自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

d舊戲經常都話嫁比表哥
現實生活我同我d朋友都唔係嫁比表哥
董事以黎都未聽過
你地有無朋友或自己係嫁左比表哥架?
8下一問

男爵府

愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

洋房

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-5-26 15:21 發表
d舊戲經常都話嫁比表哥
現實生活我同我d朋友都唔係嫁比表哥
董事以黎都未聽過
你地有無朋友或自己係嫁左比表哥架?
8下一問

我奶奶個朋友個囡就係嫁咗俾表哥(姑表), 結果唔敢生bb.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

有d亂倫feel

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

無喎

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

N年前, 我屋企興嫁番自己d遠房親戚既,
我啱啱夠18嗰陣第一次見我"舅父",
但叫係咁叫但唔係真係我媽咪細佬,
佢地極力拉攏我地一齊,
但我已經拍緊拖梗係睬佢都傻啦~

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

老人家就話唔好囉, 不過姨表就好過姑表

別墅

我識有人嫁俾佢舅父, 不過個舅父係領養嘅, 雖說無血緣關係, 但係好亂倫.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

聽落有d起雞皮
原文章由 minipooh 於 08-5-26 15:53 發表
我識有人嫁俾佢舅父, 不過個舅父係領養嘅, 雖說無血緣關係, 但係好亂倫.
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

珊瑚宮

好媽媽勳章

有........我小學同學,兩表兄妹同班,結咗婚幾年仲有一對仔女 , 女同學叫表哥個 mami 係舅母 , 而家叫 99 , 有 d 怪怪哋

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 vet 於 08-5-26 03:27 PM 發表

有d亂倫feel

係呀.... 我只聽過有朋友佢曾經同表哥拍拖 (但係唔係真係有親戚關係, 只係佢阿媽再嫁人後的男家親戚.....) 不過最後係無係一齊

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 ha8mo 於 08-5-26 16:40 發表
我覺得姨表同姑表冇乜分別喎

不過,老人家會話唔好咩?

阿媽係咁講la...
有分別ge, 姨表係指母系一邊; 姑表就指父系一邊, 以中國人觀念, 姑表是親D ga

複式洋房

我識得有兩兄弟娶兩姊妹,
家姐嫁左過去,叔仔先追呀妹.

大宅

以前d人社交圈子窄, 冇得揀啫, d表青梅竹馬, 好過3唔識7. 家下咁多選擇, 又唔係父母之命, 諗起都覺老套, 而家可能冇得揀先會諗到d表.

男爵府

有,我阿姨(阿媽個妹)嫁左我舅父(阿媽話好疏既)不過因為果陣大家都年紀大(女3x,男4x),同埋男既之前離過婚仔女都大晒,所以冇生。

珍珠宮

以前有對鄰居夫婦... 老婆唔係叫99, 係叫姨媽的.. 我媽話佢係嫁表哥的. 佢地生左三個同我地差不多年紀,仲係讀名小學畢業 表面上都幾正常, 後來兩兄弟都係做藍領(維修), 不過, 個細佬同我妹講... 藍領永遠好搵過我地坐寫字樓喎... 可能係啦mouth: mouth:

[ 本文章最後由 tkkmama 於 08-5-26 17:48 編輯 ]

大宅

我堂家姐嫁左俾我表哥, 佢地兩個係姑表
(不過我堂家姐個阿爸即係我大伯, 係阿麻同過左身o既第一任丈夫生, 表哥個阿媽即係我姑媽就同我老豆同一個阿爸阿媽(阿麻再嫁我阿爺), 即係我大伯同姑媽係同母異父兄妹)
生左三個仔女, 都係正常架

大宅

丫~~~~ 我舅父舅母都好似都係表兄妹, 唔知姑表定姨表喇
生左個仔女, 個個都好靚仔靚女, 第三女仲好鬼叻

首頁

尾頁

跳至