懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我想問下幾多weeks先聽到bb心跳?我今日照過,醫生話重未聽到,佢話可能胎重細,好擔心,我已經有7weeks

子爵府

如果用機聽,可能要十週以上先聽到~

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

聽唔到, 但睇唔睇到呀?
一般會在6-8W內見到, 但有D人好似差唔多9-10週先見到架.
妳唔好咁擔心啦, 可能只係妳遲咗排卵, 所以個胎D週算數細咗小小.
下星期會見到架喇! 妳唔好咁粗勞! 要休息多D, 瞓多D, 咁先會長胎架!

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-26 14:58 發表
我想問下幾多weeks先聽到bb心跳?我今日照過,醫生話重未聽到,佢話可能胎重細,好擔心,我已經有7weeks

伯爵府

個醫生都話睇唔到,但醫生話個bb應該正常,只係胎細未照到,但真係好擔心羅,佢話下星期再照過

民房

last week i went to St Teresa Hospital to take u/s ,i see the heart beat of my baby,he/she was 8week ,so焯賢媽咪 not to worry to much,by the time you return to the clinic next week ,you shoud be able to see the heart beat of your little angel.

o

別墅

我就9WEEK左右聽到BB心跳~唔好咁緊張啦~放鬆心情迎接小生命^^

伯爵府

但唔係6-7weeks已經可以照到既咩?

侯爵府

畀面勳章 大廚勳章

你嘅意思係超聲波?有d人係可能照到,不過唔一定喎,都有好多人照唔到,我果時都係照陰道先睇到咋。我而家都20週啦,唔好咁緊張。
原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-27 11:44 發表

大宅

我7w4d時去照, 都係隱約睇到ja(其實我睇唔到,不過醫生話有,我先生就話係見到成個bb閃o下閃o下)

所以唔使太過擔心, 呢段時期小心d就好了~下次去照就可以放心晒喇

大宅

個個人都不一樣, 雖然我6週已可以照到及聽到.但你亦不要太擔心, 記得最緊要sleep & rest.

伯爵府

我有時間都已經盡量休息,不過呢排比較busy

不過我遲d都諗住搵多個醫生睇

[ 本文章最後由 焯賢媽咪 於 08-5-27 15:54 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至