自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

http://hk.youtube.com/watch?v=aOYAweOJXeU

身體語言

奀晒身 僑手 邪眼 45度角側身 話 "打我呀"

我都做唔出......

[ 本文章最後由 heiheikeikei 於 08-7-2 14:48 編輯 ]

男爵府

個邨童真係好惡...仲講晒粗口
依家d(o靚)仔真係惡教!

[ 本文章最後由 cindy1108 於 08-7-2 16:55 編輯 ]

子爵府

新增時間:  2008年06月27日 星期五  (較少資訊)
27-6-08 18:00 青衣長康邨麥當奴
約六時正 邨童把受害人(黃衫小孩)的玩具搶去
更用鐵盒把受害人打至流鼻血
受害人父親到場調庭事件 豈料被邨童用粗口反駡
受害人父親更稱邨童的暴力事件不只一次
邨童再以李山腳和重拳把受害人父親和職員推開
最後在職員縱容下 阻止受害人父親報警 事件不了了之
兒童暴力在社會上應更值得關注 

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

今朝方向日報都有講

侯爵府

粗口都講埋

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

教得出呢啲咁樣ge仔
真係(光宗耀祖)

伯爵府

醒目開學勳章

條片去到後面好似有位阿婆人物係跟住個邨童出左去, 其實個阿婆係未個邨童既家人 如果係既話, 都好縱容個小朋友既壞行為喎 到時邨童大左又係自己受返:;pppp:

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 lingirl 於 08-7-2 13:24 發表
條片去到後面好似有位阿婆人物係跟住個邨童出左去, 其實個阿婆係未個邨童既家人 如果係既話, 都好縱容個小朋友既壞行為喎 到時邨童大左又係自己受返:;pppp: ...

可能個阿婆話留返啖氣暖下肚好過....
個死靚仔真係

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

My goodness! 拉佢去兒童院啦!呢啲o靚仔大左都係做監等架啫,一早了結佢算啦!

大宅

醒目開學勳章

大宅

睇個小朋友肯定係無大人睇住放咗學週街逛唔返屋企,加上父母可能係粗口王,攪到個細學講埋一份無教返好,呢d咪叫"養不教父母之過"囉,第時想教返好睇怕都好難 lu
路,雖然難行,我只要努力一定會成功。

別墅

我係當時人,我報左警啦,職員都阻我唔到,我仲會自己拎手機出來影低

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

貓狗褓姆

長康間M記好多呢D咁啲細路架, 我有次去完健康院亞仔話要入去食嘢, 我坐低後開始後悔啦, 我後面有班女中學生放曬D書出呢好似溫緊書咁BUT對話係句句都有(門)啲助語詞, 咁我行遠D坐免得亞仔學曬. 我就轉坐一家四口的隔籬諗住好D啦, 點知佢地父母又係加助語詞去溝通的, 我唯有叫亞仔食快D快D可走. 食到一半又有奇景啦, 有兩個穿幼稚園校服的細路入呢大叫大嚷周圍走, 又話要暖水又話要凍水不停叫住D M記員工, 但全程我係見唔到有大人同佢地一齊架, 又講粗口又瞓地又玩口水完全冇人理. 我見到咁最後忍唔住啦, 亞仔未食完我都要佢走.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

回覆 #1 heiheikeikei 的文章

如果間M記唔俾人報警,就真係好有問題!
因為個細路已經打到人地受傷,呢個細路係應該比人輔導下!:;pppp:

公爵府

mouth: mouth: mouth:

男爵府

原文章由 嘉莉 於 08-7-2 14:48 發表
如果間M記唔俾人報警,就真係好有問題!
因為個細路已經打到人地受傷,呢個細路係應該比人輔導下!:;pppp:

認同
M記只不過係唔想嚟件事影响佢地生意姐:;pppp:

如果係我, 點都報左警先, 等個0靚仔知道教訓

首頁

尾頁

跳至