婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

其實因為你地當時都嬲緊...所以你老公嬲先叫你帶埋個仔走...而你嬲真係帶埋個仔走...當你一走...無論之前你奶奶係咪錯...係你老公心目中已經唔重要...你奶奶會係你老公面前講你既不是...你老公就會越黎越嬲...所以你想佢搵你或者搵小朋友...佢都唔會做...等大家冷靜下...你打比你老公好好傾下...一人退一步...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

好媽媽勳章

我老公以前都試過甘,,,,叫我帶個女走..
又係因為佢老母個賤人!佢都係趁我唔係度同個仔投訴我!
好似做新抱既就要就曬D 99甘,,CHEAP精黎嫁!
算啦,,,,你忍下啦,,為左D賤人搞到自己同老公關係唔好~值得咩??佢一時衝動實會講D野HURT你..但你體諒下佢,,,扮晒對佢阿媽好甘囉...呢D野係要做嫁喇,,幾唔LIKE都要扮野..特別係係老公面前~~ 我而家都學精左要忍,,如果真係辛苦既咪上黎呻下囉~起碼舒服D先啦~~

大宅

睇到都戥妳唔開心.....

子爵府

但係樓主~你搬左之後~~你地仔仔o係邊度住先?我係你自己有工做..依家有冇人睇呀?如果有既話..你仲唔食住個勢搵屋!!雖然話寧教人打仔..莫教人分妻~但係如果個老公係愛你既話,就會好似我老公咁黎搵返我囉~果時我都係帶左個女走~~本來我老公個死都唔會搬走~又話上律師樓簽紙呀等等~但係到頭來~本來平時都唔多會報到既人..晚晚自己自動自覺上黎~又買埋野食俾我(平時紙包野飲都唔會喇)話食左都好喇~都買樣我鐘意食既野拎上黎俾我食添呀!!所以要堅持等佢打俾你..邊個打先就係輸家!!

複式洋房

為左99呢D怪獸,唔值得,我專登係佢面前同老公好到不得了,激死佢,我條命一定長過佢架。為BB好,我都贊成忍下。樂觀D啦,好快無事架喇!

大宅

原文章由 ABBC 於 08-6-19 22:28 發表
但係樓主~你搬左之後~~你地仔仔o係邊度住先?我係你自己有工做..依家有冇人睇呀?如果有既話..你仲唔食住個勢搵屋!!雖然話寧教人打仔..莫教人分妻~但係如果個老公係愛你既話,就會好似我老公咁黎搵返我囉~果時我都係帶 ...

我都同意. 邊個打先就係輸家 (我試過了)

BB初出世時, 我99成日上來搞搞震, 佢係我面前湊仔湊到我o晒咀, 我初時都係好言好語同老公講, 分析下, 但我老公係明知佢亞媽唔岩唔話, 我好言出來討論就唔岩. 後來我99日日都上來, 我都好言好語兜圈子同老公講, 但我老公仲話我, 我頂唔順同老公嘈, 我老公就係咁, 為左佢亞媽同我冷戰兩日 (bb未出世前, 8年來都未試過) 後來我覺得做人理智一點. 主動叫大家傾, 唔好冷戰下去. 但我老公仲要黑面同我傾, 我講咩駁咩, 無意思, 佢唔會聽, 未講完當講晒唔聽. 所以唔好做主動. 我唔信樓主老公會唔理個仔的. 佢會打番比樓主的.

男爵府

原文章由 kantanjin 於 08-6-19 23:59 發表

我都同意. 邊個打先就係輸家 (我試過了)

BB初出世時, 我99成日上來搞搞震, 佢係我面前湊仔湊到我o晒咀, 我初時都係好言好語同老公講, 分析下, 但我老公係明知佢亞媽唔岩唔話, 我好言出來討論就唔岩. 後來我99日日 ...

我都同意. 邊個打先就係輸家!!!
如果今次你應抵威呀,個pk女人一定得串進尺呀,你更加無定企!!!

我大肚時同我c6嘈,c6又搬埋佢呀媽d嘢一齊講,我企硬呀我直頭叫c6走,仲有要同佢屋企人無"拉能",就一定要同c6離婚,趕咗c63年佢都唔肯走,都冷戰咗年幾,直當佢係同屋主,不過佢個個月比足錢我囉,e+我唔鐘意就唔見佢屋企人,佢都唔會講咩呀,呢兩個月仲日日打電話返嚟問我食唔食嘢..........

大宅

樓主,睇到你老公咁樣真係火都嚟埋,我唔知佢係唔係衝口而出叫你走,但係佢真係唔經大腦講嘢,最憎啲兩公婆一有少少嘢傾唔掂就叫對方走,一係自己執嘢走,咁樣講唔掂數話走就走嘅人,我真係好想問佢咁結婚嚟仲有啲咩嘅意思?乜唔係決定咗無論如何都同甘共苦先至結婚嘅咩?人生梗係不斷有沖激同挑戰架啦,唔係駛咩結婚呀,結婚就係好有信心亦係希望大家一齊去面對以後日子嘅艱辛或困難或甜美快樂嘅日子,冇得輸打贏要咁小家嘅~~

如果陏少少喺電話度嘈幾句厲害啲就趕人走咁兒嬉?
咁仲點樣同佢做人世呀?

我認為你今次走得冇錯,俾人趕都唔走仲有尊嚴嘅?你唔好太擔心,若然你老公真係關心你同你個仔嘅,就點都會嚟揾返你,最多都係要耐少少時間嘅啫,若然佢真係咁狠心為咗自己嘅面子就唔嚟揾你兩母子嘅,哩啲男人就掉咗都唔駛恨,執到都喊三聲,因為做夫妻係講成世嘅,咁小小嘅心理關口都過唔到,仲講咩以後?

大宅

既~有地方落腳就唔好返去,唔好打比c6,你一主動打比c6,就等如輸左,以後隻99仲串,要忍,就算掛住c6都要忍,忍左e次,情況會有好轉,加油!!

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

是啊..你要加油,頂住啊..如果唔係日後仲有排受, 好似狼來了咁..你走得幾多次, 所以一定要搞掂個問題..

大宅

樓主…難忍都要忍住…唔好屈服俾個賤人99同C6…你一屈服…佢地一定更過份架…男人係咁架…你一屈服你就賤過地低泥架啦!今次你冇錯!點解要你屈服先!只要你諗住…到佢哄番你個陣…你就可以唯所慾為啦~~~

禁止訪問

多謝大家

男爵府

好媽媽勳章

絕對贊成以上各位所講, 如果今次樓主主動和解, c6就會當左你係唔啱兼肯認錯, 你以後都要俾佢食住喇, 雖然你99一定勁落藥話你唔啱, 但係你有亞仔响手, 有bargaining power, 唔信佢唔搵番你......

大宅

原文章由 joyfong 於 08-6-20 10:54 發表
我就照常返工夜晚先返去湊仔仔, 暫時來講都算ok,我要比個c6知道我不是沒他不行,唔係只有佢阿媽先識湊仔,事實這幾日我個仔比起個99湊時肥大了,之前有少少肚痾(痾稀屎)現在都沒也食多左奶

咁就足夠啦…你又多左樣酬碼啦!

大宅

好媽媽勳章

搵下男家d親戚朋友話下你老公,搵個有d地位果個,比你老公清楚一下雙方的感受,時間長左就會自然有人心軟.

原文章由 joyfong 於 08-6-20 10:54 發表
多謝大家的支持!我會頂住!也不會認輸,我而家在娘家住,個仔都安排了在屋企樓上一個師奶幫我湊半日,我爸爸下午回家就幫我湊返,我就照常返工夜晚先返去湊仔仔, 暫時來講都算ok,我要比個c6知道我不是沒他不行,唔係只有佢阿媽先 ...
:pint:  :hammer:  :sm:  :wave:  :lalala:  :mrgreen:  :chair:  :fighting1:  :ranting:  :tongue:  :weapon:  :adore:  :giveup:  :sleep:  :party:  :verycold:

大宅

多謝大家的支持!我會頂住!也不會認輸,我而家在娘家住,個仔都安排了在屋企樓上一個師奶幫我湊半日,我爸爸下午回家就幫我湊返,我就照常返工夜晚先返去湊仔仔, 暫時來講都算ok,我要比個c6知道我不是沒他不行,唔係只有佢阿媽先 ...

妳有娘家support絕對無問題.
妳好好了, 我就係無娘家support先無奈孤軍作戰呢

禁止訪問

男爵府

最唔like 話人黑口黑面, 要笑時就會笑啦..!嫁入嚟賣笑呀, 笑得出至得家....!!

禁止訪問

首頁
12345...7

尾頁

跳至