親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

帶2歲&5歲小朋友去...想知玩長隆歡樂世界定動物園需要的時間長d?因day1去到已經好晏...唔知玩邊個先好?留返好玩d個個day2可以玩全日

子爵府

玩具勳章 睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩個地方都可以玩足一日,好開心。但係如果去歡樂世界的話就最好同一晚跟著睇埋馬戲,因為就係附近,好方便,可以省時。有時間就去埋四海一家食自助餐啦!旅途愉快。

大宅

原文章由 daisykkqq 於 08-6-19 13:25 發表
兩個地方都可以玩足一日,好開心。但係如果去歡樂世界的話就最好同一晚跟著睇埋馬戲,因為就係附近,好方便,可以省時。有時間就去埋四海一家食自助餐啦!旅途愉快。 ...

我都係咁plan...但第一日會玩少半日...歡樂世界夠唔夠玩呢?但又聽其他媽咪講...動物園都有好多show睇...所以好似好難取捨咁

複式洋房

四海一家在那裡? 食物質素如何? 幾錢一位?
可否給些意見. 謝謝

男爵府

夠架啦. 我上年去時, 亞囝都係2歲左右, 其實唔會太多野啱2歲小朋友. 我地都係第一日去歡樂世界+大馬戲, 第2日去動物園.
原文章由 a776170 於 08-6-19 14:06 發表

我都係咁plan...但第一日會玩少半日...歡樂世界夠唔夠玩呢?但又聽其他媽咪講...動物園都有好多show睇...所以好似好難取捨咁

大宅

唔會太多野啱2歲小朋友? 歡樂世界定動物園?

男爵府

歡樂世界. 雖然佢有個area係比小朋友玩的(有冷氣), 不果係要入$的, 而o個d遊戲有d似冒險樂園個d羅. 另外都有d唔使$的比小朋友玩, 不過一係就限高度, 一係要大人陪, 要得大人陪2歲小朋友就可能會驚(起碼當時我亞仔就係咁羅).
原文章由 a776170 於 08-6-19 16:26 發表
唔會太多野啱2歲小朋友? 歡樂世界定動物園?

大宅

咁即係話動物園岩玩多d拉...咁一於留番佢係day2玩全日loh...thank you

另外四海一家有咩特別必食野呀?有無d靚d的特別d的野食咁呢?好似話有鱷魚焞湯

[ 本文章最後由 a776170 於 08-6-19 16:51 編輯 ]

男爵府

咁我又唔知, 因為我無試過. 我睇完大馬戲當晚係叫酒店幫我地call 車出食街食飯的.
原文章由 a776170 於 08-6-19 16:47 發表
咁即係話動物園岩玩多d拉...咁一於留番佢係day2玩全日loh...thank you

另外四海一家有咩特別必食野呀?有無d靚d的特別d的野食咁呢?好似話有鱷魚焞湯 ...

大宅

oic....thank you

男爵府

甘去長隆應該跟團定買package 好? 幾$?

洋房

原文章由 eleeym 於 08-6-19 14:13 發表
四海一家在那裡? 食物質素如何? 幾錢一位?
可否給些意見. 謝謝

四海一家有八百幾款式,有d要玀定牌限一份(當然好嘢啦),晚餐门口价148人仔/個,我地揾海馬哥要左十張飛138人仔/慳左100,正。。。。

大宅

我就選擇自己去的...網上book左祈福活力3房2廳1廁的公寓...去到酒店先俾錢...唔使係香港俾錢安全d...而且d屋係祈福酒店自己管理番的...感覺裝修好d同埋乾淨d...我睇過其他網個d私營屋睇落好似長洲d屋咁...所以零願貴d好過...車飛未買...maybe中旅/永東...價錢差不多...入場票就去到門口買套票會平d...總之我唔使俾任何錢...就算去唔到都唔使驚無左d定金
原文章由 澄曜媽媽 於 08-6-19 18:57 發表
甘去長隆應該跟團定買package 好? 幾$?

大宅

請唔好係到賣廣告...你個個topic都係咁叫人幫襯海馬哥...而且你對附近食店潦如指掌...絕對唔係一個遊客/媽咪會做的事...而且相信你仲有其他account同自己扯貓尾..玩自問自答...邊個account你心照啦...總之叫我信你都傻:;pppp:
原文章由 skyocean 於 08-6-19 20:02 發表

四海一家有八百幾款式,有d要玀定牌限一份(當然系好嘢啦),晚餐门口价148人仔/個,我地揾海馬哥要左十張飛138人仔/個慳左100,正。。。。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 #13 a776170 的文章

hi a776170,

可唔可以pm個訂房綱止比我.

thanks

大宅

請到以下網址睇睇:
http://hk.myblog.yahoo.com/freel ... =-1&action=prev

那...不過講明先呀...我唔係幫人賣廣告...自己亦未出發去(but book左7/21,22兩晚)唔g好唔好架,平就唔係話最平係佢...但我貪佢唔使係HK俾定錢先,好似好唔安全咁....而且貪佢直屬祈福酒店管理...乾淨之餘感覺有酒店feel(而唔係東堤feel)...我直接打過去祈福酒店問...價錢差100...但無包晚餐

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原文章由 雪迪 於 08-6-22 12:35 發表
去長隆歡樂世界 同水上樂園 入場費多少錢?

果到有套票賣架..幾多錢我就吾係好記得

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至