嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

飲日本奶粉媽咪分享吓.

想轉 : 日本奶粉

1. 邊隻牌子好呀? 明治, 森永, 和光堂

2. 邊度買最平?

3. 邊隻牌子DHA最高?

4. 奶粉係咪出產地係日本牛呀?

大家分享吓.....

THX

別墅

1. 囝囝NB時飲本地奶粉, 唔吸收, 大便又唔好, 好熱氣. 轉左食日本明治, 立即好左, 吸收左, 大便又暢順每天都有.
2. 你可以Search下d 訂奶粉的網站都有講解日本奶粉的成份的.
(有birth.com; bbboomhk.com; re-on....etc.)
3. DHA最高好似係明治.

原文章由 HappyToday 於 08-5-24 09:47 發表
飲日本奶粉媽咪分享吓.

想轉 : 日本奶粉

1. 邊隻牌子好呀? 明治, 森永, 和光堂

2. 邊度買最平?

3. 邊隻牌子DHA最高?

4. 奶粉係咪出產地係日本牛呀?

大家分享吓.....

THX ...

大宅

好媽媽勳章

1) 我個女食森永, 便便好但勁臭, 增磅ok但唔算肥仔奶, 佢5個月有16磅, 中碼B
2) 你上去各個訂奶粉網格下價啦, 因為有d網會做減價或者bulk sale, 咁會平好多ga
3) 以我所知係明治, 但我個女食森永都ok呀, 連醫生都話佢精靈醒目.
4) 理論上日本奶粉應該係用日本牛既奶做既, 莫非你驚佢地咁古惑用大陸牛或者非洲牛?!

大宅

1) 我個女食明治, 5個月有7.6KG, 便便好OK
2) 我生之前係卓悅買左3箱, 當時係佢最平~

複式洋房

my baby drink Friso,then change to Meiji. Meiji so ok wor. My baby seems like to drink it so much .

別墅

森永好 好到我同老公想立刻掉晒所以美素力

複式洋房

I highly recommend Meiji for newborn. It can be a bit fattening, for my boy he switched to Morinaga when he was 9 months.

男爵府

我阿仔食和光堂,現在4個月,就黎16磅,便便好正常

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

森永GOOD,我BB都係食佢!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

1出位BB食牛爛牌 食到塊面生晒粒粒 又瘦 又成日有眼屎
食左1個月 轉左明治 好OK 冇眼屎 粒粒冇晒
6個月有20磅

複式洋房

anyone wants Meiji?

I have 8 cans Meiji, (small son)
please pm me.

大宅

我BB一出世就食明治, 現4個月17磅超重, 不過佢正厭奶期所以我唔怕佢太肥,反正依加唔多肯食, 大便有時1日1次, 有時2 日1次,都OK軟身, 佢食得幾開心唔覺有問題。

男爵府

想問森永好d定和光堂好d?

大宅

其實, 我諗隻隻奶粉都ok. base on 個bb吸唔吸收啫. 我bb由出世到而家8個月. 一路都食明治. 但都一d都唔肥.

不過, d 大便都OK. 1日1次, 有時2 日1次

男爵府

好媽媽勳章

想問明治係咪有豬油成份, 我見成份寫"豬脂分別油", 有無人知? 同埋beastalk係咪唔同雪印架?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係呀!! 明治係有豬油成份, 不過, 就唔會對小朋友有任何影響, 因為 bb 在成長中需要大量既膽固醇

另外, beanstalk 係雪印 (因為正牌日本雪印以前係日本出過事, 之後好似係比人收購左, 定改名, 改為 beanstalk)最近, 日本雪印 snow, 自己又出返奶粉, 叫 雪印 snow

原文章由 tototo 於 08-5-27 21:48 發表 想問明治係咪有豬油成份, 我見成份寫"豬脂分別油", 有無人知? 同埋beastalk係咪唔同雪印架?

禁止訪問

大宅

我個女都係食明治都係唔肥,大便仲要係長期深綠色,唔太靚。
醫生都話不如轉食第二隻奶粉喇。
而家準備轉friso.
http://hk.myblog.yahoo.com/jessie-bb

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個女之前食開beanstalk,都幾好,d便便正常皮膚又白左~
不過台灣冇呢隻奶粉賣,返黎之後迫住轉左食雅培!

大宅

我個女都係食明治,便便都係深綠色, 乜唔好架咩?
原文章由 jessieyip 於 08-5-28 01:25 發表
我個女都係食明治都係唔肥,大便仲要係長期深綠色,唔太靚。
醫生都話不如轉食第二隻奶粉喇。
而家準備轉friso.

首頁

尾頁

跳至