跳至

首頁

尾頁

大宅

遲D熱D, 你地會唔會帶亞B去沙灘游水或玩沙? 或去BB水池?

別墅

我已經同囝囝係泳池游過水 , 囝囝玩得好開心唔想走.
你都快d帶亞b去玩吓啦!

原文章由 心妍媽咪 於 08-5-23 13:39 發表
遲D熱D, 你地會唔會帶亞B去沙灘游水或玩沙? 或去BB水池?

大宅

我都會帶亞B去沙灘玩沙及會所BB池玩水.

複式洋房

what kindly swimming diaper did you get for your bb ar? Pampers? Not alot of places have it...... Did you use flowing ring? I don't know which one to get...

大宅

我知 Unicharm 有游水尿片, 一包三片, $3x, 不過我都未買. 另外我會用游艇水泡, 安全D嘛

大宅

我都已經同BB去會所泳池游過水,有比頸水泡同埋可坐著既水泡佢試,佢都唔太enjoy。遲D會再帶佢去,希望佢會玩得開心D。

Goon游水尿片可在卓悅買$26三條,有S/M/L size。
Huggies游水尿片好似係mothercare有得買。

男爵府

畀面勳章

有無媽媽會帶bb去游船河呢? 因為老公公司年年都攪船河, 唔知好無帶埋bb去~

複式洋房

我亦都想問:如果你哋帶b去泳池係暖水定凍水.因為我成日都怕會凍親個仔.如果去沙灘我又怕啲唔乾淨.呵呵,係咪好多余呢?但是我又好想同個仔去游吓水喔.

大宅

I also brought the swimming diaper at ToyRus....and plan to bring bb to swim this sunday....

大宅

I also brought the swimming diaper at ToyRus....and plan to bring bb to swim this sunday....

大宅

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我買咗呢種REUSEABLE既SWIM NAPPY
係MOTHERCARE有得賣
呢條有三層-
泳衣料

棉質LINING

product details
  • With built-in nappy to catch mishaps without becoming soggy and heavy
  • Fully washable with waterproof layer
  • Elasticated legs to avoid leaks
  • Supersoft terry towelling lining
  • Sizes: small/medium (3-12mths) and large/x-large (12-24mths)
咁就環保D
同埋唔洗次次都要買過條

複式洋房

昨日.終於帶咗思哲仔去沙灘游水啦.!!但佢好"牛底"呀!!我哋摆佢响個坐坐水泡度.初頭仲好地地.但比一個小浪打吓到狂喊.要爸爸抱抱.跟住仲要死都唔肯落水.見佢咁咪抱佢上岸咯.玩3分鐘沙到啦.又勁唔開心咁喔.唉.咪同佢去沖身咯.點知啲水涷到佢又狂喊.又唔比我同佢沖水.最後冇計.唯有成身沙咁返屋企沖啦啦隊!!!!搞到我同c6好狼狽啊.!!!

複式洋房

你個仔笑得好可愛!好cute^3^
咁你帶佢去邊個沙灘玩呀?分享下吧

原文章由 SzeChit 於 08-5-26 15:37 發表
昨日.終於帶咗思哲仔去沙灘游水啦.!!但佢好"牛底"呀!!我哋摆佢响個坐坐水泡度.初頭仲好地地.但比一個小浪打吓到狂喊.要爸爸抱抱.跟住仲要死都唔肯落水.見佢咁咪抱佢上岸咯.玩3分鐘沙到啦.又勁唔開心咁喔.唉.咪同佢去 ...

複式洋房

原文章由 Pigmunmun 於 08-6-5 12:08 AM 發表
你個仔笑得好可愛!好cute^3^
咁你帶佢去邊個沙灘玩呀?分享下吧

呵呵.係呀.肥你係幾得意既,如果你見到佢真人.你會覺佢仲得意ga.出街好多人想咬佢. ga,哈哈.又贊自己個仔添.
係咯.講返果次去游水,我哋去咗大浪灣.果日又有少少風喔!!真係好論盡.,個c6成日以為個仔大隻就好大膽喔.(不過思哲仔又係既.喺屋企成日巴巴閉.大大聲.咩到夠膽死).c6話要train個仔游水喔.大佬.個仔人生第一次去游水已經落沙灘.仲要比浪沖.你估佢真係膽生毛咩.嬲到我震.
所以.如果你仲未帶你個b游過水.第一次都係去泳池好點.因為沙灘又冇熱水沖涼..總之,,,就唔好操之過急啦.要慢慢比個b適應咗先好落水

別墅

我都帶過淳仔去黃金海岸沙灘玩沙,不過無同佢落水,因為d水質差,附近係貨船航道,想下次帶佢去西貢or港島區先同佢落水.上次佢都玩得 ,不過玩咗一陣個 樣出埋嚟!!!!

複式洋房

因為我未諗到帶我個仔去邊到游, 所以想聽多些意見
你個仔識行未? 我諗係唔係識行去沙灘玩會好玩d呢?
你個仔的確好得意, 令人一睇就愛上.

原文章由 SzeChit 於 08-6-5 00:43 發表

呵呵.係呀.肥你係幾得意既,如果你見到佢真人.你會覺佢仲得意ga.出街好多人想咬佢. ga,哈哈.又贊自己個仔添.
係咯.講返果次去游水,我哋去咗大浪灣.果日又有少少風喔!!真係好論盡.,個c6成日以為個仔大隻就 ...

複式洋房

我都係第一次就帶左個女去沙灘,去聖士提反,因為少人d.. d沙粗d阿女渣上去就有手感d.. 佢勁鐘意玩沙.. 仲食添=.=... 玩左好耐沙先帶佢落海.. 首先等佢feel下d水同濕左既沙先.. 佢有d縮腳.. 跟住再抱佢浸水.. 佢就喊喇.. 咁我地上番岸沖身囉.. 都係凍水.. 不過勁快沖走d沙咋. 我都會遲下帶佢落樓下衡溫泳池.. 希望佢玩第二三次會鐘意啦. 因為佢平時用盤沖涼會玩到周圍係水架..

我果時第一次同佢用花曬沖涼. 佢勁驚又喊.. 到第二次好d.. 第三次佢直情唔理我. 自己玩.. 所以我而家懶都同佢用花曬沖涼..

[ 本文章最後由 jar813 於 08-6-8 18:58 編輯 ]
2007年8月11日沙田威爾斯親皇醫院出世!
http://hk.myblog.yahoo.com/joyxkit
FACEBOOK email : [email protected]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 jar813 於 08-6-8 18:50 發表
我都係第一次就帶左個女去沙灘,去聖士提反,因為少人d.. d沙粗d阿女渣上去就有手感d.. 佢勁鐘意玩沙.. 仲食添=.=... 玩左好耐沙先帶佢落海.. 首先等佢feel下d水同濕左既沙先.. 佢有d縮腳.. 跟住再抱佢浸水.. 佢就喊喇.. ...

喂!我今日又去咗STANDLEY喎!
係東涌入去勁遠!!!!!你就好,渣車一定舒服好多!
諗住去睇DRAGON BOAT RACING,但等咗好耐都未開始
又多人...我都放咗靖翹係地下玩沙同踢水
佢都勁唔鐘意
我初頭只係諗住去睇DRAGON BOAT,無諗過會玩沙
所以我個大女著到成個仙子咁...細女就工人褲
真係好唔啱去沙灘!!!-.-
靖翹都有食沙呀..."BU"返出LAW

星期三見到你先再講...

複式洋房

我今日又去左沙灘喇.. 聖士提反冇位泊車呀,去左南灣.. 瞳瞳同表姐都好開心!
2007年8月11日沙田威爾斯親皇醫院出世!
http://hk.myblog.yahoo.com/joyxkit
FACEBOOK email : [email protected]

首頁

尾頁

跳至