親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問去Hello Kitty Land有咩一定要睇,邊間餐廳一定要食及抵食呢?我諗緊去上午去買全日劵定係星期六買黃昏劵(平d)呢?有冇網友去過有經驗可以教路一下我呀?因為今次我係第一次同個仔去呢度, 完全唔識, 可否幫幫忙呢?thanks.

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結。

男爵府

日本Hello Kitty Land很細的, 如不是帶小朋友去, 2-3小時一定走得. 如跟團的話, 臨上車前工作人員工會有福袋售買的, 每個價錢約港幣 $80-,內附物品都很多, 本人也覺超值.

侯爵府

yes,我超鐘意kitty,都只係用左2個鐘到就走得,其望唔好咁大囉

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 eunice23 於 08-5-27 15:52 發表
yes,我超鐘意kitty,都只係用左2個鐘到就走得,其望唔好咁大囉

請問坐船仔和其他遊戲、節目多唔多人排隊?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 SumSumBB 於 08-5-27 22:00 發表

如果假期去就要排隊,但不算耐。比起迪士尼當然差好遠。它有幾場表演小朋友可以參與。我仔仔四歲唔識聽日文也玩得很開心。

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 SumSumBB 於 08-5-27 22:00 發表

我覺得如果大人2-3小時一定夠, 但帶住小朋友, 行步路都慢d.

早2年暑假我地跟團去過, 10點去到, 1點集合, 3小時都唔夠, 因為坐船/入hello kitty屋分別都排了20-30分鍾, 亞女又話要張剪影, 又20分鐘, 食lunch好多人, 你可以揀d有kitty食具的, 食完可以攞走.

小朋友入到去好開心架.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

YanYan0116,

Thanks!

我仔仔三歲幾四歲,我仲掙扎緊黄昏Sat 4:00後入場,還是Friday玩全日較好!

珍珠宮

睛靈勳章

我五月頭先去完,同三歲囡囡去,選黃昏四點半入場,單買入場票,再加買入kitty house影相,睇場show,剪影,兩小時就玩完

伯爵府

2023年兔年勳章

回覆 #8 SumSumBB 的文章

我都覺得4:00 後入埸已經好夠玩, 玩到關門(9:00)都有4, 5 個鐘啦....
最緊要係抵咁多(上網DOWNLOAD 埋COUPON 只須1000YEN 咋喎), 淨番D $$ SHOPPING 好過啦......

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 bonbonyy 於 08-5-28 23:14 發表
我都覺得4:00 後入埸已經好夠玩, 玩到關門(9:00)都有4, 5 個鐘啦....
最緊要係抵咁多(上網DOWNLOAD 埋COUPON 只須1000YEN 咋喎), 淨番D $$ SHOPPING 好過啦......

但黃昏淨入場是否不包睇show?睇show正唔正、值唔值得睇?
另外,Sat黃昏坐船仔會否好多人,我想帶個仔坐船仔、入Hello Kitty屋、睇show,係唔係加埋都仲平過買全日票?

大宅

原文章由 bonbonyy 於 08-5-28 23:14 發表

你好:
我原先都掙扎緊去全日定星期六黃昏入場, 聽完你地分析後肯定會黃昏之後先同個仔入場玩會抵好多, 其實只係未去過想去吓, 咁我想問係邊度可以print到張coupon出來買1000yen入場劵呢?是不是大人小童同價呢? 可以教我嗎?thanks.
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結。

男爵府

discount coupon:
http://www.puroland.co.jp/information/discount_eve.html

我想問買那一款門票比較適合: 通用券 or 入場券?

傍晚通用券
每周六,日及節假日四點以後入園, 各種遊樂節目通用(不包括遊戲)

傍晚入場券
每周六,日及節假日四點以後入園,入園及可欣賞各種免費秀 (不包括遊樂節目和遊戲)

遊樂節目是指那些呢? Thanks.

[ 本文章最後由 KristyMum 於 08-5-29 22:35 編輯 ]

大宅

$1000yen入場劵至6月29日咋, 我7月5號去呀?唔知個優惠有冇延期呢?Promotion真係好抵呀?

珍珠宮

睛靈勳章

會,佢地遲下就出七月, 總之冇必要玩全日,d旅遊書都係咁教,只要print定張coupon,入場後,再散買500yen票入kitty house,如果想坐船仔,再買500yen, 個show唔晒錢,咁就咩都夠晒,我都係諗住未去過先去下,下次一定唔會再去,因為都幾遠
原文章由 *momo 於 08-5-30 00:16 發表
$1000yen入場劵至6月29日咋, 我7月5號去呀?唔知個優惠有冇延期呢?Promotion真係好抵呀?

男爵府

請問睇佢網話生日月份, 有份小禮物, 是否member先有架, thx

伯爵府

2023年兔年勳章

原文章由 *momo 於 08-5-29 10:31 發表

你好:
我原先都掙扎緊去全日定星期六黃昏入場, 聽完你地分析後肯定會黃昏之後先同個仔入場玩會抵好多, 其實只係未去過想去吓, 咁我想問係邊度可以print到張coupon出來買1000yen入場劵呢?是不是大人小童同價呢? 可 ...

coupon 條link 樓上有人比左啦....
係大小同價, 真係好抵ga.... print 一張coupon出來就得, 去到門口show 比佢地睇, 同佢講要幾多張就得ga la.....

別墅

原文章由 jollyma 於 08-5-28 22:46 發表
我五月頭先去完,同三歲囡囡去,選黃昏四點半入場,單買入場票,再加買入kitty house影相,睇場show,剪影,兩小時就玩完

請問你果次去多唔多人呀?我本來想買全日通,但見大家話黃昏入場都OK!我又想黃昏入平D嗎?但係又怕星期六4:00入場會好多人

還有坐船仔又要唔要買票?

[ 本文章最後由 mslamlam 於 08-5-31 06:56 編輯 ]

男爵府

我就唔到weekend, 要平日
所以會響hk買,
請問大黑屋平唔平呀, thx

大宅

原文章由 AA 於 08-5-30 15:53 發表
請問睇佢網話生日月份, 有份小禮物, 是否member先有架, thx

生日禮物在lnformation desk取,出示生日証明,如passport,我記得只有一張咭,和一個蝴蝶結形(kitty頭上那個)襟章,還有一個Happy birthday2008的佈景比你自己影相

首頁

尾頁

跳至