跳至
[2007年] 轉奶粉?

首頁

尾頁

大宅

我亞b轉咗a+3已一個月,但發現佢面仔及嘴仔生咗d粒粒,唔知係唔係關隻奶粉事,如果係,我想幫佢轉第二隻牌子的奶粉(例如 美素佳兒或者日本奶粉),請各位媽咪比d意見,謝!

公爵府

原文章由 3625 於 08-5-25 22:16 發表
我亞b轉咗a+3已一個月,但發現佢面仔及嘴仔生咗d粒粒,唔知係唔係關隻奶粉事,如果係,我想幫佢轉第二隻牌子的奶粉(例如 美素佳兒或者日本奶粉),請各位媽咪比d意見,謝! ...

陰公囉:cry: , 面仔生粒粒:-| ,
試吓比多d生果, 菜比仔仔食, 或者飲涼茶 or 雪梨蘋果水

大宅

我有比開奶茶佢飲,不過無效,以前飲1號仔就無事,所以我懷疑佢對3號仔敏感(因為腳仔都開始生粒粒),唔知你亞b吃邊隻奶粉或者有無其他好建意。

原文章由 Cammy3007 於 08-5-26 10:23 發表

陰公囉:cry: , 面仔生粒粒:-| ,
試吓比多d生果, 菜比仔仔食, 或者飲涼茶 or 雪梨蘋果水

公爵府

原文章由 3625 於 08-5-26 13:57 發表
我有比開奶茶佢飲,不過無效,以前飲1號仔就無事,所以我懷疑佢對3號仔敏感(因為腳仔都開始生粒粒),唔知你亞b吃邊隻奶粉或者有無其他好建意。

...

因為以前人奶+奶粉, 由11個月大開始才全人奶,所以仲係S-26NO.1 , 1星期有1日飲涼茶,+1星期1次開奶茶OR雪梨水

D粒粒係白色OR紅色?平 OR 凸起?

大宅

D粒粒係紅色同凸起,不過有朋友比咗和光堂奶粉我試,希望有好轉啦。

原文章由 Cammy3007 於 08-5-26 14:16 發表

因為以前人奶+奶粉, 由11個月大開始才全人奶,所以仲係S-26NO.1 , 1星期有1日飲涼茶,+1星期1次開奶茶OR雪梨水

D粒粒係白色OR紅色?平 OR 凸起? ...

首頁

尾頁

跳至