跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

請問 馬鞍山/沙田 有無得學 "E.nopi's Math" ??

有無人學過 師資如何 ??

[ 本文章最後由 mmak 於 08-7-9 00:32 編輯 ]
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

1. 馬鞍山中心, 近地產舖.
2. 富輝花園商場.

兩處我都見到有Poster, 馬中間都幾大. 師資就唔知.

大宅

Hi mmak,

你可以找富輝花園的冼老師, 她教得幾好.

原文章由 mmak 於 08-5-27 08:31 發表
請問 馬鞍山/沙田 有無得學 "E.nopi's Math" ??

有無人學過 師資如何 ??

子爵府

YWWong,

請問你小朋友 係咪讀緊??..

有家長話幾好, 叫我去試吓...

聽講 馬鞍山中心 嗰間幾大, 你有無去比較過 ??...

原文章由 YWWong 於 08-5-27 15:07 發表
Hi mmak,

你可以找富輝花園的冼老師, 她教得幾好.

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

snow123,

Thanks..

原文章由 snow123 於 08-5-27 11:13 發表
1. 馬鞍山中心, 近地產舖.
2. 富輝花園商場.

兩處我都見到有Poster, 馬中間都幾大. 師資就唔知.

大宅

回覆 #3 YWWong 的文章

Do you know the contact of the teacher ? She is a private tutor ?

子爵府

你問 "富輝花園的冼老師" 嗎 ??..

就是 富輝花園 那位... Fu Fai Shopping Centre, Ma On Shan

http://hk.enopi.com/HongKong/aboutenopi/GlobalOperation.aspx

原文章由 chuchuma 於 08-6-5 13:56 發表
Do you know the contact of the teacher ? She is a private tutor ?

[ 本文章最後由 mmak 於 08-6-8 15:59 編輯 ]

大宅

E.nopi's Math我個女學左一年左右,而家六歲可以加減混算三十以內!其實我選E.nopi's原因係除基本算術外也有思維羅楫(分兩part)!唔係死計數!我在太子上堂!全堂時間由一韓籍老師用英語上,文字題都係英文。上堂時no chinese!

子爵府

...me too...

"選E.nopi's原因係除基本算術外也有思維羅楫(分兩part)!唔係死計數!"
&
文字題都係英文。

btw, 點解會出太子學???....
我仲搵緊老師...馬鞍山 3間都唔啱心水, e+ 研究埋沙田, 大圍 & 火炭 ??...睇吓邊個地點 & 老師 比較好D..

希望可以快D 搵到...

原文章由 bozical 於 08-6-8 18:00 發表
E.nopi's Math我個女學左一年左右,而家六歲可以加減混算三十以內!其實我選E.nopi's原因係除基本算術外也有思維羅楫(分兩part)!唔係死計數!我在太子上堂!全堂時間由一韓籍老師用英語上,文字題都係英文。上堂時no chinese! ...

[ 本文章最後由 mmak 於 08-6-8 21:50 編輯 ]

大宅

我本來無想過學E.nopi's 的,只係一心想到太子上拼音班,見果度上堂都好似幾好咪一次過放低個女上晒兩樣野唔洗周圍搵,見教E.nopi's 個老師唔多識講中文也是原因之一哈哈!我自己都係住沙田的!

大宅

醒目開學勳章

原文章由 mmak 於 08-6-8 21:42 發表

"選E.nopi's原因係除基本算術外也有思維羅楫(分兩part)!唔係死計數!"
&
文字題都係英文。

我仲搵緊老師...馬鞍山 3間都唔啱心水, e+ 研究埋沙田, 大圍 ...

I'm also considering "E.nopis" but I still cannot find a suitable tutor / centre. If you have any info, pls PM to me. I prefer the location is Shatin / Tai Wai.

Thanks a lot!

大宅

Hi bozical

could you give me address ,tel no.,web site,thanks??

原文章由 bozical 於 08-6-8 18:00 發表
E.nopi's Math我個女學左一年左右,而家六歲可以加減混算三十以內!其實我選E.nopi's原因係除基本算術外也有思維羅楫(分兩part)!唔係死計數!我在太子上堂!全堂時間由一韓籍老師用英語上,文字題都係英文。上堂時no chinese! ...
K & J

子爵府

卓衡父母,

sure...

原文章由 卓衡父母 於 08-6-10 09:23 發表

I'm also considering "E.nopis" but I still cannot find a suitable tutor / centre. If you have any info, pls PM to me. I prefer the location is Shatin / Tai Wai.

子爵府

卓衡父母,

我啱啱 問到...有間 wide eye (Ikea 嗰頭)

summer course 都有 enopi,(有2位老師俾你揀 都是外籍的) .. schedule 仲未出

詳情你自己打去問吓, pls check pm

原文章由 卓衡父母 於 08-6-10 09:23 發表

[ 本文章最後由 mmak 於 08-6-10 15:29 編輯 ]

子爵府

bozical,

係呀, 可以 "一次過放低個女上晒兩樣野" 我都覺得幾好 ......

原文章由 bozical 於 08-6-10 01:20 發表
我本來無想過學E.nopi's 的,只係一心想到太子上拼音班,見果度上堂都好似幾好咪一次過放低個女上晒兩樣野唔洗周圍搵,見教E.nopi's 個老師唔多識講中文也是原因之一哈哈!我自己都係住沙田的! ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 mmak 於 08-6-8 21:42 發表

&
文字題都係英文。

我仲搵緊老師...馬鞍山 3間都唔啱心水, e+ 研究埋沙田, 大圍 ...

我個囡試過馬鞍山新開那一間,個人唔係好鐘意,都係找過晒沙田及馬鞍山,都係沒有心水

子爵府

may123,

沙田 你搵過邊間 ??... 有無 comment ??.. 交流吓 ??

馬鞍山新開那一間 (我覺得有D商業化, 地點又唔就腳)
馬鞍山 - 天平珠心算centre (個老師麻麻D.. 又係商業化, 一班 8人)
馬鞍山 - 富輝花園商場(個老師OK, 但個課室又唔多掂 !!)

沙田cityone - 要上堂時間先見到老師, 只有 Sat & Sun 有班.. 分別有2個老師的 (咁啱我幾次都唔得閒, 無遇上... ??)

大圍 金輝花園 - (今日call左 幾次都 聯絡不上 ??)

wide eye - (地點算方便, 我想試吓依間, 有外籍老師好似抵D )

原文章由 may123 於 08-6-10 16:18 發表

我個囡試過馬鞍山新開那一間,個人唔係好鐘意,都係找過晒沙田及馬鞍山,都係沒有心水

[ 本文章最後由 mmak 於 08-6-10 16:40 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 mmak 於 08-6-10 16:36 發表
may123,

沙田 你搵過邊間 ??... 有無 comment ??.. 交流吓 ??

馬鞍山新開那一間 (我覺得有D商業化, 地點又唔就腳)
馬鞍山 - 天平珠心算centre (個老師麻麻D.. 又係商業化, 一班 8人)
馬鞍山 - 富輝花園商場(個老 ...

沙田那一間,即是第一城那一間ops:" /> ops:" />
馬鞍山新開那一間 --去過兩三次,個老師就係接待,佢又要理出面野,又要教,咁分心,點會好,同埋覺得個老質素...........我問過佢,一些功課部上,係話要用教材的,我問佢係咪會上堂教,佢答我,我地未必有時間教,家長自己教都得
馬鞍山 - 富輝花園商場--教室又真係唔係好掂,我上次同老師溝通過,個人唔係太明白佢想表達咩

同埋我都試找過一兩間,但係上門私人教的,我又唔想

太子那一間,可否給我資料

[ 本文章最後由 may123 於 08-6-10 17:12 編輯 ]

子爵府

may123,

第一城那間, 你有無見過老師 呀??... 我想知掂唔掂 ??

依間最近我, 但每次都見唔到佢....

大宅

各位!我個女上堂地點係太子道西芳芳樂趣,好似只得星期六有班,導師係韓國籍的全程講英文(識少少廣東話,我先可以同佢溝通 ),我個女上左一年多,識得個manager,本來想轉返入沙田馬鞍山的!但怕師資問題!所以留在太子!希望呢D分享幫到你地!有需要可pm個manager電話比你地搵佢查詢!

首頁
12345...7

尾頁

跳至