親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

由6月30日至7月6日買air asia由澳門出發去曼谷機票每程只需澳門幣15元 (未連稅), 使用日期由2009年1月12日至4月30日~~

好抵呀, 要買就快d啦~~ 我都book左啦...

子爵府

邊到有得book呀

男爵府

原文章由 陳美嬌 於 08-6-30 23:39 發表
邊到有得book呀

可以係air asia網頁book,不過要去澳門/深圳上機.
http://www.airasia.com/site/ch/tc/promotion.jsp?reference=bkk080730

雙人來回曼谷機票計埋所有附加費約$1700,未計酒店
其實算唔算抵呢? 因為我都諗緊book 唔 book.

大宅

How much for tax and additional fee?
I try to book 3 depart and return, that although the fare is shown MOP15 only.
But the depart total is MOP1,161 and return total is MOP1,371 total is MOP2,532

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Same!

I travelled by TG and stayed in Ibis in May for 4 nights, just $4400 total.

原文章由 wskay 於 08-7-1 00:25 發表
其實算唔算抵呢? 因為我都諗緊book ...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 wskay 於 08-7-1 00:25 發表

可以係air asia網頁book,不過要去澳門/深圳上機.
http://www.airasia.com/site/ch/tc/promotion.jsp?reference=bkk080730

其實算唔算抵呢? 因為我都諗緊book ...

如果呢個價錢香港都有平機去啦, 使鬼咁辛苦搬行李周圍走喎, 使要搭多一程船, 都幾哂時間:;pppp:

侯爵府

原文章由 appleapple 於 08-7-1 00:35 發表
How much for tax and additional fee?
I try to book 3 depart and return, that although the fare is shown MOP15 only.
But the depart total is MOP1,161 and return total is MOP1,371 total is MOP2,532 ...

the tax has increased, before only8xx, now over a thousand...

侯爵府

原文章由 JChan 於 08-7-1 00:40 發表
Same!

I travelled by TG and stayed in Ibis in May for 4 nights, just $4400 total.

4400-1700=2700

2700/4=675

if you book ibis by yourself, for sure much cheaper than that~

侯爵府

原文章由 shirleyleung15 於 08-7-1 08:39 發表

如果呢個價錢香港都有平機去啦, 使鬼咁辛苦搬行李周圍走喎, 使要搭多一程船, 都幾哂時間:;pppp:

香港最平好似都要999, tax就無論幾錢幾票都要比, 而家tax又貴左, only tax一個人都過千啦~~

加上我係住係澳門, 所以唔洗計車馬費就更平啦~

我只係見有報就上黎料下姐, 如果唔啱你洗o既, 只能講句唔好意思~

男爵府

原文章由 shirleyleung15 於 08-7-1 08:39 發表

想問香港可以係邊度book平機票丫?
因為我係香港同澳門都有住家 所以邊度平咪係邊度飛囉!

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

就算香港而家點平都冇可能做到$1700兩個人仲包埋稅同燃油附加費, 如果真係有, 一定要通知聲

[ 本文章最後由 lestat 於 08-7-1 14:16 編輯 ]

男爵府

原文章由 stephenietam 於 08-7-1 09:13 發表

4400-1700=2700

2700/4=675

if you book ibis by yourself, for sure much cheaper than that~

nieniema,

齋買機票確實好抵!
我就係諗緊自己book機票+酒店抵d, 定去旅行社買package抵d囉!照你咁講, 係咪自己直接上酒店網book會平d呢?咁你book左酒店未?使唔使咁早book酒店?

水晶宮

wskay,stephenietam
Any cheap hotel recommend?

侯爵府

原文章由 wskay 於 08-7-1 14:15 發表

nieniema,

齋買機票確實好抵!
我就係諗緊自己book機票+酒店抵d, 定去旅行社買package抵d囉!照你咁講, 係咪自己直接上酒店網book會平d呢?咁你book左酒店未?使唔使咁早book酒店? ...

我地就成日係airasia book package o既, 你可以試下... 今次係我地第一次試book齋機票, hotel未會咁快book住, 因為我地10月會去布吉, 會住一晚bangkok(book左), 會去睇下間hotel o唔ok, 如果ok就會book番佢, 唔係就再搵~~

侯爵府

原文章由 JChan 於 08-7-1 14:28 發表
wskay,stephenietam
Any cheap hotel recommend?

我係thailandfans.com做左好耐功課, 見佢地好多人住ibis, 好方便, 又平, 但係唯一唔好係冇swimming pool, 同小朋友去thailand冇得游水好慘架ma.. 所以我都仲煩緊...

水晶宮

I mean Macau.

原文章由 stephenietam 於 08-7-1 18:13 發表
我係thailandfans.com做左好耐功課, 見佢地好多人住ibis, 好方便, 又平, 但係唯一唔好係冇swimming pool, 同小朋友去thailand冇得游水好慘架ma.. 所以我都仲煩緊... ...

別墅

Same!

$ 4400 for 2 person?

水晶宮

Yes, include tax.

Priceline promotion 2008 (TG ticket + 1 night hote for two) in January.

原文章由 GrandmaIrene 於 08-7-1 20:48 發表
$ 4400 for 2 person?

侯爵府

Same!

e? 4nights or 1night?

水晶宮

The package is 1 night $2008 for two persons.

Plus 3 nights extension, tax and handling charge, total $4400.

原文章由 stephenietam 於 08-7-1 21:56 發表
e? 4nights or 1night?

首頁

尾頁

跳至