自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說尋日去奶奶到食飯, 順便同個仔沖埋涼, 首先我搵唔到沐浴露, 咁我就大聲嗌: 奶奶, 我搵唔到沐浴露呀........ 咁奶奶就入黎搵比我, 沖沖下又搵唔到支洗頭水, 點知呀仔二話不說就大嗌: 奶奶, 搵唔到支洗頭水呀......... 大家都比佢笑死.........

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

你加多句...奶奶...阿仔想比人打呀...奶奶拎條籐條比你

原文章由 cleoyan 於 08-6-30 10:28 發表
話說尋日去奶奶到食飯, 順便同個仔沖埋涼, 首先我搵唔到沐浴露, 咁我就大聲嗌: 奶奶, 我搵唔到沐浴露呀........ 咁奶奶就入黎搵比我, 沖沖下又搵唔到支洗頭水, 點知呀仔二話不說就大嗌: 奶奶, 搵唔到支洗頭水呀.... ...

男爵府

我仔都好鍾意學我講野, 最叻就係學我叫 "老公"!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

仔仔幾多歲呀,咁搞笑既

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 cleoyan 於 08-6-30 10:28 發表
話說尋日去奶奶到食飯, 順便同個仔沖埋涼, 首先我搵唔到沐浴露, 咁我就大聲嗌: 奶奶, 我搵唔到沐浴露呀........ 咁奶奶就入黎搵比我, 沖沖下又搵唔到支洗頭水, 點知呀仔二話不說就大嗌: 奶奶, 搵唔到支洗頭水呀.... ...

你囝囝幾大個

大宅

原文章由 Chickee 於 08-6-30 10:36 發表
我仔都好鍾意學我講野, 最叻就係學我叫 "老公"!

唉!我個囝囝4歲,我地兩公婆都唔會老公老婆雙稱,可能睇電視d劇集學番嚟mouth: ,有時對住我叫"老婆",對住亞爹就叫"老公",真比佢激死

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

係架...有時真係估佢地唔到..

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 銨bb 於 08-6-30 11:19 發表

唉!我個囝囝4歲,我地兩公婆都唔會老公老婆雙稱,可能睇電視d劇集學番嚟mouth: ,有時對住我叫"老婆",對住亞爹就叫"老公",真比佢激死
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

大宅

我個仔而家3歲半, 成日學我地講野不特止, 又聽d唔聽d喎.
有次我地三個去街, 老公係到攪個仔, 個仔不停向我投訴話爸爸乜乜乜咁, 點知到我地經過一間新開既食店, 老公就話:呢間都幾好, 下次等我試下先. 點知呀仔就同我講:媽咪, 爸爸話試下我地兩個喎.......... 老公咪即刻話:我話試下間舖頭d野食咋, 無話試下你地兩個呀...........

別墅

家下d小朋友學野好快ga....

水晶宮

熱血金章

但點解你咁得意 ge,
唔會執齊 d 架生先同個仔沖涼嫁咩?!?
用一樣先搵一樣咁奇怪 ge ?!?!?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我個女睇電視都開始認得好多artist... 第一個就係醫神,成日話醫神話你知..之後自己後加老作:你今日咳咳唔可以食糖喎.
第二個就係"李黑人",有次佢係咁大叫"黑人"呀..媽咪"黑人"呀..我話邊個黑人呀? 佢就指住電視機講"李黑人", 我話佢叫你克勤呀.
第三個就係"陳桂林", 我個女一見到佢,又叫"桂林",我笑到趴咗係地,我話人地叫陳慧琳呀.

唔知係咪聽電視既關係,佢聽唔清楚人地個名...成日幫人改名.
仲有好多tv笑料,但一時間又諗唔起...

大宅

9594,
因為奶奶特登買d適合小朋友用既沐浴露同洗頭水比呀仔用, 佢會放係廁所個架到, 上次去奶奶到都係到, 咁咪無著意去執囉, 不過經過今次, 我下次都記得睇下有無先.

男爵府

珍珠宮

禁止訪問

洋房

別墅

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 貝貝 於 08-6-30 10:32 發表
你加多句...奶奶...阿仔想比人打呀...奶奶拎條籐條比你

首頁

尾頁

跳至