跳至

首頁
12345...12

尾頁

別墅

好開心呀! 收到信,已留左位。
想識多o的讀迦南小朋友既mami 呀!

我囡囡下年會讀n1呢! 多多指教!

別墅

Some useful info :

I have summarized some info. (base on other bk from other mami,

if have some updates (or 補充) please kindly update this message, thx

1, 迦南嘅n1學費 (only know 07/08) -->$2,100 + $900/half year 什費+書簿

2, base on 07/08 N1 info:
兩歲班是用顏色來分班的, 例如紅組, 藍組, 黃組等等.
 am有紅黃藍組3班

3, K1-K3 會有學卷, N1 無

4, 迦南有一位外籍老師,每星期1或2堂
英文老師一位,but 唔係每日安排 有英文老師的英文堂
平日由老師(not English one)同小朋友睇英文圖書
海濱n班有普通話上, 而金巴n班是沒有的

5, 校服的質料 very 差, 掉線, 有黃點, 有些運動服更加變黃了, 有些媽咪換了好幾次才稍為滿意, 又有媽咪就連自己想要的尺碼都沒有,要再等....
至於冬季校服,around11月中派校服,但係可以比小朋友穿藍色運動褲 if they are cold。

6, 開學 first 三天 parent 可以陪返學

7, 小朋友最好有個英文名,方便外籍老師叫佢地

8, if you are 在職媽咪, and have problem want to ask school, 可以12:00-1:00pm打比老師問下囡囡近況

Please update if other mami know more, thanks :-P
June

別墅

HI,

我果女都係今年讀n1,唔知同唔同組呢,你報資料好詳細,thank!

大宅

My daughter also 08/09 N1 (am)student... 想知道耍比幾多個月學費..

多多指教!!

別墅

Dear midco & coey,

nice to meet u ^_^

about 學費, i have phoned to Cannon and the teacher said 08/09 N1 student fee not yet confirm, then she tell me the fee for 07/08 N1 for ref : which is $2,100/mth + $900/half year ($900 incl. all 什費+書簿)

keep in touch and if some info can update us, please share each other ^_^

別墅

ar.... does any mami know the suituation of 小一派位 for 海濱迦南?

cos some 幼稚園 like 救世軍吳國偉 and 救世軍荃灣幼兒園, we can know 小學派位分析 clearly fm its hp, but cannon has only one common hp for all cannons...

Or do any child grad in 海濱迦南 can kindly tell us which primary school does this Cannon to ?

With many thx thx thx thx ............

別墅

eee... 我囡囡都係讀上午班架 ^_^

how about midco?

原文章由 coeyyeung 於 08-1-19 17:55 發表
My daughter also 08/09 N1 (am)student... 想知道耍比幾多個月學費..

多多指教!!

別墅

仲有冇小朋友黎緊九月會讀n1呀? 入黎傾下計啦!

別墅

HI,

囡囡上午班的.

子爵府

畀面勳章

hi
我仲等緊上午班.(waiting list 排三十幾) 希望可以同你地d 小朋友都到同學仔啦.
原文章由 midcotse 於 08-1-31 15:53 發表
HI,

囡囡上午班的.

大宅

Hi ALL,

我囡囡都將會讀上午班.

大家知唔知幾時先有信通知開家長會呢?

(我係咪心急咗D呢? )

大宅

When I paid for the registration fee, they said will have letter to us in May

大宅

哈囉, 我個B都係今年入讀海濱迦南呀...

男爵府

畀面勳章

唉, 我bb 19/04/08 interview 完之後都冇contact 過我地呀... 係咪即係唔收ga
你地in完之後大概幾耐至收到通知呀???

大宅

會唔會你個b太遲in呀?可能無位
我地舊年年尾就in左啦

大宅

推推佢先

大宅

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #15 joenny 的文章

想問下,如果係09年讀n1, 要幾時報名? 幾時會interview ? thanks !

大宅

要早一年報名, 即係今年九月到好報

大宅

第二次注冊都做左lu...
你地如何?

首頁
12345...12

尾頁

跳至