自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日見倒個阿叔, 用車仔推住一大板豆腐通街行, 果板豆腐上面係無用嘢蓋住ga, 果時仲落緊雨tim ar, 而佢又唔担遮wor, 由得d雨係咁淋落d豆腐度都照過馬路, 過左馬路去到一間小食店門口,佢竟然就咁擺盆豆腐响街邊個路牌之下,隔離仲點住個污糟垃圾剷,還有污水從上面路牌處滴下豆腐上,個阿叔自己就入左小店裡面, 大概3-4分鐘先至走出黎搬盆豆腐入去咋!嘔呀!!!!!!!打C都唔去果度食野!!!

洋房

原文章由 JJA 於 08-7-10 15:59 發表
今日見倒個阿叔, 用車仔推住一大板豆腐通街行, 果板豆腐上面係無用嘢蓋住ga, 果時仲落緊雨tim ar, 而佢又唔担遮wor, 由得d雨係咁淋落d豆腐度都照過馬路, 過左馬路去到一間小食店門口,佢竟然就咁擺盆豆腐响街邊個路牌 ...

佢可能用來整臭豆腐le

禁止訪問

子爵府

佢就係冇呀! 嘔!!!!

原文章由 EVA222 於 08-7-10 16:09 發表
大板豆腐通常有塊麵粉布蓋著喎.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我無食街市買果D好耐
已轉百福
因為我樓下無街市
買街市番到屋企都爛哂
你知啦~有時心血來潮整豆腐架麻
未必次次記得拎個盒去街市買豆腐

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問邊 樹呀 ~ 等我地唔好仲 蕉.....

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-7-10 16:28 發表
我無食街市買果D好耐
已轉百福
因為我樓下無街市
買街市番到屋企都爛哂
你知啦~有時心血來潮整豆腐架麻
未必次次記得拎個盒去街市買豆腐

我都係好早轉左食百福..感覺衛生d

禁止訪問

男爵府

睇黎係咁架喎! 我都O係火炭見過個人用頭頂住板豆腐運送, 都係冇遮冇掩架喎!
原文章由 kkllws 於 08-7-10 16:29 發表

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

眼不見為乾淨, 好多時我地出去食既野其實可能仲恐怖~~~~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 Angelice-BeBe 於 08-7-10 04:37 PM 發表

我都係好早轉左食百福..感覺衛生d

但係冇咁高鈣同有防腐劑,重有基因改造......
盡我一己之力,發放正能量!

複式洋房

原文章由 EVA222 於 08-7-10 16:40 發表

但係我覺得百福得個滑字,無乜豆味,一定有防腐劑,我係街市見到自制熱辣辣至會買.

百X豆腐係用基因黃豆做, 食山X豆腐好D, D豆腐好香, 好滑, 絕對唔係基因黃豆做!
記住 : 每天都要將不開心事忘記!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 newcook 於 08-7-10 04:53 PM 發表
眼不見為乾淨, 好多時我地出去食既野其實可能仲恐怖~~~~

如果廚房煮個位有沖沖佢先煮我都敢食,唔洗又放好耐先煮就......嘔
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

hahaha!洒樓厨房入面D情景仲得人驚啦!haha

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

我想食你罐5橙肉就真呀!

原文章由 臭八婆 於 08-7-10 16:45 發表
重以為有個阿叔吃你豆腐添

[ 本文章最後由 JJA 於 08-7-10 17:41 編輯 ]

子爵府

大圍揸兜銀行對面間嘢!

我今日出左去大圍火車站果頭間揸兜銀行搞嘢果時, 比我望倒個阿叔推d豆腐去對面果間小食店lor!

原文章由 kkllws 於 08-7-10 16:29 發表

首頁

尾頁

跳至