODO

希望你都可以早日BINGO啦

民房

when should I test lei?

原帖由 ophelialiu 於 08-5-23 23:27 發表

Hi! May I know that why you said DAY 45 is usually not okay for pregnancy test?? May I know when we should test? I am 9 days late already.. but, i had a pregnancy test 4 days before which showed negative....
so, it means I have no baby?

Thanks thanks!

首頁

尾頁

跳至