嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我見好似已經好軟身喇....
唔知要steam/烚多幾耐先可以俾初生bb用呢???
執仔之手 與仔偕老

男爵府

如果bb未出世咪得閒就steam下啦,初生bb個咀軟身d好d

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 happyvv 於 08-5-27 14:27 發表
如果bb未出世咪得閒就steam下啦,初生bb個咀軟身d好d

唔該哂呀....
等我仲咁老定諗住佢軟身可以steam 1-2次就得添...
咁真係要勤力d先得喇~~
執仔之手 與仔偕老

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我都係steam 2-3次就用咋喎~~

王國長老

原文章由 kerkermui 於 08-5-27 16:48 發表
我都係steam 2-3次就用咋喎~~

咁bb都肯啜...無問題嗎??
其實係咪除左奶咀之外...
全個新既b-free奶樽連配件都係steam一次就得??
我唔敢烚呀...驚過左龍個樽會溶...
steam係咪都ok 架喇???
執仔之手 與仔偕老

男爵府

YES,全部parts都要steam,個樽唔會溶架,但生bb前d咀就steam多d啦.樽就幾次得啦,都bb出世前o個日咪叫老公再steam埋個樽同d parts囉!
原文章由 叉燒媽 於 08-5-27 17:05 發表

咁bb都肯啜...無問題嗎??
其實係咪除左奶咀之外...
全個新既b-free奶樽連配件都係steam一次就得??
我唔敢烚呀...驚過左龍個樽會溶...
steam係咪都ok 架喇??? ...

別墅

回覆 #2 叉燒媽 的文章

Basically, steam once is fine. It will not get softer because it is silcon. B-free 咀 is alway quite soft when comparing others

別墅

But better steam one more time before you actually used it. Besides, be remember to put in a box in Refreg after every steam, then use hot water to raise a bit before putting milk for feeding

大宅

回覆 #8 叉燒媽 的文章

我都未開始steam. 只是擺左個陣喳
我都諗住先用洗奶瓶液, 先洗一次(全部配件).
then, 把全部配件連奶瓶steam一次.
之後搵個箱裝起, 放落雪櫃.
到真係用的時候, 再攞出來steam多一次.

首頁

尾頁

跳至