家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

一個又話會上三萬
一個又話後市唔樂觀

兩位大富豪, 你地想點呀

不過我一向buy 誠誠多d. 我就係聽佢話, 比信心我, 係32000點時放晒d 股票

禁止訪問

禁止發言

複式洋房

我就係聽四叔話, 3萬點時係咁入貨, E + 咪 出咗公海!

禁止發言

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 mastergirl 於 08-5-23 12:18 發表
我就係聽四叔話, 3萬點時係咁入貨, E + 咪 出咗公海!

me too 32000點時都有入貨,E +出咗公海

複式洋房

萍果小姐,

唔駛怕, 有我陪, 我隻2628($43), 857(18.x) 仲有d 航運股, 和那些抽回來, 仲潛緊水個d.......

男爵府

我入857 14.x 以為好慘, 原來mastergirl你仲杰過我...

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 mastergirl 於 08-5-23 16:31 發表
萍果小姐,

唔駛怕, 有我陪, 我隻2628($43), 857(18.x) 仲有d 航運股, 和那些抽回來, 仲潛緊水個d.......

大家都咁命苦 我隻#316 buy in $69...早排跌倒$3x真係想C左去

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 vespa 於 08-5-23 20:27 發表
我入857 14.x 以為好慘, 原來mastergirl你仲杰過我...

我都係一隻蟹, 857 13.X 入, 有時我會怪自己戇居居點解唔止蝕呢.

仲有410同泓富係抽回來, 最"橙"係隻中芯, 揸都E+唔知為咩.

唔通我真係果D要續蚊續蚊儲, 無橫財的人.

[ 本文章最後由 YanYan0116 於 08-5-24 10:54 編輯 ]

子爵府

原文章由 YanYan0116 於 08-5-24 10:51 發表

我都係一隻蟹, 857 13.X 入, 有時我會怪自己戇居居點解唔止蝕呢.

仲有410同泓富係抽回來, 最"橙"係隻中芯, 揸都E+唔知為咩.

唔通我真係果D要續蚊續蚊儲, 無橫財的人. ...

857早排有12.xx就應要止蝕,我係17.x買本想佢到14左右走但又唔知要等幾耐而家
重有隻1398唔到價唔放
1898等緊差不多埋岸就放,不過唔知要幾耐 我唔會信四叔講嘢

水晶宮

边个够我惨...159买一手新鸿基...而家...玩家变罗

複式洋房

唔記得仲有隻388($188 in) 以為自己好醒, $260時仲周圍同人講自己點有眼光, 唔sold out 就請屋企人去食自助餐($300/1位)

e +........... 起碼佢有4厘息, 當收息咁放係度啦.

我e+ 冇咩錢玩股票啦, 走又唔捨得, 走咗d 錢又唔知買咩, 又怕cut loss 之後再入的又再坐一會.

算吧啦~~~~~ 由得佢啦.

複式洋房

四叔:

我e + 個股票組合冇一隻有錢win, 全部都係公海鈎緊魚啊

唔該唔好再出口術逗我地班師奶高位接貨啦

誠誠, 我以後會留心聽下你講咩啦

別墅

通常誠誠講的東西, 都係傾向價值型...
你見誠誠的業務, 都是實業既多..
典型的實務創業者

唔知你地有冇留意
李嘉誠2萬8已經開始唱淡, 實在有道理
上證3千500點佢都已經出來唱淡, 俾中國股民出來鬧, 3千5, 對上海來講已經是泡沫
回落番3千點就以為上證冇事?
不過中國人對泡沫經驗不多, 就不相信
但香港人對泡沫應該有認識....
無理由3萬2仲去搶貨, 唔睇圖表, 都睇p/e
已經爆晒, 李嘉誠後期出來講野
講了一樣野不錯
問大家, 一年前的環球前景好點, 還是而家的環球前景好一點?
李嘉誠接受訪問, 不斷強調市盈率
其實買股票真係好分析先入市
唔好亂跟人, 問tips...
命理服務 : 八字/易經卜卦/嬰兒擇日
本人乃香港術數協會會員
--------------------------------------------------
筆者10月舉辦技術分析課程講座, 報名請ADD我MSN
--------------------------------------------------
msn: [email protected]
BLOG: http://hk.myblog.yahoo.com/goodtoseeme2004

大宅

回覆 #14 mastergirl 的文章

四叔=景哥

男爵府

我信誠誠多d

男爵府

我信得太遲啦
佢最近掃#1
大家有無跟?

原文章由 琋琋BB 於 08-6-30 16:03 發表
我信誠誠多d

首頁