跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

未生呢個之前都諗好生多隻牛,但而家又驚驚地,一個都周身唔得閒,多一個做唔做得掂,所以想諗多幾個月先,仲有時間

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

本來想既
但我c6咁樣我真係唔生得啦
一d都幫唔到手
仲愈幫愈忙

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我希望明年就生第二個(即係亞仔兩歲個BB就出世),不過因為太忙,依家仲未認真開工。

大宅

我都好想今年生多個,不過趕唔切,唯有等鼠年有無機啦!!!
生多個陪bb玩嘛!!我老公仲想生第3個添!!!

子爵府

生多個, 總比得一個好.

至於相隔幾多年, 真係各有各好.
相隔耐少少, 好似大的已經識照顧自己, 但 gap 會大 d. 同埋到時好似開始甩身又要由頭黎過, 好似仲辛苦.
相隔近 d 呢, 係就係辛苦 d 但好似一次過, 佢地 gap 細 d, 關係都好 d.

我兩個仔相差一年四個月, 佢地一齊成長, 好開心.

[ 本文章最後由 yau_grace 於 08-5-27 17:45 編輯 ]

大宅

c6成日問我生多個, 我話你轉左份工先好同我講(因為佢要成日出差):;pppp: :;pppp:
佢即刻冇聲出

我大肚個陣成日得自已係屋企, 仲要做家務, 生個陣先仆返黎, 我諗起到時2件都前住我時已經怕怕
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我本來仲未諗清楚架, 點知就俾個衰人搞大左~~ 嗚嗚 ( )

有靚媽咪講過, "小b出世"最好唔好撞正"大b要開始返學", 開始1種新生活, 免得好似有小b就趕佢去返學唔理佢(大b); 2件事最好隔半年左右

而家中左, 等小b出世, 半年左右大b先去返n1, fit哂

你地係就行動啦~~

[ 本文章最後由 dj.hkhk 於 08-5-27 18:52 編輯 ]
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

老爺同c6都想我生多一個,自己仲讀緊個學位課程~~~~遲d先~~~~大概2010,重要換間大d架屋~~~有好多嘢要考慮

大宅

我同老公都想追多個,不過老公話等O仔2歲先喎!!!!
不過都係計劃吓先LU.....因為間屋又細,仲有行15級樓梯,
到時細B加O仔我都唔知點返屋企......

珊瑚宮

好媽媽勳章

雖然生咗兩舊蕃薯,但係我都好想生多個.........不過年紀大

大宅

會生多一個,諗住09年中會開工

男爵府

想架..有個仔,好想追個女!!
同老公講,但係佢成日都話冇$$養唔起,1個夠晒數咁喎!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

複式洋房

其實我唔係太想再生架, 因為宜家一個都好勞氣, 但我老公成日都話要生多個, 唔想bb一個咁孤獨~ 而我剛剛上過兒童心理嗰課, 話d 專家研究, 生兩至三個係最好, 仲要第一個同第二個相隔3~3.3年佢哋0既智力係最好, 不宜太近生第二個, 所以如果要再生, 我諗都會等出年先再計劃, 因為要儲定錢, 唔想到時一闊四大呀~

子爵府

哈~ 我都好想生第三個呀!
可惜唔係年紀大, 係荷包乾呀! >.<

算啦~ 唯有玩下人地0個 d, 或者將來幫人湊仔啦~
我真係好鍾意小朋友!
原文章由 manicheung 於 08-5-29 21:09 發表
雖然生咗兩舊蕃薯,但係我都好想生多個.........不過年紀大

男爵府

原文章由 NicoleJ 於 08-6-2 19:56 發表
其實我唔係太想再生架, 因為宜家一個都好勞氣, 但我老公成日都話要生多個, 唔想bb一個咁孤獨~ 而我剛剛上過兒童心理嗰課, 話d 專家研究, 生兩至三個係最好, 仲要第一個同第二個相隔3~3.3年佢哋0既智力係最好, 不宜太 ...

請問你個兒童心理課程係邊度上? 好唔好? 我太難集中精神看書, 可能去上堂好D.

我都好想生, 但未見影

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問你有無果份研究,可唔可以話比我知响邊度揾到?同埋智力係最好,如果同其他組別比較,好多幾多呢?Thank you !

原文章由 NicoleJ 於 2/6/2008 19:56 發表
其實我唔係太想再生架, 因為宜家一個都好勞氣, 但我老公成日都話要生多個, 唔想bb一個咁孤獨~ 而我剛剛上過兒童心理嗰課, 話d 專家研究, 生兩至三個係最好, 仲要第一個同第二個相隔3~3.3年佢哋0既智力係最好, 不宜太 ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Doesn't it sound too pseudoscience to you? :;pppp:No offence.
原文章由 NicoleJ 於 08-6-2 19:56 發表
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

首頁

尾頁

跳至