自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日去荃灣廣場行街, 無意中發現百老匯戲院對面條巷有間零食店, d價錢好平. 因為我好鍾意食零食, 發現佢地d價錢仲平過觀塘d零食批發店. 今日買左兩大袋, 都唔駛$70蚊, 真係開心!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你可唔可以list out你買咗d mud同數量呀

大宅

原文章由 premum2006 於 08-5-26 23:04 發表
你可唔可以list out你買咗d mud同數量呀

好多喎有排寫呀我買既戰利品全部都好平喎, 我記得荃灣廣場內之泰國食品節, 有隻辣味魚塊特價賣$10-4, 佢地正價都係賣$5-3, 7-11賣小老板天婦羅推廣價$13.9, 佢正價都係賣$10.9, 小老板紫菜賣$9.9, sales仲話係50克裝, 10克架.
仲有佢地買滿$80蚊仲送綠茶/日本森永水果糖tim, 本人純粹報料.

大宅

可唔可以講清楚少少個位置呀??
thx!!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

請問是否維X 利校服隔離那間??
若不是請問正確位置在那裡?? 店名是什麼?

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-26 22:53 發表
今日去荃灣廣場行街, 無意中發現百老匯戲院對面條巷有間零食店, d價錢好平. 因為我好鍾意食零食, 發現佢地d價錢仲平過觀塘d零食批發店. 今日買左兩大袋, 都唔駛$70蚊, 真係開心! ...

大宅

佢仲平過維x利亞附近個間呀, 係百老匯戲院對面有間士多, 係個條橫巷行入去就係, 即係好多狗店&獸醫個到, 叫春x屋零食店, 即享和街好多"咪錶"泊車個度. 佢地係附近有banner指示架喇.

[ 本文章最後由 子俊寶寶 於 08-5-27 11:07 編輯 ]

大宅

我個日見到有日本越後芝士波賣, 好好味架, 我記得係tst見過賣$37, 路x圍個間都要$29, 佢地只係賣$27.5, 不過最後一包比人買左先, sales話太好賣, 過幾日才返到貨.

仲有我發現佢地d價$同南豐中心2/f個間d價$差好遠, 同一包日本糖, 相差$5蚊.

[ 本文章最後由 子俊寶寶 於 08-5-27 11:05 編輯 ]

男爵府

我都唔係好get到o係邊喎, 可唔可以俾個名同地址呀... ? 或者pm俾我好嗎?

大宅

原文章由 寶寶人 於 08-5-27 11:05 發表
我都唔係好get到o係邊喎, 可唔可以俾個名同地址呀... ? 或者pm俾我好嗎?

荃灣廣場隔離咪有條食街既, 有好多食肆, 係第一條橫街轉入去就係.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

咁即係酒樓條街一路行就會見到?
你話那間士多我就知道係邊, 但仲有間零食舖就唔知啦!! 是否新開的呢??

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-27 10:55 發表
佢仲平過維x利亞附近個間呀, 係百老匯戲院對面有間士多, 係個條橫巷行入去就係, 即係好多狗店&獸醫個到, 叫春x屋零食店, 即享和街好多"咪錶"泊車個度. 佢地係附近有banner指示架喇. ...

男爵府

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

係新開, 係荃灣廣場對出面街既巷仔. 佢上個禮拜d-小老板賣得仲平, $18/2包. 不過, 而家做完特價la, 早知買多d !

原文章由 cc0524 於 08-5-27 11:26 發表
你話那間士多我就知道係邊, 但仲有間零食舖就唔知啦!! 是否新開的呢??

水晶宮

唔該晒呀~~

原文章由 Tabo63 於 08-5-27 14:59 發表
係新開, 係荃灣廣場對出面街既巷仔. 佢上個禮拜d-小老板賣得仲平, $18/2包. 不過, 而家做完特價la, 早知買多d !

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都有行過入去,見到旺旺小饅頭6蚊1條(幾包一串)以為賣得貴,因為平時買一大包有3條都係15蚊。點知周圍都無晒,最平係呢間。不過我囡囡轉左食提子乾,所以我唔買小饅頭lu。
如果住荃灣既媽咪,知唔知『得利』茶餐廳呀??隔隔離咪有間報紙檔既,行入果條巷,未過馬路面向馬路既左手邊就係喇。

大宅

[quote]原文章由 cc0524 於 08-5-27 11:26 發表

係呀...新開架. 今日忍唔住又去左買"能量99", 之前見到個包裝就唔想買, 但係個sales推介話好好食, 咪買左一包試. 一食就上癮, 真係好好味, $23.8有兩包, 百佳一包都賣$17.8. sales姐姐話已經做左個幾星期特價, 只會做埋呢2日喎. 個sales姐姐幾好傾架, 又會推介d咩好味, 有時會送d野比我試.

不過我c6返黎見到又話我買咁多零食...唯有當佢唱歌喇. mouth: mouth: mouth:

水晶宮

等我有機會行過去睇下先!! 唔該晒~

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-27 22:54 發表
[quote]原文章由 cc0524 於 08-5-27 11:26 發表

係呀. ...

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

荃灣百老匯戲院對面? 是近邊到?

大宅

原文章由 hkdaisyhk 於 08-5-28 15:23 發表
荃灣百老匯戲院對面? 是近邊到?

你知唔知荃灣廣場隔離街既"燉奶佬餐廳"係邊呀? 如果知道, 企係燉奶佬餐廳向王少清中學方向, 行前一個橫街轉入去就見到.

講開又講, 燉奶佬d野好好味, 個日食左個燒鰻魚併鴨胸反再加個芒果椰汁涼粉, 好味到不得了. 佢地d糖水真係唔錯.

子爵府

好媽媽勳章

請問附近有咩巴士站?
我由葵涌商場(新區)落去的,
thx

原文章由 子俊寶寶 於 08-5-29 23:35 發表

你知唔知荃灣廣場隔離街既"燉奶佬餐廳"係邊呀? 如果知道, 企係燉奶佬餐廳向王少清中學方向, 行前一個橫街轉入去就見到.

講開又講, 燉奶佬d野好好味, 個日食左個燒鰻魚併鴨胸反再加個芒果椰汁涼粉, 好味到不得了. ...

侯爵府

回覆 #18 子俊寶寶 的文章

尋日去左喇, 我買左一袋,買D出面小搵到既野所以貴小小, 下次要試埋燉奶佬先得。

首頁

尾頁

跳至