母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

呀女就快3個月, 尋晚成晚都無訓到, 到左今朝8點先肯訓, 之後, 我訓過龍, 到左我谷奶谷到好唔舒服先醒, 再睇下時間, 已經係4點, 我見佢未醒, 即刻叫佢起身食, 唔知會唔會餓親佢呢, 好擔心呀??
其實之前佢食奶時間有1-2餐奶都可以隔5個鐘先食, 不過唔係日日...其餘時間就1-2個鐘食一次或不停食.....其實會唔會隔得太耐呢??

大宅

聽講bb細個唔識餓, 所以最好唔好咁耐先俾佢食, 最少要四五個鐘食一餐... 不過我個b都試過十幾個鐘頭無食奶, 好似o係佢兩三個月大時, 下午五時許吃了奶, 晚上七時許睡了, 直至翌日佢七時許才醒, 記得佢醒時都無扭肚餓, 我都即刻餵佢先...

子爵府

好媽媽勳章

我呀b 個半月就戒o左夜奶, 初初瞓6個鐘, 到3個月左右, 就連續瞓到8個鐘... 我又冇擔心隔得太耐o既問題, 因我覺得食得瞓得先好, 但最基本一定要一日濕到最少6條片...
我大女o個時滿月就戒夜奶(奶粉b), 到4個月時可以瞓到12個鐘, 健康院姑娘就要我到佢瞓到8個鐘時叫佢食多一餐奶先再比佢瞓... 不過佢係早產兒, 唔知有冇關係...

依家我呀b都keep住係中碼, 4個月去健康院磅重時試過跌o左少少, 但姑娘話問題係我太多奶, 呀b食晒前奶已經飽哂, 所以重得唔夠理想, 但冇問題... 之後佢教我收少少奶, 再由呀b食返到佢自己要o既份量, 咁6個月返健康院磅重時已經追返哂...

原文章由 mr/ms@yuenBb 於 08-5-27 16:32 發表
呀女就快3個月, 尋晚成晚都無訓到, 到左今朝8點先肯訓, 之後, 我訓過龍, 到左我谷奶谷到好唔舒服先醒, 再睇下時間, 已經係4點, 我見佢未醒, 即刻叫佢起身食, 唔知會唔會餓親佢呢, 好擔心呀??
其實之前佢食奶時間有1- ...
我想要9999呀...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊