跳至

首頁

尾頁

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 陪月勳章 BK Milk勳章

囝囝現在仲未戒片,但又報了08年讀K1,咁點好?老師會唔會教佢去廁所尿尿?

大宅

大部份學校都唔會教,因為大部分人都已經ready,有的學校甚至講明唔收未戒片o既bb

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

由得佢LAW
我聽好多人講話當佢地返學見到個個小朋友都唔用片就會主動自已戒

子爵府

湯丸都未戒架..........

別墅

原文章由 bbccqq 於 08-5-26 13:36 發表
湯丸都未戒架..........

me too~~~~~

洋房

me 3.....

別墅

個人認為, 如有的學校講明唔收未戒片o既bb, 呢間學校, 你都要想清楚好唔好比bb 讀; 因為佢地跟本唔 care 每個小朋友的須要! 每一個小朋友都係獨立, 上k1, 未介片一d 都唔出奇, 由其是如果係男仔或屬於細仔一族. (連基本要照顧小朋友的須要,都逃避,講明唔收, 好極有限)...

[ 本文章最後由 Mrs_Yiu 於 08-6-21 23:33 編輯 ]

男爵府

認同...!!!!!
仔仔返了半年n1也未完全戒到片.....
08年9月就返k1啦.....

原文章由 Mrs_Yiu 於 08-6-21 23:32 發表
個人認為, 如有的學校講明唔收未戒片o既bb, 呢間學校, 你都要想清楚好唔好比bb 讀; 因為佢地跟本唔 care 每個小朋友的須要! 每一個小朋友都係獨立, 上k1, 未介片一d 都唔出奇, 由其是如果係男仔或屬於細仔一族. (連 ...

別墅

囡囡都未, 由今日開始同佢落商場就唔著片, 點知落樓不足10分鐘就話要pp, 所以都係落10-20分鐘當訓練吓先, 如果出得耐都會著返片先

民房

係呀, 我仔仔都未戒片, 日頭在屋企同埋落下街都唔著片既, 不過訓覺同埋去遠程都係著番片好d, 因為有好幾次, 仔仔答火車時同我講急尿!
好采佢著左片嚌, 不過我都叫佢落車圥至去啦, 最後佢當然忍唔住, 塊片濕左囉!

男爵府

我囝囝啱啱介咗三個星期左右, 包括屋企同出街, 終於自己識講要VV, 介片依家野真係好攞命, 之前日日瀨, 帶佢去都唔肯疴, 成日話疴唔出, 著番條褲唔夠2分鐘就瀨, 真係人都癲, 突然有一日係街話急, 嗰日之後就未瀨過, 所以如果有0412bb未介片, mami要努力, 唔好氣餒, bb真係會突然話介就介架啦

別墅

我個囝都未戒呀,佢一時時會叫我地,我都擔心返k1比d老師覺得佢麻煩呀!
[quote] -------------------------------------

男爵府

咁你係屋企有冇比底褲仔佢著? 同埋我將個廁所仔放係廰, 等佢一急就去, 努力呀

原文章由 reb1228 於 08-7-2 12:43 發表
我個囝都未戒呀,佢一時時會叫我地,我都擔心返k1比d老師覺得佢麻煩呀!

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆 #12 reb1228 的文章

my daughter quit the diaper in may. she quit it within 3 days. i was so worry as you. people told me if a kid is ready, they can do it. so add oil

you may try the pull-up diaper, tell him he should let you know if he has vivi

複式洋房

原文章由 reb1228 於 08-7-2 12:43 發表

my son 瀨尿 in school (K1) today...

at home, about 80% he can tell us...

首頁

尾頁

跳至