跳至

首頁

尾頁

民房

近排好奇怪一食完晚飯就會搞肚痛,要去便便先冇事,我阿媽話我有濕,叫我去睇吓中醫去吓d濕,因為西醫你一話肚痛,就只會開d治痛,治便便藥食,食到仲冇得去添,唔知大家有d咩意見?同埋而家好冇去睇中醫飲中藥呢?麻煩大家比d意見, thank you!

ps:我剛剛5個月

大宅

原文章由 阿嘉 於 08-5-26 17:06 發表
近排好奇怪一食完晚飯就會搞肚痛,要去便便先冇事,我阿媽話我有濕,叫我去睇吓中醫去吓d濕,因為西醫你一話肚痛,就只會開d治痛,治便便藥食,食到仲冇得去添,唔知大家有d咩意見?同埋而家好冇去睇中醫飲中藥呢?麻煩大家 ...

其實我都因為訓得唔好同皮膚痕去看中醫 18wks幾啦.我覺得只要同中醫講清楚都ok的..又唔係長期食..我食了一星期我99就話唔好食咁多就ok..

大宅

我之前係睇中醫調理身體,至宜家有O左都仲睇緊,中醫會幫我一路安胎,一路調理身體,好似我有感冒,食O左中藥都唔會眼瞓。你初初睇一定要同中醫講你有O左BB。
10w4d      3.99cm
12w6d      7.57cm
14w3d 約10.00cm

民房

唔該晒大家意見,咁我都去睇吓中醫先!

大宅

好媽媽勳章

其實睇中醫都無問題, 我由12weeks睇到 18 weeks, 因為流啡, 睇完佢好返晒!

原文章由 阿嘉 於 08-5-27 19:15 發表
唔該晒大家意見,咁我都去睇吓中醫先!

複式洋房

我由一開始知道有咗就一路睇,中間無試過有啡色,同埋無乜作嘔,中間曾停咗一星期,點知又頭暈、又反胃,所以我到而家18週仲繼續睇。曾試過感冒同生濕疹,食中藥都可以醫好,我覺得中藥始終係天然草藥, 而西藥始終唔知有乜副作用。

首頁

尾頁

跳至