夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

前晚我同老公鬧交..好大獲..我一怒之下叫佢唔好番來..點知佢尋晚真係無番來..而個電話又無開(今朝係有開)..我都知我前晚係過份..但佢咁唔番來而且一個電話都無..大家都有唔岩..如果佢今晚番來我應該點?尋晚突發奇想..唔記得收佢回'香'卡..唔知佢係咪番大6 揼骨&瞓..因為佢無親戚家可去..同埋唔知有無朋友收留佢..番大6好似好大可能..我愈諗愈覺得好核突..嘔心..HELP~

[ 本文章最後由 馬騮仔 於 08-5-26 18:18 編輯 ]

複式洋房

最好你c6返黎就當咩事都冇發生
問下佢食左飯未呀咁...
之後就等佢坐低...
你兩個人傾下計...

大宅

係囉, 係囉. 扮冇事, 千其唔好質問佢係咪上左大陸, 費事又再嘈過, 佢又走左去. 扮嗲, 扮好關心咁.

大宅

算啦, 床頭打交床頭和嘛, 唔好問佢昨晚去咗邊啦, 要問, 都等件事過咗氣先係心情好時才問囉. 佢返黎, 你要當冇事發生, 仲要氹下佢囉, 如果唔係, 男人唔會做主動架, 要面嘛.

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

2公婆點嘈都好, 但千祈唔好講"離婚"及"唔好返來"呢2件事.................聽果個,意氣用事/面皮薄/硬頸/愛面子等等...就好易弄假成真!!!!!

唉....你唔趕都趕左佢走囉,佢去邊度訓,你都無謂質問,只會愈問關係愈差!如果你真係有心搞好關係,我諗扮關心扮擔心老公,比較可行....

子爵府

好媽媽勳章

其實大家都有唔o岩...如果你老公返黎...你可以同佢講對唔住...然後關心佢...問下佢尋晚去左邊到...你好擔心佢...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

係呀
當無事發生
唔好嘈
可以咪溫柔D囉 ~~~
有咩想知想問都遲D先 !!!

別墅

多謝大家0既回覆..不過我想講..佢尋晚都無番來..我唔知佢想點..一個電話都無..仲要熄左電話
跟住我今朝打比佢..問佢係咪唔要我啦..佢話根本個主導權唔係佢到..我問佢咁你今晚番唔番來?佢話:無諗到咁遠..(冷冷的)跟住我忍唔住喊..佢話咁你比我番來未吖..我無出聲..佢再講..咁我今晚番來啦(都係冷冷的)..然後佢話要做野..收線..
唉~佢今晚番來..我都好想好似大家咁講當無事..不過我真係好驚我做唔到..因為我覺得佢好唔負責..我而家有左5個月bb..點解佢可以丟低我同女2日..

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 馬騮仔 於 08-5-26 18:17 發表
多謝大家0既回覆..不過我想講..佢尋晚都無番來..我唔知佢想點..一個電話都無..仲要熄左電話
跟住我今朝打比佢..問佢係咪唔要我啦..佢話根本個主導權唔係佢到..我問佢咁你今晚番唔番來?佢話:無諗到咁遠..(冷冷的)跟住 ...

如果你老公今晚返來, 你會吾會放下你的怒氣同佢傾番計? 如果佢對你好冷淡, 你又會點?我覺得你仲好嬲, 你嬲佢丟底你, 他應該同你道歉先。你仲咁執著佢丟底你, 就算他回來都好容易又嗌交, 咁佢又再走過。不如你大方d, 氹番佢, 邊個吾啱都好, 吾好提, 你都係想佢返來姐, 無謂激走佢。

大宅

你老公好似都想少事化無啵
其實而家你有左
心情係會比之前起伏得多架
我有時同老公嘈
嘈完喊餐飽
之後都唔知自己點解咁"文"
記住今晚都要為阿B諗下
唔可以亂鬧人啊
mama:肥脾phoebie bb:纖腰冰(冰)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

宏觀D諗
今次對2人都係一堂寶貴嘅經驗
有D說話真係講咗冇得收番
你覺得你受傷害嘅同時
相信佢亦一樣
你陀住BB好辛苦
我諗佢亦有佢嘅壓力
當2人都處於高壓之下
情緒係好易一觸即發ga
不過
經過哩2晚之後
明白到好需要對方對自己係好重要嘅話
未嘗唔係一件好事吖
今晚開始
多d講正面嘅說話嚟表達心裡面嘅想法
唔好成日好似條繃緊嘅橡筋喇
放鬆d
祝福你,老公&bb幸福

子爵府

馬騮仔:

唔好再比機會佢出走喇!試多幾次,佢會發現大到你架喇!
如果佢發現只要將行動升級,會令你就範,何樂而不為多幾次?
比著你都會啦!

佢返黎,你唔好再同佢嘈喇!都唔洗咁刻意一時三刻對佢無限關心掛.平時你點相處咪點做囉,太刻意,反而唔自然同著蹟添.

等件事淡左,你咪同佢講,自己已經讓左佢一大步,不繼前嫌氹返佢.要佢珍惜眼前人囉. 同強調好討厭佢出走,呢種行為好不負責任,令人擔心,你接受唔到黎多次.....等等啦.

別墅

佢尋晚番左來..一番來就掛住整魚缸..大家都無理對方..跟住我叫個女一齊入房瞓..個女瞓左之後..我同佢係廳watch TV..大家都無出聲..我唔想出聲住係我想睇下佢點講..同埋都驚我忍唔住一開口就鬧..但一路佢都無出聲..只係眼尾望下我咁..跟住我入房..佢就自己係梳化瞓..而因為我而家都成作日嘔..我尋晚又係咁..佢聽到我嘔就走左入來'掃'..我無郁..無理佢..但自己個心入面覺得好反感..我真係覺得佢好污糟..雖然無証據話佢前2晚有/無對我唔住..但老實講..我大方唔到..佢問我好d未..我忍唔住講左句:我成日都係咁..前2晚都係咁..好唔好d都無所謂..死唔去~跟住佢又好似扮無野講..咁我掃下可能會好d吖ma..(作勢kiss我)..我無比佢kiss..因為個胃同個心都仲有好唔釳舒服..跟住各有各z.z.z..

別墅

佢尋晚番左來..一番來就掛住整魚缸..大家都無理對方..跟住我叫個女一齊入房瞓..個女瞓左之後..我同佢係廳watch TV..大家都無出聲..我唔想出聲住係我想睇下佢點講..同埋都驚我忍唔住一開口就鬧..但一路佢都無出聲..只係眼尾望下我咁..跟住我入房..佢就自己係梳化瞓..而因為我而家都成作日嘔..我尋晚又係咁..佢聽到我嘔就走左入來'掃'..我無郁..無理佢..但自己個心入面覺得好反感..我真係覺得佢好污糟..雖然無証據話佢前2晚有/無對我唔住..但老實講..我大方唔到..佢問我好d未..我忍唔住講左句:我成日都係咁..前2晚都係咁..好唔好d都無所謂..死唔去~跟住佢又好似扮無野講..咁我掃下可能會好d吖ma..(作勢kiss我)..我無比佢kiss..因為個胃同個心都仲有好唔舒服..跟住各有各z.z.z..
我知我咁做係好硬頸..但以我平時性格..我已經係好大容忍..因為以前的話..我已經開口再鬧..可以話我啖氣係咪消..尋日作嘔時我feel到真係有啖氣頂住..唔上唔落..sorry..無跟大家意見..其實我都好想當無野..但真係做唔到..

複式洋房

你脾氣差, 一個唔該可以叫個老公唔好返屋企,
返左黎你唔鬧佢就叫仁至義盡好大容忍?
你有無諗你老公點諗?

俾着我返到黎你仲要俾面色我睇, 我分分鐘走返出去.

大宅

原文章由 Doomfree 於 08-5-27 11:06 發表
你有無諗你老公點諗?

俾着我返到黎你仲要俾面色我睇, 我分分鐘走返出去. ...

係囉,佢都借D意氹番你,有時做女人脾氣唔好咁硬崩崩,佢俾個位大家落台,咁咪成機借D意嗲下佢好落台囉,男人0既野幾時都係用軟功好過用硬功架,有時眼濕濕扮下委屈,好過你鬧佢寸佢架,至於佢之前兩晚去咗邊,第日大家關係好番D慢慢先"套"佢料,唔駛審佢0既,又唔好諗得咁WORSE認定佢一定係返咗上去有野0既

別墅

但佢都有理你,想照顧你喎,你唔好諗埋一邊,覺得佢一定做左污糟野先啦!

原文章由 馬騮仔 於 08-5-27 09:09 發表
佢尋晚番左來..一番來就掛住整魚缸..大家都無理對方..跟住我叫個女一齊入房瞓..個女瞓左之後..我同佢係廳watch TV..大家都無出聲..我唔想出聲住係我想睇下佢點講..同埋都驚我忍唔住一開口就鬧..但一路佢都無出聲..只 ...

別墅

咁我一時間啖氣唔落..唔出聲..同埋瞓覺..
main point係我覺得佢一走了之好唔負責..我而家成日都唔舒服..如果果2晚我真係有事咁點..佢已經係人地daddy..唔可以因為我趕佢佢就真係走..如果我叫佢比晒d $我又唔見佢咁聽話?
講真佢點諗我真係唔知..可能佢只係諗自己點可以舒服d(唔想我鬧,所以唔番來)如果我有產前抑鬱而佢又咁走左去..如果我一個睇唔開咁會點?係咪要出左事佢先可能會後悔?
我知係我叫佢唔好番來在先..無話電話都唔洗打..佢連打比個女都無..電話都熄埋..我真係無咁大容忍..可能過一排會好d..不過我覺得唔係呢一,兩日囉~

原文章由 Doomfree 於 08-5-27 11:06 發表
你有無諗你老公點諗?

俾着我返到黎你仲要俾面色我睇, 我分分鐘走返出去. ...

別墅

我都知..平時我都好嗲..但尋晚..唉~我真係嗲唔出..我都知自己失敗..但係我又有個問題..如果我真係當無事..佢下次咪又覺得佢一走我就驚..番到來你咪又嗲反我~(因為我同佢十年以來,佢係第一次鬧交而唔番屋企)
我諗我唔會問佢去左邊啦..無勇氣去相信..
原文章由 whywhywhy 於 08-5-27 11:37 發表

係囉,佢都借D意氹番你,有時做女人脾氣唔好咁硬崩崩,佢俾個位大家落台,咁咪成機借D意嗲下佢好落台囉,男人0既野幾時都係用軟功好過用硬功架,有時眼濕濕扮下委屈,好過你鬧佢寸佢架,至於佢之前兩晚去咗邊,第日大家關係 ...

伯爵府

我 覺 得 全 部 都 系 你 幻 想 咋 窩
你 憑 咩 就 覺 得 距 2 晚 走 左 去 搵 女 人 呢?
你 老 公 都 系 一 下 子 放 吾 低 面 子 姐﹐ 但 距 之 後 都 入 黎 掃 你﹐ 又 話 "咁我掃下可能會好d吖ma"﹐ 好 明 顯 想 和 解 拉 !

我 覺 得 既 然 距 認 左 低 威 (都 算 系 拉) 你 就 算 拉! 你 想 距 點 丫 ? 距 現 在 叫 tum 你 你 又 話 覺 得 惡 心﹐ 距 走 你 又 話 距 泠 血 吾 理 你 同 個 女。 大 家 都 系 女 人﹐ 發 下 脾 氣 要 個 男 人 tum 就 系 女 人 都 會 做 既﹐ 但 要 系 適 當 既 時 候 收 下 lor. 得 些 好 意 需 回 手。 何 況 你 完 全 無 證 據 證 明 距 去 左 滾 窩﹐ 話 吾 定 距 就 租 2 晚 酒 店 呢。

首頁

尾頁

跳至