跳至

首頁

尾頁

別墅

而家BB就黎一歲,諗跟搬出市區...

別墅

I have twin girls at 2 years 4 mths old, I am also thinking to move when the girls go to P1. For K1-K3, I guess I will just let them play more and enjoy a few years without any pressure. There are a lot of nice kindergarten in Tung Cung, so I wasnt so worry...

Nice to meet you, where do you live ? I lived in CC Phase II...are you a full time mami?

原文章由 samsung915 於 08-5-26 05:32 PM 發表
而家BB就黎一歲,諗跟搬出市區...

禁止訪問

大宅

我出年都會搬
不過好頭痛搬去邊?同埋依家d樓價實在太....貴
租又c,買又c....

男爵府

畀面勳章

搬, 不過等佢起碼K1先。其實東涌住都OK, 番工都幾方便, 小朋友走動既地方多。遲D多個運動場仲正。不過都係因為學校囉...

原文章由 colourlu 於 08-6-11 23:05 發表
我出年都會搬
不過好頭痛搬去邊?同埋依家d樓價實在太....貴
租又c,買又c....

複式洋房

我都覺得東涌幾好住,人又比較小,走動地方又多,不過真係好似冇咩好學校,唔通真係要個囡每日晨早起身再坐成個幾鐘頭車返學咩! 真係無奈.
Welcome to our blog: http://hk.myblog.yahoo.com/edwardlmk

男爵府

我就因為亞囝今年9月讀k1, 所以早1,2個月前已經搬左啦. 個人覺得幼稚園都重要架, 唔係hei 吓hei吓就一日, k1都仲可以, k2-k3就唔係咁講啦, 無論學術定係行為方面都要打好個底, 如果唔係上小學小朋友會仲辛苦同唔習慣. 我有街坊由大嶼山每日送小朋友出九龍塘返幼稚園, 星期六/日又出去學野, 每日來回要起碼3個鐘(因唔係東涌, 仲要搭多程巴士), 大人都細路都辛苦. 遇啱打風落雨(好似呢排咁), 仲慘.

伯爵府

魅力王子

原文章由 雙子媽媽 於 08-6-18 01:11 發表
我就因為亞囝今年9月讀k1, 所以早1,2個月前已經搬左啦. 個人覺得幼稚園都重要架, 唔係hei 吓hei吓就一日, k1都仲可以, k2-k3就唔係咁講啦, 無論學術定係行為方面都要打好個底, 如果唔係上小學小朋友會仲辛苦同唔習慣 ...

hi 雙子媽媽

where do u live now?

男爵府

Lam Tin, nearer to my mum's home, also school bus fm my home to Kowloon Tong only take half an hour.
原文章由 shah 於 08-6-18 17:25 發表

hi 雙子媽媽

where do u live now?

伯爵府

魅力王子

原文章由 雙子媽媽 於 08-6-18 17:28 發表
Lam Tin, nearer to my mum's home, also school bus fm my home to Kowloon Tong only take half an hour.

oh ic,is good ar

首頁

尾頁

跳至