跳至

首頁

尾頁

大宅

BB個人產品有平有貴, 你地會用邊隻或邊隻係你地覺得好用?

複式洋房

Johnson
沖涼就籃色果隻,
洗頭就用不澀眼配方(黃色果隻)
(PWH都係用呢隻)
我未生果時問醫生, 買邊d bb用既洗衣粉, 沖涼, 洗頭好,,,
跟住我醫生話, 你估下醫院會唔會特登買呢d野黎同你bb洗衫,沖涼...事實上又真係唔會,
因為臨出院, 我見d姑娘教點同bb沖涼, 佢地都只不過係用Johnshon....
不過你有$就買貴d都唔怕

原文章由 shuetma 於 08-5-25 15:38 發表
BB個人產品有平有貴, 你地會用邊隻或邊隻係你地覺得好用?

大宅

haha,我就是唔想洗太多錢, 所以如果普通用品ok, 就平平地算了, 因為生bb已經用咗好多錢, 而且我間屋又因為多一個人而要裝修, 都洗唔少......有錢都留俾bb成長時用啦, 又要學呢樣學果樣
原文章由 sasa00 於 08-5-26 14:25 發表
Johnson
沖涼就籃色果隻,
洗頭就用不澀眼配方(黃色果隻)
(PWH都係用呢隻)
我未生果時問醫生, 買邊d bb用既洗衣粉, 沖涼, 洗頭好,,,
跟住我醫生話, 你估下醫院會唔會特登買呢d野黎同你bb洗衫,沖涼...事實上又真係唔會 ...

民房

回覆 #1 shuetma 的文章

我買咗施巴 Baby bath (extra soft),價錢okay 啦,~$88 / 400 ml,我朋友俾個bb用,佢話最好係唔洗過水喎,洗完一次就攪掂

大宅

Johnson出咗一個叫Natural Soothing(淺綠色)的系列,好似係特別針對初生bb皮膚的,有無聽過好唔好同價位如何?
價錢雖然係好重要,但我有時用Johnson d body lotion都覺得太香--好多香料?,所以有d 保留

伯爵府

I will buy Mustela. My BB niece is using it, her skin is very very good and smooth. Mustela is inexpensive and can be purchased in Watsons, which I can buy it easily.

男爵府

我想問洗奶樽係咪要買專for bb個d洗潔清?
好似聽過話唔溫和的洗潔清會對個樽唔好

大宅

係囉, 乜嘢都是有bb專用的, 咁成屋嘢咪多一套囉.....
但人地用, 自己唔用又好唔安心...... 而家bb真是矜貴

原文章由 ho_yan2406 於 08-5-30 22:03 發表
我想問洗奶樽係咪要買專for bb個d洗潔清?
好似聽過話唔溫和的洗潔清會對個樽唔好

大宅

唉...都係用一兩年, 無法啦....貴D都要用啦

原文章由 shuetma 於 08-6-4 13:39 發表
係囉, 乜嘢都是有bb專用的, 咁成屋嘢咪多一套囉.....
但人地用, 自己唔用又好唔安心...... 而家bb真是矜貴

首頁

尾頁

跳至