夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實要做一個stupid woman唔係咁易, 我曾經諗過, 但發覺自己做唔到, 當知道某一些事情既時候便控制不了自己的情緒, 你說要相信一個人, 但這個人沒有做甚麼可以令我相信的事情, 早一排我成日去一撻地方捉我老公, 係捉到佢由佢屋企行出黎, 但代表咩, 解釋一.上去同個fd個亞哥傾偈, 解釋二.上去比返啲嘢個女仔, 但眼訓得濟訓著左. (朝早九點).解釋三.心情唔好想搵人發下(但一上就上左7個鐘, 6pm-1am)解釋四.開票俾另一個fd.解釋五.個女仔家姐做會計, 上去問佢啲數.但我唔明白點解每次上親去都成幾個鐘先落返黎, 個廳又無開燈, 兩個人向房做咩?佢問我點解唔可以接受呢個女仔做佢朋友, 點解要諗到咁複雜.接受,無可能,早個排晚晚去開夜, 可以開到第二朝都無返屋企, 結果俾我知道上左個女仔屋企, 我可以不亂想嗎? 每次問佢幾時返屋企, 佢就話就返, 點知隔一兩個鐘打俾佢, 佢就話訓 著左, 而家返, 好多時都係天光先返, 有時上佢公司發覺成個垃圾桶都係廁紙, 真的咁大需要定係同個個女仔向度? 我多疑嗎? 他每次都在發我脾氣說我不停咁為左呢個題煩佢, check電話單又發覺佢成日打俾個女仔, 有時仲要係凌晨三.四點, 我點樣信呀? 佢係咪一直講緊大話昆我? 但我又要扮相信, 因為我愛著既係回憶既他

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你都好心知肚明架喇
咁佢認同唔認冇乜分別呢叭你信唔信對佢嚟講都不再重要
佢只係要你唔好出聲干涉
你只能選擇一係結束哩段變咗質嘅婚姻
一係就忍
2樣都痛苦
睇你願意忍邊瓣多D
老實講你老公同個女人嘅關係都唔係玩吓滾吓咁簡單
你為自己前途&人生著想喇

別墅

係!
你老公一定係講大話昆你!
其實你所講一切都已肯定你老公同個女人一定係有野架啦, 你老公講d野真係好鬼牽強, 好難令人相信
你都講你愛ge係回憶ge佢, 咁即係過去ge佢啦 = 佢已變左

有冇試過比個機會大家, 平心靜氣好好傾下...了解下之間問題所在, 睇下你老公反應點先
如果佢吾肯傾, 繼續係咁, 我唸你都吾洗唸咁多,退一步海闊天空...

別墅

其實你好辛苦...可苦呢??!!! 
如果你信佢,你唔需要做咁多Check佢的野,Check完後,你仲要令自己相信佢的大話連編.

你內心已知佢是麥人.你選擇信,留下來.自欺欺人.但你內心可以平靜嗎?

不信即走,不要再被c6傷害.

花太多時間,精力去愛一個佢不愛你的人,冇回報,可苦呢.人貴自愛,鍚自己多啲. 

複式洋房

原文章由 謙謙媽ME 於 08-6-10 22:51 發表
其實要做一個stupid woman唔係咁易, 我曾經諗過, 但發覺自己做唔到, 當知道某一些事情既時候便控制不了自己的情緒, 你說要相信一個人, 但這個人沒有做甚麼可以令我相信的事情, 早一排我成日去一撻地方捉我老公, 係捉 ...

究竟信痛苦d,還是唔信痛苦d呢?

複式洋房

原文章由 connieqwah 於 08-6-11 10:59 發表
其實你好辛苦...可苦呢??!!! 
如果你信佢,你唔需要做咁多Check佢的野,Check完後,你仲要令自己相信佢的大話連編.

你內心已知佢是麥人.你選擇信,留下來.自欺欺人.但你內心可以平靜嗎?

不信即走,不要再被c6傷害.

花太多時間,精力去 ...

用一生既精力去愛一個唔愛自己既人固然痛苦,但要愛一個只為你愛佢,然後佢先愛你既人就更痛苦。因為你唔會知道佢幾時會遇到個或遇番佢自己最愛果個,到時一腳伸開你,我相信會比死更慘。

男爵府

蠢女人唔易做, 
要一個知道真相既人做蠢女人更難!

事實已經擺在眼前, 
問題係,
你而家都仲拖拖拉拉咁好咩?
拖多一日咪辛苦多一日!!

如果,你真係好愛佢,
或者你應該逼佢二揀一。
就算,最後佢揀既唔係你,
你都唔需要有咩後悔,
至少你有努力過,
只係佢唔識珍惜!

別墅

我同佢個case 都係差不多,只不過你老公係女人,我隻係賭
我都覺得自己係愛回憶中的佢

有時做人真的很矛盾,好想離開一個人,因他傷得自己實在太深;但因太愛他而不捨,實在沒有愛他的理由,我該怎樣取捨?
其實,當你對一個人完全不信任,你還應該和他一起生活嗎?當他不在你身邊時,你會坐立不安,還應該一起嗎?當他一次又一次的騙你,還應該一起嗎?我真的不知道。我只知道這樣真的很痛苦,很想離開,但無奈... ...

複式洋房

同意, 一直都有聽聞, 日本的媽媽就算知道c6去滾, 有第二個都可以當無野發生。對於婚外情, 我個人看法是不要因為小朋友而選擇離開或不離開, 而是你自己。如果你覺得好愛這個男人, 而這個男人又一定不會改, 一定會偷食, 我勸你就當現今社會不是一夫一妻制, 男人可以三妻四妾, 只要佢肯返屋企, 會對你好, 會顧頭家便算! 如果你可以改變自己的思想到這樣, 我想你應該以後同老公的關係沒有太大問題。男人都是想享齊人之福!

但如果你自問不能, 你真的要考慮離開。好明顯就算你做什麼, 老公都會去滾, 都會繼續騙你, 可能之後佢騙你有技巧了, 令你更難查得到他。

你老公都擺明去滾, 其實你問人佢係米昆你, 你都心中有數了, 是時候想想自己以後的路。加油!

原文章由 premum2006 於 08-6-10 16:07 發表
你都好心知肚明架喇
咁佢認同唔認冇乜分別呢叭你信唔信對佢嚟講都不再重要
佢只係要你唔好出聲干涉
你只能選擇一係結束哩段變咗質嘅婚姻
一係就忍
2樣都痛苦
睇你願意忍邊瓣多D
老實講你老公同個女人嘅關係都唔係玩吓 ...

男爵府

我都覺得咁樣妳會好辛苦
其實現在既情況已經去到好難容忍既地步
大家心裡都明白發生緊d咩事
等...並不是一個好辦法
再者都唔知等到幾時
我諗妳要為自己好好打算下

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主,

妳比其他bk媽媽已經好好多, 我意思係指經濟上, 妳自己可養活2個小朋友, 可以少一樣顧慮, 用一生時間放係妳c6度去賭自己的幸福, 還是放係自己手裏, 邊樣實在d條數其實好易計, 認真考慮下其他媽咪的意見, 妳都有媽媽生, 對自己好d, 唔好咁委屈自己, 知道嗎!!! good luck!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

就算佢無做對你唔住既事, 佢呢d行蹤, 比我就接受唔到啦~

複式洋房

講呢d大話既男人, 究竟係覺得女人好蠢, 定係佢自己咁低能?

大宅

婚姻, 係由兩個喜歡大家既人而走埋一齊共同生活, 共同享有, 共同分擔, 呢種, 就叫做婚姻. 但如果一方, 個心己變, 咁根本同原來的己經不同.

樓主, 唔知你明唔明我講咩, 但係, 希望你諗清楚, 你應該點做.

時間未必可以改變一切, 但時間可以沖淡記憶, 傷痕.

子爵府

好媽媽勳章

其實你心入面有個答案...只係你想比機會佢...想你自己信佢...但係佢做既野...令你又唔信佢...不斷check佢...但係結果...只會令你不開心...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至