夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛剛驗到有HPV及CIN,次前聽D媽咪講有呢種病係由男人傳染的,但拍拖到而家佢講只得我一個性伴侶,(我奕都是只有佢一個),但而家染到,是否關佢是呢?我可以點呢?問OR不問佢好?有冇做過一D對我唔住既野嗎?有冇一D好辦法?佢一定唔應!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問係咩嚟架???
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

即子宮頸細胞病變,如不處理唔排徐10年後會變成子宮頸癌!你冇做檢查嗎?

民房

why don't u ask the doctor what exactly is HPV and CIN first, and most importantly where and why u got infected. No offense but your mom is not a doctor i presumed, so you should consult the doctor before confronting him to avoid misunderstanding.

男爵府

原文章由 wingwantze 於 08-5-24 23:53 發表
剛剛驗到有HPV及CIN,次前聽D媽咪講有呢種病係由男人傳染的,但拍拖到而家佢講只得我一個性伴侶,(我奕都是只有佢一個),但而家染到,是否關佢是呢?我可以點呢?問OR不問佢好?有冇做過一D對我唔住既野嗎?有冇一D好辦法?佢一定唔應! ...

我唔清楚呢個病,但如果正如你所說,是男傳女的話,好明顥係你男友傳比你。
我覺得你應保護你自己,呢個關係住你的自身,所以你應有知情權,應該去問,你可如實同佢講,驗到有這病和醫生話只有男傳女的,睇下佢點答你。
令外,你要去搞好你的病,身體要緊
有捨必有得 有得必有失

子爵府

好媽媽勳章

其實你再搵醫生check清楚...同埋問清楚有咩途經會傳染到...假如真係只有性接觸既時候傳染到...就要問清楚你既另一伴...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

wingwantze

千祈咪多心,我問過医生,HPV呢隻人類乳頭病毒有很多隻,,子宮受
到感染就会有病变, CIN係形容病变P皆段程度,
有可能係性伴侶傳染或自己感染,成因有很多.
請問医生OR上網睇吓.
千其咪估估吓.

原文章由 wingwantze 於 08-5-24 23:53 發表
剛剛驗到有HPV及CIN,次前聽D媽咪講有呢種病係由男人傳染的,但拍拖到而家佢講只得我一個性伴侶,(我奕都是只有佢一個),但而家染到,是否關佢是呢?我可以點呢?問OR不問佢好?有冇做過一D對我唔住既野嗎?有冇一D好辦法?佢一定唔應! ...
[img align=left]_455.gif[/img]

侯爵府

你知唔知道,係就活度定低活度ar?

大宅

你睇下呢度幫唔幫到你??

http://baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=530727&extra=page%3D1
「盡人事,聽天命」
好好珍惜所走的每一步
好好珍惜所遇到的每一個人
好好珍惜所擁有的一切

複式洋房

叫你c6陪你一齊去睇e生, 等e生清楚講比你地知
點會得到呢種病.
病向淺中e.... 祝早日康復

男爵府

多謝各位關心,尋日C6陪我去聽報告,男醫生只話男人冇得驗的,但佢冇直接話係男人傳染,不過而家都唔理得禁多,佢有冇做過都好啦!而家佢點都唔會認,竟然明知會係唔開心既結果,不如開心D醫病先啦!醫生安排左星期六做第二次手術啦!好鬼驚!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 wingwantze 於 08-5-25 00:19 發表
即子宮頸細胞病變,如不處理唔排徐10年後會變成子宮頸癌!你冇做檢查嗎?

如果只係子宮頸細胞病變, 應該唔關個男人事喎, 我意思係唔關佢去過滾事, 只要女人有性行為, 就會有機會有架啦, 千祈唔好錯怪好人呀!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 newcook 於 08-5-29 23:56 發表

如果只係子宮頸細胞病變, 應該唔關個男人事喎, 我意思係唔關佢去過滾事, 只要女人有性行為, 就會有機會有架啦, 千祈唔好錯怪好人呀!

廣告都有賣"我初戀情人係我老公,點會有我份呀!!"
其實任何婦女有過性行為都有機會患呢個病,所以唔好咁多心,呢個時候你需要佢支持,無謂要搞到自己唔開心!!
好好休息啊!!

首頁

尾頁

跳至