自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

咁我都lala聲去申請綜緩啦
遲下1家5口都有出14個月糧
好過依家老公有野做連糧都無得出

珍珠宮

畀面勳章

我地做生做死既,最多都係得13個月糧..家陣仲要俾d老細玩政治夾係中間.唔使做既反宜仲有14個月糧...呢個曾任權係咪痴9線架..."紓 解 民 困"..唔係只係綜援戶有需要呀...究竟我地要做d乜佢先聽到中層人士既聲音呀......

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我地呢唔上唔落最慘!
申請工人又過額,學校申請津貼又唔合資格,
但係樣樣都係錢,個個月都睇住黎洗,
夠洗已經偷笑,莫講話儲錢!

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

唉!真係mouth:

男爵府

原文章由 summichalle 於 08-7-12 11:10 發表
行 政 長 官 曾 蔭 權 今 日 下 午 會 前 往 沙 田 沙 角 村 , 探 訪 長 者 , 了 解 他 們 在 現 時 經 濟 環 境 下 的 生 活 情 況 。

據 悉 , 曾 蔭 權 於 下 星 期 三 ( 16 日 ) 出 席 立 法 會 答 問 大 會 時 , 會 ...

我唔讚成佢又左出一個月綜援.
拎綜援0既大部份都係有手有腳人仕及有能力做野0既人....佢地憑乜可以坐享其成?
佢地生活苦? 我地返工人仕就唔苦?

要比0既話不如比多D生果金比公公婆婆我仲會順氣D.
公公婆婆無能力做野, 而且有好多公公婆婆都無申請及無資格申請綜援.

男爵府

咪係囉!唔通我地冇攞綜援果D買嘢平D嫁咩!我地都有壓力嫁!咁我地可以同邊果講呀!
原文章由 claudia 於 08-7-12 11:29 發表
綜援又出多一個月? 咁我地可唔可以同老細講出多一個月呢?

唔通只有綜援先有通脹問題?

咁仲有低收入果班人呢? 果班先係最慘架喎.

上次出雙糧時已有咁多聲音, 曾先生果然係關起雙耳仔無聽.
再出就令我覺得佢係so ...

男爵府

有無攪錯呀!!!

禁止訪問

子爵府

我都想講政府係痴9線架, 中產最惠最小, 樣樣都係錢, 唸起都慘.....

大宅

點都好過出1xxK一個月請政治助理.:;pppp:

禁止訪問

民房

中華人民共和國香港特別行政區行政長官辦公室

地址 :
香港禮賓府
電話 :
(852) 2878 3300
傳真 :
(852) 2509 0577
電子郵件 :
[email protected]

直接寫信投訴

水晶宮

唉...纳税人的$...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 claudia 於 08-7-12 11:29 發表
綜援又出多一個月? 咁我地可唔可以同老細講出多一個月呢?

唔通只有綜援先有通脹問題?

咁仲有低收入果班人呢? 果班先係最慘架喎.

上次出雙糧時已有咁多聲音, 曾先生果然係關起雙耳仔無聽.
再出就令我覺得佢係so ...

agree

珍珠宮

原文章由 mrsdoh 於 08-7-12 12:17 發表

我唔讚成佢又左出一個月綜援.
拎綜援0既大部份都係有手有腳人仕及有能力做野0既人....佢地憑乜可以坐享其成?
佢地生活苦? 我地返工人仕就唔苦?

要比0既話不如比多D生果金比公公婆婆我仲會順氣D.
公公婆婆無能力做 ...

agree

增生果金幫助老人家好過0拉...........:-x

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我唔係中產, 可以叫草根, 老公搵錢唔多, 又冇雙糧, "萬"下手拎綜援仲好過我多多聲, 如果老公失業, 我一定去拎綜援。因為我地細個窮到死死下, 都係要不斷捱捱捱, 家陣好多後生累累, q 埋雙手唔做野, 一味生生生, 生完又唔教, 仔女大個左又行返父母條舊路!!d 議員政府仲不斷花大量金錢係綜援方面, 大家唔好炳我, 拎綜援係可以終身制, 一日唔去搵野做, 一日都有政府養, 我以前叫交過稅, 我不過拎返自己既福利唧!!

[ 本文章最後由 mclam 於 08-7-12 15:09 編輯 ]
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去死啦!!!!!成班都正廢柴,正一垃圾!!!

珍珠宮

0的所謂一 系 統 措 施 紓 解 民 困,只是一味亂派公帑.........

完全漠視一班中下,沒濫用綜援默默耕耘自力更生的香港人

[ 本文章最後由 蜆介鯪魚球 於 08-7-12 14:47 編輯 ]

首頁
12345...6

尾頁

跳至