親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

因為知道中旅訂飛係一定要同一日去哂,我想問下邊度可以最平買到分開兩日既飛啊,THX

大宅

好媽媽勳章

原文章由 winnieong 於 08-5-21 16:27 發表
因為知道中旅訂飛係一定要同一日去哂,我想問下邊度可以最平買到分開兩日既飛啊,THX

Hi Winneong

因為中旅同一日去應該會平D,
不過動物園唔近睇馬戲, 歡樂世界就近馬戲既位置
但可以去到門口先買票, 有時小朋友會有優惠, 另外D票係有期限, 唔記得係一個月定係三個月囉

大宅

好媽媽勳章

原文章由 JJ2601 於 08-5-21 16:56 發表

Hi Winneong

因為中旅同一日去應該會平D,
不過動物園唔近睇馬戲, 歡樂世界就近馬戲既位置
但可以去到門口先買票, 有時小朋友會有優惠, 另外D票係有期限, 唔記得係一個月定係三個月囉 ...

THX JJ2601
因為我想買中旅package,去2日1夜,驚第1日去到動物園唔夠時間玩,所以想第1日行下附近,夜晚睇馬戲,第二日動物園開門就即刻去,好似好d啊?

洋房

回覆 #1 winnieong 的文章

http://llx110110.photo.163.com找海馬哥訂酒店.訂祈福度假屋好抵呀,仲可以訂埋長隆優惠門票,又有車接送帶埋食嘢添,一條龍服務..正,悍佐好多唔講,安全放心先至系首先考慮!!!

大宅

it will be ok in visitng 動物園 and 馬戲 on the same day, because 動物園 closing by 5 pm every day, you have plenty of time have dinner then to see 7:30pm 馬戲.

原文章由 winnieong 於 08-5-21 17:11 發表

THX JJ2601
因為我想買中旅package,去2日1夜,驚第1日去到動物園唔夠時間玩,所以想第1日行下附近,夜晚睇馬戲,第二日動物園開門就即刻去,好似好d啊? ...

大宅

原文章由 regfong 於 08-5-21 17:35 發表
it will be ok in visitng 動物園 and 馬戲 on the same day, because 動物園 closing by 5 pm every day, you have plenty of time have dinner then to see 7:30pm 馬戲.

Just went there last week. The zoo is closed at 6pm....

You are right, not enough time if going to the zoo and watch the circus in one day. But then, the price will be higher.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

去到先買票啦,我上網看好似一個大人送一個1.4米以下兒童呀!http://paradise.chimelong.com/
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

票优惠

票类别
全票价
长者、儿童票价

长隆欢乐世界
170元/人
80元/人

长隆欢乐世界+长隆国际大马戏
240元/人
170元/人

长隆欢乐世界+长隆水上乐园
240元/人
150元/人

长隆欢乐世界+广州鳄鱼公园
190元/人
110元/人

长隆欢乐世界+香江野生动物世界
270元/人
150元/人

长隆欢乐世界亲子乐票
360元(2大1小)黄金周不适用

六一国际儿童即将来临,为了让广大的小朋友度过一个欢乐的儿童节,长隆集团属下四大主题公园推出长隆儿童周活动:
时间:5月31日—6月6日
主题公园:长隆欢乐世界、香江野生动物世界、长隆国际大马戏、广州鳄鱼公园
优惠:凡一名购票成人(含长者票)可免费携带一名1.4米以下儿童进入相应的主题公园游玩.

价格以园区公告为准.

天天19:30上演长隆国际大马戏外,逢周六17:00加演一场。 温馨提醒:如遇天气恶劣,表演将可能关闭。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

Hi Cheerfulmama,

I hope to go there this summer but still hesitate if it will be much better to go in autumn or winter season.

Of course, summer time is most appropiate because there is a really long holiday........ I have some question, can you share your schedule. Thank you!!

原文章由 Cheerfulmama 於 08-5-21 22:55 發表

Just went there last week. The zoo is closed at 6pm....

You are right, not enough time if going to the zoo and watch the circus in one day. But then, the price will be higher.

侯爵府

夏天玩到顛

如果要去睇動物,係咪得長隆馬戲團同香江野生動物園

珍珠宮

我打算都會去長隆玩但會住邊間酒店呢?有無聽過"番禺科爾海悅酒店" 呢?好似唔錯咁,仲唔係好貴...??
原文章由 winnieong 於 08-5-21 16:27 發表

珍珠宮

你點同海馬哥訂酒店呢?可吾給我一個詳細小小的介紹或程序呢?
我想訂"番禺科爾海悅酒店" 的豪華room...要幾錢呢?

唔該哂..
原文章由 skyocean 於 08-5-21 17:15 發表
http://llx110110.photo.163.com找海馬哥訂酒店.訂祈福度假屋好抵呀,仲可以訂埋長隆優惠門票,又有車接送帶埋食嘢添,一條龍服務..正,悍佐好多唔講,安全放心先至系首先考慮!!! ...

侯爵府

夏天玩到顛

歡樂世界係睇動物定玩機動遊戲

男爵府

係玩機動遊戲的.
by the way, 我都係幫襯中旅(芒果網)訂飛, 我係o係歡樂世界+馬戲. 第2日先去動物園. 因為我記得我去完動物園就要趕船返hk.
原文章由 shirleyng817 於 08-6-3 11:46 發表
歡樂世界係睇動物定玩機動遊戲

子爵府

原文章由 skyocean 於 08-5-21 17:15 發表
http://llx110110.photo.163.com找海馬哥訂酒店.訂祈福度假屋好抵呀,仲可以訂埋長隆優惠門票,又有車接送帶埋食嘢添,一條龍服務..正,悍佐好多唔講,安全放心先至系首先考慮!!! ...

如果我訂長隆門票及車可以嗎 ?

侯爵府

夏天玩到顛

長隆係咪日頭有動物園,夜晚有馬戲?係咪分開兩張入場票,要幾錢呀?係香港買定去到先買?

大宅

今個星期去長隆於中旅社購票多買一套(歡樂世界+大馬戲)原買$257.0, 現$200出售, 有效期至30/6/2008 謝謝

珍珠宮

點解唔去呀?我要七月份先去,唔係幫你買....
原文章由 chichingmama 於 08-6-5 10:43 發表
今個星期去長隆於中旅社購票多買一套(歡樂世界+大馬戲)原買$257.0, 現$200出售, 有效期至30/6/2008 謝謝

大宅

唔係唔去, 而係計錯數買多咗一套.

洋房

原文章由 clkv 於 08-6-4 13:20 發表

如果我訂長隆門票及車可以嗎 ?

海馬哥幾好人嘎,訂長隆優惠門票,有車接送帶埋食嘢!!OK

首頁

尾頁

跳至