懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我知道有左bb, 白事就可免則免, 但唔知如果家人有病做手術, 往院幾天, 去唔去醫院探病好呢 ? 請大家俾d意見.

伯爵府

你有左幾耐呀!如果頭個3 個月就避免啦!
但我朋友係就生果時佢爸爸做手術,佢都日日去.
佢都冇咩 仲生左個肥肥白白bb
原文章由 QQP 於 08-5-26 12:49 發表
我知道有左bb, 白事就可免則免, 但唔知如果家人有病做手術, 往院幾天, 去唔去醫院探病好呢 ? 請大家俾d意見.

男爵府

好媽媽勳章

我都試過老公有親戚入咗醫院,不過我冇去探佢。唔係驚咩唔吉利之類,係因為覺得醫院真係多病菌,加上嗰時係前排流感高峰期,所以老公都冇叫我去,老爺都好支持,連老公個親戚知道之後都叫我唔好去。

不過後來佢出咗院轉咗去療養院,我見嗰度冇咁多人出入同埋係療養,即係住嗰度啲人都好得七七八八,唔係大病啦。我就有去探佢。so far都冇事。

其實重要睇吓嗰個係邊個囉,touchwood講句唔通你老公入咗醫院你又唔去探佢咩??

別墅

多謝兩位呀!

其實我屋企人今次就唔係做咩重病的手術, 算係小至中等手術咁啦, 只不過我這個家人, 都幾嗲o架, 又怕佢到時覺得冇人理佢唔開心, 但其實我另外有家人睇住佢o架o勒. 另外, 我覺得今次都難得有第一個bb, 我樣樣都擔心, 本來意頭的嘢, 一直都唔係好在意, 但今次係第一個bb就好擔心俾其他野響影. 所以心大心細.

男爵府

其實因為醫院好多病菌
最好唔好去

珍珠宮

畀面勳章

醫院始終係一個好多病菌既地方...等佢出院去佢屋企探佢咪一樣
我個姪女(細佬個b)上星期4出左世,我亞媽都叫我唔好去醫院..叫我等佢出左院先去返家睇佢..同埋亞媽叫我唔好抱佢..

首頁

尾頁

跳至