跳至

首頁

尾頁

大宅

我奶奶去果頭買餸買咗成50年, 16/05早上如常買餸, 途經呢間菜檔, 有個賣菜既女人推跌咗佢, 對唔住都冇聲不特止, 重冇扶佢起身, 我奶奶好嬲, 不停鬧佢地, 後來另外有2個女人(都係果間舖既)扶佢起身, 我奶奶就話要報警, 要拉果個女人, 後來果個女人都走埋.....我奶奶入到醫院, 原係手腕d骨裂咗, 我老公幾兄弟話一定要告個女人, 但係個女人唔認罪, 依家要我奶奶認人....試問一個80幾歲既婆婆事隔成2個星期重會唔會認得呢個人呢? 呢個女人都可能改變咗個髮形, 我奶奶實唔認得啦~~

所以我決定以後都唔會幫襯呢間舖..

呢間菜檔響合益生果街近千色果邊, 叫做蘇記XX

有邊個果日見到事發經過, 可唔可以通知我一聲~~

大宅

重有呀, 原來好多人都話生果街舖頭d人好鬼惡ka, 究竟有冇人遇過d咁既情況呀??

洋房

果度啲人真係好串架!!!擺出一副"買就買,唔買就行開"既衰樣!!見到都憎,不過都有啲好人既,所以我只會去指定幾日買野

大宅

我就好小去個到買野,好迫人,好似唔洗$$咁,上次同個仔去買,行2步又比人踩,又推又撞,唔去
la....去過5次都冇
老人家更加唔好去la.....比人撞死la.....

~I Love U~

洋房

有無攪錯,老人家都推

伯爵府

畀面勳章

有冇9菜呀!!!老人家都推!!!

大宅

原文章由 哈哈笑 於 08-5-24 10:00 發表
我奶奶去果頭買餸買咗成50年, 16/05早上如常買餸, 途經呢間菜檔, 有個賣菜既女人推跌咗佢, 對唔住都冇聲不特止, 重冇扶佢起身, 我奶奶好嬲, 不停鬧佢地, 後來另外有2個女人(都係果間舖既)扶佢起身, 我奶奶就話要報警 ...

咦......會唔會係嗰個女人呢?
嗰間菜檔隔離係咪買生果咖?
因我前幾日,又係遇到個買菜pk女人,
把口串到爆,超冇禮貌,
話說前幾日我係佢嗰到買完菜後,
走咗隔離生果檔買蕃薯,
咁啱隔離檔擺放蕃薯位係佢菜檔擺放瓜隔離,
咁我當時又冇為意到,烏低身前面揀蕃薯時,(我後面放咗箱瓜)
條買菜女人突然大大聲鬧著說:
{喂,阿姐,你唔好用個蘿"得"住我d瓜喎,
比你咁"得"x住,我d瓜仲洗做生意嘅...}
當時我即刻望住佢,
我心諗:路條係你買咗咩???
你咁唔鐘意咪唔好放出呢個位囉
(因嗰個位係會阻住人哋買隔離生果檔嘅嘢的,
揀嘢就緊係會烏低身去楝架啦,唔通伸直個身嚟揀嘢架咩???)
跟住個男人婆見我望一望佢,
佢再鬧著說:係架喇,我就係咁x串架喇,跟住仲不停咁鬧,
之後我真係忍唔住,發火大大聲鬧返佢,@#$%%&^xyz.......
個女人最後先肯收聲.
嘩.......嗰日真係嬲到我震 .

係呀,嗰條街有好多生果和菜檔d人都好鬼串,好似唔憂做咁.

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

果檔埋真係好寸架 !!!!!
係夜晚8點後,我楂車入去買餸,佢地散晒 d 野出黎路中間,佢見我係到等佢執開 d 野都執開d野比我行,佢仲妙咀,又話由得佢啦 ~:;pppp:

別墅

HI
個檔蘇記我都比佢串過啦.巴屎閉咩,得佢一間.
我工人都話佢地好衰,以後都無幫佢買....

原文章由 哈哈笑 於 08-5-24 10:00 發表
我奶奶去果頭買餸買咗成50年, 16/05早上如常買餸, 途經呢間菜檔, 有個賣菜既女人推跌咗佢, 對唔住都冇聲不特止, 重冇扶佢起身, 我奶奶好嬲, 不停鬧佢地, 後來另外有2個女人(都係果間舖既)扶佢起身, 我奶奶就話要報警 ...

大宅

今日警署打黎見我奶奶聽日去認人, 唉!! 叫一個80幾既亞婆去認見過一次面既人, 點認喎~~ 你地有冇d專業人事, 可唔可以用第二個途經告個女人...

大宅

原文章由 口水佬BB 於 08-5-25 04:14 發表

咦......會唔會係嗰個女人呢?
嗰間菜檔隔離係咪買生果咖?
因我前幾日,又係遇到個買菜pk女人,
把口串到爆,超冇禮貌,
話說前幾日我係佢嗰到買完菜後,
走咗隔離生果檔買蕃薯,
咁啱隔離檔擺放蕃薯位係佢菜檔擺放瓜隔離, ...

我剩係記得有間藥材舖響隔離, d警察話問過間藥材舖, 佢地話唔知事發經過... 鬼唔望佢下次到佢地呀

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我都試過在 DR Wong 隔兩個舖轉角位間菜檔, 賣菜個亞嬸(無眼眉只是劃上去的長髮女士)巳講數次話要一斤白菜心, 佢都發緊白日夢咁, 到後來聽到郤彎身在看不見的地方袋起一袋菜擲比我(厡來的菜擺正佢前面的) 我問佢咩嚟 ga, 佢好串咁話菜 lor 咩嚟, 緊係唔同佢買啦 !:tongue:

大宅

係呀, 佢有2間舖ka, 一間係街頭, 一間係街尾~~
不知所謂~~

大宅

原文章由 哈哈笑 於 08-5-26 15:42 發表

我剩係記得有間藥材舖響隔離, d警察話問過間藥材舖, 佢地話唔知事發經過... 鬼唔望佢下次到佢地呀

哈哈笑:我昨日去買餸時留意過嗰間鋪頭名,真係叫"蘇記"呀,
你問下你阿婆個女人係咪男人頭嚟嘅?
如果係我認得佢,好pk,衰到冇人有.
你婆婆好返d未呀?拉到人未?

大宅

係呀! 果條生果街的人好串架, 唔優做架, 特別果檔有個賣生果"鵝肝喉的男人", 有次幫佢買完生果, 見佢有桑子賣(是一些很便宜的生果), 諗住買開野, 同佢講: 咩來架未食過喎! 送一粒試吓, 結果當我想離開的時喉比佢單打 : 未食過就買啦.... 咁就拿.... (頂! 氣得我放回下去) 跟住又話我....... 以後都無再幫襯果檔了

反宜街市裡的店舖服務好好多, 佢哋唔會咁想囉 , 最好個個都入晒街市裡幫襯.

大宅

原文章由 口水佬BB 於 08-5-31 03:22 發表

哈哈笑:我昨日去買餸時留意過嗰間鋪頭名,真係叫"蘇記"呀,
你問下你阿婆個女人係咪男人頭嚟嘅?
如果係我認得佢,好pk,衰到冇人有.
你婆婆好返d未呀?拉到人未? ...

推我奶奶的唔係果個男人頭, 個男人頭重扮哂好人, 比水我奶奶飲, 係另外一個唔係長頭髮, 我奶奶話剩係記得佢果日著粉紅色衫, 警察又搵唔到人証, 所以拉唔到人, 真係激死人啦~~

大宅

原文章由 糊塗 於 08-6-1 22:30 發表
係呀! 果條生果街的人好串架, 唔優做架, 特別果檔有個賣生果"鵝肝喉的男人", 有次幫佢買完生果, 見佢有桑子賣(是一些很便宜的生果), 諗住買開野, 同佢講: 咩來架未食過喎! 送一粒試吓, 結果當我想離開的時喉比佢單打 ...

果度就係因為某幾檔, 搞到成條街比人既印象差哂, 我覺得果度好多都係圍頭佬, 多數都唔優做咁~~ 總之我以後都唔會去果條街買生果或者菜~~

禁止訪問

大宅

原文章由 哈哈笑 於 08-6-2 11:26 發表

推我奶奶的唔係果個男人頭, 個男人頭重扮哂好人, 比水我奶奶飲, 係另外一個唔係長頭髮, 我奶奶話剩係記得佢果日著粉紅色衫, 警察又搵唔到人証, 所以拉唔到人, 真係激死人啦~~ ...

真係"鄧"你奶奶好唔抵,阿婆都推,真一pk ,
總之以後都唔會幫襯佢哋間鋪~
(蘇記菜檔)一定要唱衰佢

大宅

呢間正一係黑店黎ka, 我以後都唔會去果度買野, 你地都係呀, 都唔知佢d菜係邊度搵番黎ka~~

首頁

尾頁

跳至