烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今天好激氣
去Cake D.I.Y買野
我帶住二個小孩去
入去已黑口黑面
隻眼望實我地
怕我地偷野咁
我買左模和一些粉
便馬上比錢走人
我都使左$166.50的
以後米使之意我再去幫親
好激氣 我唔係小偷
而且我有一直教我二個女唔好亂郁
我無放任佢地周圍走
只是小孩有些好奇
一望立即說唔好掂呀
真的好激氣

我已把這間blacklist佢
http://www.cakediy.com/producta.htm

[ 本文章最後由 mander888 於 08-7-12 18:41 編輯 ]

男爵府

我去買咗一套麵包模(有4種形狀),就係因果度d職員好黑面加埋好似唔想我幫襯咁,所以check都唔敢check就走人(我total買咗差不多三百蚊野),點知返到屋企一開嚟睇,又生銹又笠咗,打電話去問有冇得換,6:00pm前打幾次都冇人聽,佢地應收6:30pm,e+好激氣

原文章由 mander888 於 08-7-12 18:12 發表
今天好激氣
去cakediy買野
我帶住二個小孩去
入去已黑口黑面
隻眼望實我地
怕我地偷野咁
我買左模和一些粉
便馬上比錢走人
我都使左$166.50的
以後米使之意我再去幫親
好激氣 我唔係小偷
而且我有一直教我二個女唔好 ...

[ 本文章最後由 pinkypiggy 於 08-7-13 00:46 編輯 ]
《 在神面前萬事非偶然,因神計劃萬有。》

男爵府

開埋裡面睇,發現其中一個裡面佈滿蜘蛛網,好恐怖,究竟呢d係咩野貨,洗唔洗賣d咁嘅野俾人,態度又惡劣,我好想投訴佢地!

[ 本文章最後由 pinkypiggy 於 08-7-12 19:03 編輯 ]

男爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-12 18:42 發表
開埋裡面睇,發現其中一個裡面佈滿蜘蛛網,好恐怖,究竟呢d係咩野貨,洗唔洗賣d咁嘅野俾人,態度又惡劣,我好想投訴佢地!

邊到有得投訴加埋我個份 真的好激氣

男爵府

原文章由 pinkypiggy 於 08-7-12 18:42 發表

http://f20.yahoofs.com/hkblog/G8nT0ZSZERnH9uaiHQeztT2qQI7HsQ--_26/blog/ap_20080712065606859.jpg.jp ...

哇 好過份
我的無事 唔係佢真的好有問題
死啦 我要去消毒才敢用

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

嘩!乜搞成咁?
盡我一己之力,發放正能量!

洋房

我好耐之前去過一次,都覺得個職員唔係幾helpful,唔係咁喜歡客人問野,果度又難搵又唔係咁方便,去過一次之後都無再幫親過,果次主要係想買高溶點芝士,點知去到話賣晒.
Helen的方家小廚http://hk.myblog.yahoo.com/helen-leung

男爵府

回覆 #7 mander888 的文章

我一個多月前買了2個麵包吐司模 , 原來2個蓋花了 , 到現在仍欠我2個 "模蓋" , 話要等返貨喎 , 都唔知幾時返到 , 原來該店服務真是咁差的 , 我仲以為我是要求高咋 !
之前都曾想遲些(搬屋後) 買hello kitty 及阿pooh 的矽膠模 , 打算灣仔取貨 , 但見各位對該店都有不愉快的情況 , 我決定要買都唔會再光顧cake diy !

男爵府

http://f20.yahoofs.com/hkblog/G8nT0ZSZERnH9uaiHQeztT2qQI7HsQ--_26/blog/ap_20080712065606859.jpg.jp ...

有冇攪錯呀 , 咁鬼過份呀 !
請問你幾時買呀 ?

伯爵府

唔係喎!
cake diy 一向都服務好好, 我成日都幫襯佢買野既, 態度無野吖! 無你哋所講咁樣喎! 我反而覺得二德惠服務就真係九流喇! 所以我而家都將佢打入左冷宮

[ 本文章最後由 acintl 於 08-7-12 22:53 編輯 ]

男爵府

嘩@@咋死咩.....咁都得,去問問有冇得換先喇,冇得換先再去消費者xx會,

我去開2得,服務好好,

男爵府

又真係好離譜喎, d貨咁的樣都比得人的.

男爵府

原文章由 acintl 於 08-7-12 22:51 發表
唔係喎!
cake diy 一向都服務好好, 我成日都幫襯佢買野既, 態度無野吖! 無你哋所講咁樣喎! 我反而覺得二德惠服務就真係九流喇! 所以我而家都將佢打入左冷宮 ...

咁你和佢地有緣囉
二德惠無佢地咁衰
我諗這間舖唔歡迎拖住小孩的人去啦
我二次去都係黑臉的
真的好嬲呀
原來比人歧視真的好唔好受的

[ 本文章最後由 mander888 於 08-7-12 23:22 編輯 ]

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 acintl 於 08-7-12 10:51 PM 發表
唔係喎!
cake diy 一向都服務好好, 我成日都幫襯佢買野既, 態度無野吖! 無你哋所講咁樣喎! 我反而覺得二德惠服務就真係九流喇! 所以我而家都將佢打入左冷宮 ...

2記我覺得冇乜野,可能我不嬲都唔會問佢地野(d材料點用點整個類問題),最多都只係問d野放係邊度,佢地都好有禮貌答我。(只係收錢個位話事人因為趕住收銀好忙而冇表情)

上次落雨同個女去睇,我把傘膠套整穿左漏水,佢地見到都冇鬧我,仲好好笑容幫我接左把傘放出面門口個桶度。

男爵府

我今日買嘎,我會send email投訴佢地

原文章由 katrinafu 於 08-7-12 22:48 發表

有冇攪錯呀 , 咁鬼過份呀 !
請問你幾時買呀 ?

男爵府

sorry, 我只係說實話,我真係覺得2記的態度100分,好有禮貌,最近買左個磅唔work,佢都好有禮貌換俾我,不過可能因我係傷殘人士,所以對我好d

原文章由 acintl 於 08-7-12 22:51 發表
唔係喎!

男爵府

我係一個會check貨嘅人,但佢地的態度令人好反感,好似留多一秒就要俾人趕咁,咁我咪走囉,早知我係門口check吓

本來我係想買一套kitty,佢地話冇貨,咁我問可否貨到通知聲,預2留一套,點知佢地只說唔知幾時有貨,冇耐又話3個星期後再嚟買根本就唔想做生意
原文章由 MandyLau13 於 08-7-12 22:57 發表

又真係好離譜喎, d貨咁的樣都比得人的.

伯爵府

原文章由 召藥師 於 08-7-12 23:15 發表

2記我覺得冇乜野,可能我不嬲都唔會問佢地野(d材料點用點整個類問題),最多都只係問d野放係邊度,佢地都好有禮貌答我。(只係收錢個位話事人因為趕住收銀好忙而冇表情)

上次落雨同個女去睇,我把傘膠套整穿左漏水,佢地見到 ...

二記其實我除左唔鐘意佢哋服務之外, 其實d貨品我都麻麻地, 唔知係咪我自己要求高啦! 我覺得佢哋d模品質真係.......
另外, 唔知大家有無留意到d貨品都快到期呢?

超級版主

原文章由 acintl 於 08-7-13 12:52 AM 發表 二記其實我除左唔鐘意佢哋服務之外, 其實d貨品我都麻麻地, 唔知係咪我自己要求高啦! 我覺得佢哋d模品質真係.......另外, 唔知大家有無留意到d貨品都快到期呢? ...

我最近都冇去佢度買野,只係上兩個月買左包酵母同一包奧勒崗香草。
我自從2年前同批發麵粉後,我都冇再幫襯佢買麵粉。佢地d麵粉又的確唔多掂,高粉整包痴牙(我指50磅裝麵粉),而黑麥粉買左未開,放左一個月後就生哂蟲。
至於d模呢,我都係要逐個睇清睇楚先會買,因為真係有好多都花左或唔靚,不過我去萬記睇模都係咁,只係萬記個sales主動減價俾我lo,不過我都係要個靚仔模。

珍珠宮

我最近都有幫襯cake diy, 因我住港島所以send e-mail order, 個小姐態度ok, 比起去佢舖頭時好好多, 而且d貨品都無問題...

但見到呢度有post入面嘅模有蜘蛛網就恐怖d, 希望佢地可以改善下啦!

[ 本文章最後由 monmonpupu 於 08-7-13 01:56 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至