跳至

首頁

尾頁

男爵府

借個位來呻下啦
我而家請左個賓,做野都好ok架,煮野都掂,但係佢缺點係一借開一次野俾佢好似當正自己既咁樣.........好幾個月前佢第一次問我借M巾,OK無問題又唔係d咩值錢既野,借你一兩次當然no problem啦,開頭我都唔為意架,佢係stay out既我費事佢返去為左慳錢唔沖涼咁我叫佢沖埋先至走,第一次我以為佢d野剛來又無帶m巾咁佢話借梗係得啦。第二個月又係咁,上個月又來借而且一次攞左成4片(佢放左係佢自己個廁所度我睇到) ,好啦呢幾日唔係話借啦,直頭係話我“要”m巾一次攞成4~5條,仲要開埋我包新架來用添 ,好嬲!我唔鐘意同人share呢d私人野來用架,又唔係無錢出糧俾佢(佢既待遇都唔錯架),連呢d都要用我既太過份啦!即刻剷左佢,睇佢下次仲敢唔敢!唔鐘意就請啦!又唔係無左佢唔得

大宅

唔好咁嬲啦!!
你下次買包平平地ge大陸cheap cheap野佢用lor,又或者比d大大塊ge過佢用lor....包佢用過之後唔會再用你啦
d好野記得收埋d啦!!
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

大宅

好彩都有開聲問你借, 都好過不問自取!

成日都好驚激嬲d賓賓,吾偷哩樣偷果樣, 真系要買佢怕!

系啦, 買返d cheap 野俾佢用,冇籍口再用你d掛!

侯爵府

原文章由 macaogirl 於 08-5-24 22:19 發表
借個位來呻下啦
我而家請左個賓,做野都好ok架,煮野都掂,但係佢缺點係一借開一次野俾佢好似當正自己既咁樣.........好幾個月前佢第一次問我借M巾,OK無問題又唔係d咩值錢既野,借你一兩次當然no problem啦,開頭我都 ...

我個點止用m巾呀, 連cream都用左我阿媽一大pat, 激到我媽cc下呀... (應該係日日黎用)

別墅

macaogirl,

我同你一樣遭遇,初初請返來都ok,而家做左10個月就現形,前排借左$比佢,唔知係咪少得滯,當堂比晒面色我睇,而家做野又無心機, 成日叫佢做d野,次次放工返來問佢,佢就話"I forgot".借左d$$都唔係急用,比我發現佢用黎買左部手提, ,仲扮野將部舊機放係枱, 新哥部收係褲袋. 平時成日響電話,呢期都無響到,梗係轉晒去新哥部,又唔想比我知. 好左阿女好醒目報料話我知佢成日用新手提煲粥.
依期仲成日化粧搽香水(初初黎好樸素). 成日掛住扮靚&煲粥,無晒心機做野.

我忍佢到阿女考完試先至換工人. 不過唔知換左係咪又係咁,做唔夠半年就現形.唉...

男爵府

啲工人就係咁架..做耐左就好易現形..我果又係近排成日吾出聲吾打電話比我就自己出左街..三個月內被我發現左三次...

佢解釋話諗住去一陣買少少野好快返..我講好多次出街我吾會阻止你..小朋友返晒學..出下街買下野冇問題...問題係你要打電話講聲我知先得架....

我同佢講..我吾想再發生第四次...機會我已經比左三次了...真係比佢激死

男爵府

噢~原來呢度咁多mami都係度受緊d工人氣既!講真我以前都會忍下佢既,但係老公話齋,做咩又要俾錢佢又要受佢氣啫!唔滿意就要即刻同佢講(又唔係惡鬧佢既),費時谷壞自己道氣呀:;pppp:

伯爵府

IVY,5好嬲,佢地d人係咁ga

您有咩5中2,第一時間要同佢講,5洗怕5好2c or咩

學balasa話dry,好彩都有開聲問你借,

我以前好多工人直成自己攞

護gin又攞,我就係發覺點解用得咁快

同埋有次個工人去完我toilet攞左d野先去自己toilet

我係門口等佢,見佢出離掉歌d包裝紙

即刻話佢lor,我都係好5中2比人用呢d野

您無比您無問題,但5係老馮供應埋gawo

大宅

原文章由 BABALALA 於 08-5-27 16:31 發表
IVY,5好嬲,佢地d人係咁ga

您有咩5中2,第一時間要同佢講,5洗怕5好2c or咩

學balasa話dry,好彩都有開聲問你借,

我以前好多工人直成自己攞

護gin又攞,我就係發覺點解用得咁快

同埋有次個工人去完我toilet攞左d野先 ...

我果件都唔好得幾多.
做左大半年, 開頭幾個月好好架, 勤力到咩咁,
但近呢三個月開始, 久唔久就話唔舒服要請假,
開頭我都算數冇扣佢人工,
但近來發現越黎越請得密,
我決定今個月照扣佢錢, 等佢肉赤下.

洋房

真係隻隻都會現形架..
越來越懶, 連地都無日日抹..
成日在廁所唔知send sms 定發夢
我估佢唯一有keep 住做的.. 就係洗奶樽!!

開頭話佢兩句, 佢都有兩日會勤力d, 依家.. 皮厚肉靭..
頂唔順, 早兩日又"啡"佢 :

如果你唔想做, 或者搵到份好工, 你話我知就得啦!!
重有, 如果你再係成日"暱"係廁所, 咁你下次放完假做體檢
證明你無事先好返工..

即刻成個醒神晒, 睇下今次又可以醒幾日?

伯爵府

早排有個試工ge好好

5洗我煩,勞氣,做得好好,

打算請gala

點知試左4日工,第5,6日話5病無返工

根住星期日佢要去一去大6

夜晚我sms問她好返未

返到工未?佢話同佢一齊去歌班人仲未捨得走

如果早返落澳門星期一就返,如果5係星期2先返

我話吾得呀,我最多比您12點先返,但一定要返

星期一早上佢sms我話tired5返

您話係咪激死人,再加上佢吾肯5放sunday