嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

阿b蓋冷氣被,吹住風扇也成身汗,應蓋什麼被無咁熱?

洋房

啊.. 禁熱仲冷氣被??? 我個B快17個月大 依家著背心都成身汗呀

如果無開冷氣 我會同佢蓋條大頸巾 當然唔係冷頸巾 好薄好大條果D ~ 試過用薄毛巾 BB都太熱 用薄頸巾就0岩0岩好~

如果開左冷氣 我就同BB蓋薄毛毯囉

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我會比被袋 / 床單佢蓋~

我會買一張果d 床單<--無像筋邊果d 比佢~

方便又平又涼爽~

別墅

謝謝你們的回應!我重想找一些薄d的被呢,原來床單or頸巾就ok

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你都可以用番以前d包被比佢

男爵府

無冚被, 不過開冷氣時穿長袖夾衣同冚條毛巾仔.

別墅

都係吹風扇, 我用薄嘅毛巾被蓋住肚仔, 手腳都唔蓋

原文章由 irenepok 於 08-5-26 14:23 發表

男爵府

BK Milk勳章

開冷氣, 用薄毛巾被蓋肚仔, 手腳都唔蓋 ( 因為用o左防蚊網, 所以無穿長袖衫.)

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

開冷氣嘅話,我會俾啲被仔佢囉。唔開冷氣開風扇嘅話,我唔俾佢蓋住架喇。

大宅

for my bb :
if 吹風扇, 我用薄嘅毛巾被蓋住肚仔, 手腳都唔蓋, 

if 開冷氣,穿長袖夾衣同冚條毛巾仔,手唔蓋

男爵府

原文章由 irenepok 於 08-5-26 14:23 發表

minimoto 大紗巾

男爵府

原文章由 stepchk 於 08-5-28 11:37 發表
開冷氣嘅話,我會俾啲被仔佢囉。唔開冷氣開風扇嘅話,我唔俾佢蓋住架喇。

me too

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

開冷氣就穿薄長袖衫長褲睡衣, 加大人單人既被袋 (即係只係布果只)

開風扇, 就唔蓋任何野 及 只穿短袖衫褲

首頁

尾頁

跳至