跳至
[2007年] 甩頭髮問題

首頁

尾頁

複式洋房

我想問下大家有冇甩頭髮呢個問題.....
我生完3個完開始甩頭髮...甩到衣家都未停過....
一共甩左兩個幾月...數量都好嚇人....

想問下有冇咩方法或洗頭水介紹一下....

大宅

畀面勳章

有呀!醫生話因為荷爾蒙改變咗,有咁嘅情況唔出奇喎,但我唔係好信佢講!

大宅

我有甩頭髮, 都甩左一兩個月了, 好利害, 甩極都仲有

男爵府

畀面勳章

我都係, 一樣甩左2個月, 成日梳頭都成地頭髮, 不過我個髮型師話冇問題ga, 因為係馱仔時係冇甩頭髮, 而家只係甩反原本要甩果d, 過一牌就冇嫁喇

男爵府

畀面勳章

我都係, 一樣甩左2個月, 成日梳頭都成地頭髮, 不過我個髮型師話冇問題ga, 因為係馱仔時係冇甩頭髮, 而家只係甩反原本要甩果d, 過一牌就冇嫁喇

大宅

畀面勳章

我都係一樣,一直甩呀,好慘...
我睇書都係話因為荷爾蒙改變

子爵府

好媽媽勳章

我呢2個月開始都有甩呀~ 都好多
有D仲要比Nick B扯甩
Hello everybody~~!

複式洋房

回覆 #1 VB04 的文章

我生完囡囡之後兩個月, 日日都有甩頭髮,都非常嚴重,家內地上行到邊到都有我D頭髮,現在我囡囡巳5個幾月啦, 都還有甩,唔知點算好,有無朋友幫到我?

男爵府

我都有這種情況,甩頭髮甩到我老公叫我睇醫生。但我知很多人生完都有此情況,所以都冇理。

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我第4個月開始甩, 不過甩咗2-3個weeks到而家正常番...我果時唔擔心(因為我d頭髮實在太多太厚.....)反而我老公驚d, 猛叫我轉洗頭水.....

大宅

畀面勳章

我都有甩頭髮呀,甩左1-2個月la, 原來係同荷爾蒙改變咗有關,咁都冇咁驚

男爵府

After I gave birth to my daughter back in 2004, I started to lose hair when she was 3 months old ... and got back to normal when she was 6 months old.
I gave birth to my son last Dec and is losing hair again ... I'm hoping it will get back to normal in the coming few months.

洋房

我都係一樣,一直甩呀,好慘... 成地都係,
for anywhere i go, i can find my hair drops on the floor or the platform...
is that normal? do we need to see doctor?

子爵府

牛年勳章

我都係3個零月開始甩,甩都訓醒後枕頭有好多,地下又成日都有,洗頭時去水位塞住唔洗用水塞...有次抱完阿B,老公見阿B個咀mui mui吓,喺佢個口抽返1條我嘅頭髮出來:;pppp: ...比佢話我起身冇梳頭,根本係梳咗,擦咗頭都冇用,唔通要戴浴帽黎接住D頭髮???

伯爵府

我這一兩個月也有產後脫髮的情況,連新相識的髮型師也發覺我的髮線向後,真是很擔心,不過看完以下網址後就沒有那麼擔心,你們也看看吧。
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&hl=zh-TW&ie=UTF-8&rls=RNWE,RNWE:2006-49,RNWE:zh-TW&q=%e7%94%a2%e5%be%8c%e8%84%ab%e9%ab%ae

複式洋房

原文章由 hkaa 於 08-5-28 00:24 發表
我這一兩個月也有產後脫髮的情況,連新相識的髮型師也發覺我的髮線向後,真是很擔心,不過看完以下網址後就沒有那麼擔心,你們也看看吧。
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&hl=zh-TW&ie=UTF-8&rls=RNWE,RNWE ...

我生完9個月啦,而家都仲有脫發問題,由於我本身喺醫院番工,所以一見到啲婦產科醫生就問佢哋,佢哋個個嘅answer都係一樣,
"每個產婦嘅情況都唔同,有啲會維持成年0添!"

大宅

畀面勳章

me too ar!

大宅

我都甩左四個幾月,我唔單只甩,D頭髮仲好快"笠"。唉!之前坐月都唔捨得剪,但甩到自己都驚。今個月索性剪短晒!好似個頭輕D無甩咁多。

別墅

我都係甘, 不過無理, 由佢甩, 返正都控制唔到. 不過一日要掃幾次地..

大宅

嘩!我都係勁甩!! 到而家都甩緊! 都無乜理到呀, 不過個女開始爬之後,係咁執地下D野放入口, 所以先開始注意下.... 結果都係早幾日去剪短!

首頁

尾頁

跳至