興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期日買左人生第一部單鏡,:D
個日心大心細都未買防潮箱(一下支出太大,無買到...):(
呢幾日咁濕,大件事,真係有 d 驚,
不過又要等到 sunday 先有時間去 shopping..
怕唔怕太耐?要唔要即刻去買?
thank you.

洋房

我都無用過,只係用aa大膠箱,再加日本城$12三個果隻吸濕.....ok喎

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 dearest 於 08-5-22 03:18 AM 發表
上星期日買左人生第一部單鏡,:D
個日心大心細都未買防潮箱(一下支出太大,無買到...):(
呢幾日咁濕,大件事,真係有 d 驚,
不過又要等到 sunday 先有時間去 shopping..
怕唔怕太耐?要唔要即刻去買?
thank you. ...

我部350d 果時無入防潮箱, 就咁擺左大半年, 而家2歲幾仲健在
唔使咁緊張既..

男爵府

我地買左相機頭幾個月都係膠箱加防潮珠,而加先買左箱,老公格晒價係深水埗鴨寮街同一樣野都平mk多多聲,所以係鴨寮街買左插電既防潮箱

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

如果部機係日日拎來用, 唔駛防潮都得
不過如果會擺埋一邊幾日的, 都係買電子防潮柜好d, 唔駛成日check 住d 防潮珠有無變色
再者, 將防潮珠用微乎其波爐"叮"返乾時都會有有害氣體釋出

大宅

thank you thank you :)

男爵府

放心啦, 咁短時間冇事既, 相機店d貨都冇放入防潮箱架啦, 所以應該冇事既, 不過長遠計都係買番個電子防櫃箱好d.

民房

如果只係一機一燈兩鏡.買個 Lock & Lock 9L 加防潮珠就夠使喇!
多幾支大鏡至買都未遲!
常用就基本上係一路放係袋入面.都冇乜問題.我放咗兩三年都冇嘢!最緊要係有空就帶出去晒下太陽用下佢!

大宅

May I know how much for one bought fr深水埗鴨寮街,電子既防潮箱.

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 yorn 於 08-5-28 17:40 發表
May I know how much for one bought fr深水埗鴨寮街,電子既防潮箱.

40L , 可SET 指定濕度 (佢地叫數碼控制), "惠通" 牌 $700
40L, 只可SET H, M, L 濕度的 "Wonderful" 牌, $650 左右

男爵府

原文章由 chloepapa 於 08-5-28 23:11 發表

40L , 可SET 指定濕度 (佢地叫數碼控制), "惠通" 牌 $700
40L, 只可SET H, M, L 濕度的 "Wonderful" 牌, $650 左右

Oh! 加哂價, 我買o個陣Wonderful 40L $500仲有幾蚊找...

首頁

尾頁

跳至