跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

阿b已經13個半月, 原本諗住上星期六打水痘針, 但發現屋企o既2號仔存貨就黎食晒, 市面上又好難搵到Ireland的惠氏, 所以決定轉左3號先打, 唔知14個月先打遲唔遲呢?

另外, 阿B一路O係健康院打4合1, 所以想同佢補打hib, 請問打4合1o既mami 補打左未, 同要打幾多支?

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 davywm 於 08-5-27 15:36 發表
阿b已經13個半月, 原本諗住上星期六打水痘針, 但發現屋企o既2號仔存貨就黎食晒, 市面上又好難搵到Ireland的惠氏, 所以決定轉左3號先打, 唔知14個月先打遲唔遲呢?

另外, 阿B一路O係健康院打4合1, 所以想同 ...

YY 14個月先會打水痘,E+未夠期,你都唔洗急住,總之一歲後幾時打都得,至於4 in 1支針我就唔知,因為我哋打6 in 1架!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

水痘針可打可唔打, 點解你會認為14個月先打係遲呢
奶粉係咪Ireland做有咩問題, 最重要唔係China啫~ 唔好咁執著啦, 無得食仲煩啦

珍珠宮

我朗仔咩都未打mouth:

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我個囡都未打呀~~
連肺炎針都未打呀~~
我而家仲15/16 唔知幾時同佢打肺炎針,
姑娘話打四次同打一次都係一樣,
不過早打就會早有保護, 但係我個囡又唔係成日去高危地方玩~~
我唔想佢打咁多次針~~

子爵府

CY下月頭去打.唔遲掛

男爵府

我個囝都一樣未打, 果次我自己睇家庭醫生(有兒科), 果姑娘話唔成日去多人地方可以遲d先打, 但返學前一定要打(水荳)
我個同事都話返學前要打肺炎針
我都唔想佢打咁多針

原文章由 ankle 於 08-5-27 15:46 發表
我個囡都未打呀~~
連肺炎針都未打呀~~
不過早打就會早有保護, 但係我個囡又唔係成日去高危地方玩~~
我唔想佢打咁多次針~~ ...

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 joyce_baby 於 08-5-27 17:25 發表
我個囝都一樣未打, 果次我自己睇家庭醫生(有兒科), 果姑娘話唔成日去多人地方可以遲d先打, 但返學前一定要打(水荳)
我個同事都話返學前要打肺炎針
我都唔想佢打咁多針

...

我打算下個月中會同傻b打水痘針

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 ankle 於 08-5-27 15:46 發表
我個囡都未打呀~~
連肺炎針都未打呀~~
我唔想佢打咁多次針~~ ...

因為him sir有返playgroup,所以YY一定要早D打齊,YY真係慘

大宅

我個家庭醫生(有兒科)話水痘針 14-15個月先打效果好D.

大宅

亞女已經係12個月打mmr, 13個月已打5合1, 到14個月後先再去打水痘, 咁安排因為醫生話水痘可以慢慢打都唔遲

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 iamchingching 於 08-5-29 10:08 發表
亞女已經係12個月打mmr, 13個月已打5合1, 到14個月後先再去打水痘, 咁安排因為醫生話水痘可以慢慢打都唔遲

點解13個月要打5合1?? 半歲打完應該到歲半打喎
死火, 唔通我打漏咗

大宅

原文章由 小倩 於 08-5-29 10:42 發表

點解13個月要打5合1?? 半歲打完應該到歲半打喎
死火, 唔通我打漏咗

老師唔駛驚, 應該係我記錯果支係肺炎針先啱mouth: , e生唔會打錯, 多數係我講錯, 今晚返去睇真d

別墅

我想幫囡囡打埋第二支(7月)肺炎針隔一個月(9月)先打水豆針, 唔知會唔會好遲呢?

大宅

阿女今個星期日去打水痘針!

子爵府

流鼻水打唔打得肺鏈?

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 高比 於 08-5-30 10:49 發表
流鼻水打唔打得肺鏈?

通常醫生建議唔好打, 因怕小朋友打完之後引發高燒就麻煩

大宅

早d 打好d 呀..
細個打唔多扭計..
家下入到去見到個醫生都好驚and 喊..
你地d 阿b 係咪咁o架??

原文章由 醜樣豬 於 08-5-27 18:32 發表

因為him sir有返playgroup,所以YY一定要早D打齊,YY真係慘

子爵府

原文章由 superstupid 於 08-6-3 16:37 發表
早d 打好d 呀..
細個打唔多扭計..
家下入到去見到個醫生都好驚and 喊..
你地d 阿b 係咪咁o架??

CY未識驚,但佢喊2嘢就会收聲

王國長老

原文章由 chunyatmama 於 08-6-3 16:54 發表

CY未識驚,但佢喊2嘢就会收聲

YY到E+一嘢都未喊過,吹脹:;pppp: (好鈡意見到YY喊),靚仔E生都話奇景

首頁
12345...7

尾頁

跳至