跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地d bb幾時會掉頭仔 ? 你地d bb掉左頭仔未 ?

大宅

我28週時bb仲未調頭, 不過到31週去做check up時就調左喇!

別墅

原文章由 Ali_mama 於 08-5-23 14:12 發表
請問你地d bb幾時會掉頭仔 ? 你地d bb掉左頭仔未 ?

我28週係私家照4D時, 醫生話BB頭仔係上面, 到32週係健康院姑娘話BB頭仔係下面啦

大宅

剛剛check咗BB頭仔係下面啦

別墅

原文章由 hicaca 於 08-5-23 14:22 發表
我28週時bb仲未調頭, 不過到31週去做check up時就調左喇!

我同你都係一樣...31週去做產檢時check到bb已經調左頭丫...

複式洋房

咁快就掉頭仔嘞,上次檢查30w6d都未掉頭呀,唔知下次檢查會唔會掉咗呢?

掉咗頭仔係咪真係個人舒服d呀?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

28 weeks 時個頭已經轉左落下面
尋日 30 weeks 檢查
個頭仍然係下面

大宅

BB已經大左好多, 加上掉左頭, 佢d手腳係正你個肚度, 一郁都幾震撼架, 可能因為入面空間迫左, 佢一郁我個肚就彈一下, 仲彈得幾勁添!

原文章由 mooncatlady 於 08-5-23 23:24 發表
咁快就掉頭仔嘞,上次檢查30w6d都未掉頭呀,唔知下次檢查會唔會掉咗呢?

男爵府

好媽媽勳章

我32weeks時去張e生到照...話bb仲未調頭..個頭仲係上面...

跟住33weeks去健康院檢查, 姑娘話摸到bb個頭係下面..
咁我就同姑娘講, 係呀, 我上個禮拜去照超聲波doctor話bb頭仲係上面呀, 咁快調左頭啦...
點知個姑娘又繼續同我摸, 摸左好耐..(仲摸到我鬼死咁痛)
個姑娘居然話"又好似個頭係上面喎"

所以健康院d姑娘都唔知信唔信得過, 不過講真佢地都係靠手摸, 真係有時未必準...

死啦, 我34weeks啦今日, 阿b好似仲未調頭= =

別墅

原文章由 mooncatlady 於 08-5-23 23:24 發表

其實好似調左頭真係舒服左丫,連胃口都好左好多添呀...唔使咁心急架,聽講bb仲會轉黎轉去架,到34週先隱定d架...

大宅

我未夠28w bb已經掉咗頭啦!!醫生都話早...叫我準備定d入院嘢,以防萬一...我而家36w多d...都係等個女幾時o黎!!

大宅

我係28week個時,亞b已經轉左個頭仔落去下面啦,不過醫生就話係正常既,早轉未必一定會早產!!

複式洋房

上次32w檢查都未掉頭, 今日34w再去check 就已經掉頭啦!

別墅

噚日34週返醫院照超聲波,醫生話B仔頭仔係下面,好正常,有4.5磅.

別墅

我六個月已掉咗喇!
醫生用手摸完都用usg confirm

大宅

我都係28wks就掉左喇

複式洋房

33weeks,bb仲未掉頭仔。><

別墅

原文章由 timeless 於 08-6-4 11:55 發表
33weeks,bb仲未掉頭仔。>

唔好咁擔心住,BB好快掉頭仔,你同佢玩多D傾多D計,等佢郁多D

複式洋房

原文章由 BOBOWIN 於 08-6-4 13:17 發表

唔好咁擔心住,BB好快掉頭仔,你同佢玩多D傾多D計,等佢郁多D

bb成日都有郁來郁去,上星期去覆診,醫生話bb有隻腳仔伸直左,一隻有曲起,so我都唔知可以點?

別墅

你們就好呀,我34週頭仔還在上面,
上次醫生話他的腳仔伸直呢,
我的bb真的想學我腳出世先呢.
所以醫生話我好大機會要開刀

首頁

尾頁

跳至